Šta je novo?

subtiles sa DVD-a

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
kako iz ripovani dvd sa smart-riperom izvuci titlove, pretpostavljam da je jedna od fajli titl, ali kako je konvertovati pa da je neki div-x player prepozna

Titlovi nisu radjeni kao tekst, vec kao slike, tako da se u sustini radi OCR. Nisam mnogo upucen u problematiku tako da ne znam tacno koji program da koristis ali ih ima dosta i lako ih je naci preko google-a. Javice se vec neko sa konkretnim predlogom.

SubRip, recimo. Lako ces ga pronaci preko Google-a.

probah taj subripper i ne radi bas dobro, jer ne prepoznaje dobro sva slova , ok ima teaching , ali sve se to vremenski tada otegne , mislim da je jednostavnije naci na netu prevod (koga je verovatno neko iskucao rucno )

misterno je napisao(la):
probah taj subripper i ne radi bas dobro, jer ne prepoznaje dobro sva slova , ok ima teaching , ali sve se to vremenski tada otegne , mislim da je jednostavnije naci na netu prevod (koga je verovatno neko iskucao rucno )

Nemoj bre da zezas, MisterNo, pa naravno da je potrebno i malo tvog angazovanja, ali svako slovo kada mu jedanput definises, posle ne moras. Pomucis se pet minuta, nakon toga program sam posao privede kraju.
Za "nasa" slova, potrebno je da se prebacis na srpsku/hrvatsku/slovenacku tastaturu, sta vec imas instalirano. U ono polje ces upisivati kvadratice i slicne gluposti, ali ce u finalnom titlu sve biti kako treba.
I uvek odradi "post OCR correction", ukljuci i opciju "try to change i to I, i `` to ".

I da, sad tek primetih da ti pominjes program pod imenom "SubRipper". Postoji i taj program, ali ja sam ti preporucio "SubRip"...

Zorro je napisao(la):
...

Nemoj bre da zezas, MisterNo, pa naravno da je potrebno i malo tvog angazovanja, ali svako slovo kada mu jedanput definises, posle ne moras. Pomucis se pet minuta, nakon toga program sam posao privede kraju.
Za "nasa" slova, potrebno je da se prebacis na srpsku/hrvatsku/slovenacku tastaturu, sta vec imas instalirano. U ono polje ces upisivati kvadratice i slicne gluposti, ali ce u finalnom titlu sve biti kako treba.
I uvek odradi "post OCR correction", ukljuci i opciju "try to change i to I, i `` to ".

I da, sad tek primetih da ti pominjes program pod imenom "SubRipper". Postoji i taj program, ali ja sam ti preporucio "SubRip"...

ok vidim i ja da sam koristio pogresan program, i to jos star tri godine, tako da i posle celog teaching-a bas dosta slova ne prepozna dobro

pozdrav!

Ja imam jedan problem sa subrip-om! Stalno mi izbacuje ovu poruku i nikako nemogu da uradim subtitle

THIS SUBTITLE ITEM CAN'T BE PROCESSED.
POSSIBLE BAD ADVANCED OCR SETUP OR NONE SPACE BETWEEN SUBTITLE LINES. OR SUBTITLE ITEM COLOR IS CHANGED.

Ljudi, mene interesuje na koji nacin se .srt izmenjen pomocu SubRip-a konvertuje nazad u DVD titl? Jel to obavlja SubRip ili je potreban neki drugi program. Ajde, neka objasni malo ko zna.

Pozdrav

ovo je rekord za ozivljavanje zastarelog topica... subrip radi to sto mu ime kaze, dakle RIPOVANJE... inace mislim da je drasticno brze i u danasnje vreme jednako upotrebljivo samo vobsubovati titlove u posebne vob+idx fajlove...

sto se ostatka pitanje tice, cudo sta google nadje iz prve |>
http://www.shipleys.eclipse.co.uk/srt2sup.htm

za detaljnije objasnjenje kako se umecu titlovi na dvd pretrazi doom9.org forum...

Nule je napisao(la):
Ja imam jedan problem sa subrip-om! Stalno mi izbacuje ovu poruku i nikako nemogu da uradim subtitle

THIS SUBTITLE ITEM CAN'T BE PROCESSED.
POSSIBLE BAD ADVANCED OCR SETUP OR NONE SPACE BETWEEN SUBTITLE LINES. OR SUBTITLE ITEM COLOR IS CHANGED.

To se javlja kod nekih dvd-ja, doduše prilično retko. Verovatno zbog oblika slova, dosta su spojena pa ne moze da ih prepozna. Moraces rucno da odradis te delove.
Probaj neki drugi disk, videces da program sasvim lepo radi.

Nazad
Vrh Dno