1
-Studio PCTV 5.01 se može naći na Pinnacle-ovom sajtu (
www.pinnaclesys.com ) i težak je čak 32 MB (plus apdejt na PCTV 5.1 oko 2 MB). Nažalost on ne može da grebuje u DivX format, već samo u miroXL i MPEG2...
-WinDVR se može naći na sajtu
www.intevideo.com , ali probna verzija. Svi linkovi ka warez retail verziji (koja jedino nešto i vredi) su nefukcionalni...ako neko zna za neki link neka javi. On takođe grebuje samo u MPEG2...
Međutim, rešenja uvek ima i bez skidanja tih glomaznih aplikacija. Ovog puta radi se o programu iuVCR (zaboravio sam da ga odmah spomenem). On se može naći na
http://www.iulabs.com i težak je oko 800 KB. Radiće i sa WFV PCTV drajverima (koji idu uz softver verzije 4.0), ali pravu snagu pokazuje tek sa nekim WDM drajverima. Dve verzije WDM drajvera (Pinnacle WDM drajver i Video Adquisition drajver) možeš naći na mom sajtu
www.delimir.tk , a takođe se na download strani nalazi i link ka oficijelnom sajtu momka koji pravi Generic WDM drajver
http://btwincap.sourceforge.net/ . iuVCR ti omogućava sheduling i sve ostale opcije plus omogućava i izbor codec-a u kojem ćeš grebovati (znači može i DivX i MJPEG). MJPEG codec takođe možeš naći na mom sajtu.
2
Na tvojoj mašini mislim da nećeš moći da grebuješ full-PAL rezoluciju u nekom jakom Codec-u (DivX), ali DivX i nije predviđen za kompresiju "on the fly" već za naknadnu rekompresiju. Instaliraj MJPEG codec pa, ako hoćeš da grebuješ u Full-PAL rezoluciji (768x576) radi u njemu (oko 60MB/min), pa naknadno pomoću VirtualDUB-a prepakuj snimke u DivX i arhiviraj na CD ili gde već snimaš (Zip, HDD, DVD...

)
Ono što ćeš postići na tvojoj mašini, a što takođe nije loše, je otprilike malo bolji VHS kvalitet u 384x288 i DivX codecu. Znači moći ćeš da setuješ real-time grebovanje u DivX u 25 FPS na procesoru na 800 MHz (barem je moglo na mojoj prethodnoj mašini: PIII-933 MHz, mada je radilo i na PIII-866 MHz...). To je korisno za snimanje emisija sa TV-a u određeno vreme i kasnije gledanje, ali prava stvar za snimke koje želiš da ovekovečiš je naravno Full-PAL rezolucija i MJPEG koji je kasnije prepakovan u DivX...
Pozdrav.