Šta je novo?

su-27 flanker 2.0

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Jel zna gde bih mogao da nadjem ovu igricu malo je starija ali mi je jako stalo da je nadjem.

U svakom cd klubu a patch koji je dize na 2.5 na netu (50MB ako se ne varam, imas tada i MiG-29 da letis)

patch

Jel postoji neki drugi nacina da dodjem do patch-a,ako pocnem da ga skidam sad kad zavrsim svi suhoji ce vec biti po muzejima:D

Interesuje me vase misljenje o ovoj simulaciji, kakva je grafika, atmosfera itd... i da li ima bilo kakav tutorial na samom cd-u...

ma nikako da se odlucim da je uzmem, sve se nadam izacice neka novija simulacija savremenih aviona FX

Spirit je napisao(la):
Interesuje me vase misljenje o ovoj simulaciji, kakva je grafika, atmosfera itd... i da li ima bilo kakav tutorial na samom cd-u... /B]

Pazi ovako od ovoga bolje nema znaci ako zelis totalnu realnost (dobro ima par sitnih propusta) uzmi ovu igru.
Grafika je odlicna, atmosfera jos bolja (ako volis realnost) jednostavno ako volis avione ovoga tipa igra koju moras da imas..

flanker

Potpuno se slazem sa Igorom sto se tice realnosti flanker je APSOLUTNO zakon za sve simulacije sto se tice realnosti.Ja samo molim boga da izadje nastavak,nepada mi napamet da vozim neke f-ove koje su u fazonu Rambo u vazduhu.
Doduse dosta je teska ja kad sam pre 2-3 godine uzeo flankera 1.2 bogami sam se namucio jer nije bilo uputstava(doduse i ja nisam znao nista).Ovde imas tutorial i trening misije od objasnjenja cemu sluze krila pa nadalje.
Jedinu zamerku imam na zvuk.

Gloom's comment

Flanker nije toliko realan ali je najrealnji do sada. Flanker ima manu koja se zove zmanjeni potisak ..... pre optimalnom nazpadnom uglu brzina penjanja je cak 30% smanjena u odnosu na realni ( prirodni model). To mi prvo smeta. Navigazioni sistemi su uskraceni za koji kilometar i prakticno se svode na americki nacin pristupa letenju ( shto ne znaci da su loshiji ). Borbeni zaokreti imaju nekoliko mana ali je zato pristup bacanju bombi do tancina odradjen. Na ovom avionu ne moze da se baci bomba kao na orlu ili galebu tako da dobije uzlazni luk i time napravi vecu distancu ( problem je u konsstrukciji trupa aviona ) Osnovna mana je shto u vecini misija vozish SU 33 koji je takticki bombarder a ne lovac. Malo je tu SU-a 27 to i jeste probelm. Ljudi koji su pravili igru su shvatili to kao bolje reshenje jer sam SU 27 je nemoguce voziti bez VR kacige koja ti omogucava da locirash i lokujesh protivnicku letelicu toliko brzo koliko to rade pravi piloti koji lete na ovom DVOKRILCU :) ( recite mi da nema dva krila ) ;) ....... zato je uradjeno vishe misija za SU 33 koje su veraovatno mnogo lakshe i mogu da se odvezu prosecnim JOY STICK-om ( balistickim naravno ). Ali ako zelish da probash jedina dva simulatora letenaja onda ti preostaje SU 27 Flanker 2.0 ili IL 2 Sturmovik prema kojima Flight simulator izgleda kao igra za 486 po svim karakteristikama. Sem toga AI na Flankeru je do zla boga dobra tako da i pravi borbeni piloti znaju da jedan SU 27 ne moze protiv 5 F15-ica ( hocu reci 4 jer prva pada pre nego shto vidi metu na svom radaru ) ali zato ostale ispale rakete i dve krecu u presretanje ( dog fight ) a dve odlaze na takticki vecu visinu .... shto je ilogicno .....tako da SU ostaje ranjiv kako god dobro manevrisao. Mnogo toga sam o letenju naucio od ove simulacije ( uz pomoc GURU-a pilota VJ koji mi je pojasnio moje osnovne greshke ). Izbegavaj negativu...... jedina mana je shto nemozesh da budesh zena pilot u dog fight-u ..... zashto zena ..... prosto ... kad nema "krvave dane" moze da izdrzi +2g negative/pozitive vishe nego bilo koji mushkarac ..... ali ima pauzu od 7 dana minimum u toku ciklusa shto je cini u realnim uslovima rata loshim vojnikom ( pilotom ) sve ostale stvari sem orjentacije u prostoru ( misli se na letenje bez orjentira i sprava su joj prednost ). Uzivaj i bez pljoshtimicnih kovita molim te ..... lako se vade iz toga ali nije zdravo. I zvono i kobra mogu da se izvedu i nije mnogo teshko cak i bez palice ..... ali lagrange nema shanse nikakve shto je glupo jer sam to video u MOSKVI na MAKS-u '97 godine svojim ocima :)

par sitnica

Zar nije su-33 samo mornaricka verzija su-27 kojoj je valjda dodatko malo elektronske opreme i ag radar(neki ljudi na forumu aeronatutics su mi rekli da ag radar kod 27 uopste i ne postoji,naravno to cu da proverim).
Sto se tice vazdusne borbe kod 27 uz koriscenje r-77(koje doduse jos nemoze da nosi) borba nije nikakav problem.U borbi cisto sumljam da avioni prilaze jedan drugom na daljinu gde bi se kaciga upotrebljavala,lepo ispalis raketa kazes mu snjadji se i zapalis.
Osim toga voleo bih da mi neko da jasnu definiciju uloge lovca,recimo ako je mig-31 cist lovac presretac napravljen samo za vazdusnu borbu,su-27(air superiority fighter) znaci avion za stvaranje prevlasti u vazduhu bi trebao pored toga da bude podjednako upotrebljiv za napad na zemaljske ciljeve.Po ovome mozda su kod su-33 ove dve stvari obrnutne ali opet ostaje lovac jer mi se cini da se dosta razlikuje od su-25 i slicnih koji bi valjda trebali da budu takticki bombarderi.
I jos nesto zar niko u ovom gradu nije uspeo da nadje upgrade koje dize flanker 2.0 na 2.5??????

Su 33

SU 33 je takticki bombarder ..... ali u ruskoj avijaciji sbi modeli trpe modifikacije tako da mogu da budu mornaricki ili klasicni avioni ...... razlikuj ih po boji ..... ta boja nije za Dz na njima ..... to je njprostiji nacin da razlikujesh avione ....... MI 31 je najbolji dalekometni lovac ali samim time i definitivno najbolji sistem za bombardovanje ( ako to racunash ka SHOOT & FORGET IT sistem )
MI 31 ima definitivno najbolji sistem za lociranje i pracenje cilja koji je dostupan javnosti .... domet radara mu je za skoro duplo jaci nego SU-ua ..... pa sad kada uporedish naoruzanje koje nosi MI 31 i SU 27 prakticno nisu nu slicni avioni. Su-27 je bolji ali zato nema shanse da pridje MIG-u 31 jer je njegovo naoruzanje srednjeg a ne dalekog dometa kao kod 31.-a
Znaci u dog fightu SU 27 je prakticno nepobediv ali video si primer da se to vishe ne primenjuje. sada je sve na daljinu :) Dog fight je umro u drugom svetskom ratu kasnije u koreji u vietnamu je bilo malo ali ne vishe
Pozdrav !!! Birds of Pray

ahhhhh daaaa

Eye rageting koje novi avioni ti ne dozvoljavaju da tvoj PC bez mnooogoooo para omoguci realno simuliranje ovih sadashnjih aviona. Zato sam spomenuo kacigu. Znaci SU-27 samim time nije bash pogodan za igranje ali je R'N"R ..... i veruj mi mnogo dobro radi KYRO Hercules 4000XT grafickoj karti probao sam GRS2 sa DDR-om mu nije mogao prisci probaj ako imash gde .... neverovatno kako divlja...... mada ja ostajem do daljnjeg na TNT2 Pro ...... SU 33 je dosta trom na borbenim manevrima ali je lep univerzalan avion ..... naravno postoje modifikaciej ..... oznaka Flanker je skracena FA i u vecini slucajeva oznacava PLAVI mornaricki avion. Mada rusi prave za svaki slucaj univerzaliju valjda planiraju potop. pogledaj onaj ruzni mlazni avion sa osovinski odvojenim motorima to je pravi bombarder malog dometa za unistavanje brodova i patrolnih camaca ..... veruj mi da je mnogo mocna sprava teshko se obara moze da leti nevidljivo za radare a nosi osiromasheni uranijum za leiminaciju sitnih ciljeva. SU neznam kooji model je to. Da smo imali koji ne bi nama neki tamo prosipali fore na kosovu sa helikoterima. To malo cudo mozesh da vucesh toliko nisko da je prakticno mnooogooo teshko oboriti ga ...... strasna sprava

su

Ma nisam ja ni poredio su-27 i mig-31.Ja sam pricao o razlici izmedju su-27 i su-33.Cini mi se da su rusi shvatili da je buducnost vazdusnih borbi u avionaima tipa mig-31 f-22 sa sistemima velikog dometa pa su dobro starom su-27 promennili ulogu.Uz minimalne promene u gradji dodato je elektronike i dobijen ja fantastican avion koji moze da obavlja vazduh-zemlja zadatke(uz podrsku 31) a ako se neki nesrecnik usudi da mu pridje jao njemu.
Nisam neki strucnjak ali zasto bi su-33 bio trom?
I jos nesto, o kom to bombarderu pricas,da nije su-25 ali mi on nedeluje kao nevidljiv za radare(su-25 je onaj koji je krkao po Ceceniji ja mislim i da se Putin vozio u njemu,Ameri ga zovu frogfoot).On je nesto slicno a-10 kod amera.
Meni moj mx400 sasvim lepo vrsi posao(videcemo sad kad uzmem
asusa pro)

Nazad
Vrh Dno