par sitnica
Zar nije su-33 samo mornaricka verzija su-27 kojoj je valjda dodatko malo elektronske opreme i ag radar(neki ljudi na forumu aeronatutics su mi rekli da ag radar kod 27 uopste i ne postoji,naravno to cu da proverim).
Sto se tice vazdusne borbe kod 27 uz koriscenje r-77(koje doduse jos nemoze da nosi) borba nije nikakav problem.U borbi cisto sumljam da avioni prilaze jedan drugom na daljinu gde bi se kaciga upotrebljavala,lepo ispalis raketa kazes mu snjadji se i zapalis.
Osim toga voleo bih da mi neko da jasnu definiciju uloge lovca,recimo ako je mig-31 cist lovac presretac napravljen samo za vazdusnu borbu,su-27(air superiority fighter) znaci avion za stvaranje prevlasti u vazduhu bi trebao pored toga da bude podjednako upotrebljiv za napad na zemaljske ciljeve.Po ovome mozda su kod su-33 ove dve stvari obrnutne ali opet ostaje lovac jer mi se cini da se dosta razlikuje od su-25 i slicnih koji bi valjda trebali da budu takticki bombarderi.
I jos nesto zar niko u ovom gradu nije uspeo da nadje upgrade koje dize flanker 2.0 na 2.5??????