Šta je novo?

Studio PCTV Rave

Celt

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
1.Da li neko moze da mi predlozi neki program koji bi mi omogucio da se gore pomenuti tjuner ponasa kao video rekorder,odnosno da mi omoguci da snimam tv program sa tajmerom i kada se snimanje zavrsi da se kompjuter izgasi?!(Gore pomenuti postupak sam probao sa programima MyTV i AVI-IO,ali bez uspesno pa se pitam da li se u medjuvremenu pojavio neki program koji bi to odradio kako treba?)

2.Koji video codec ili mozda jos neki dodatni program bi mi omogucio snimanje filmova sa tv tjunera pribliznog kvaliteta i priblizne velicine vec gotovih divx filmova?

1.Studio PCTV softver verzije 5.01

WinDVR

PowerVCR

2.ako imaš jaču mašinu možeš i direktno u DivX (npr. kod mene na XP1800+ grebuje 768x576x25 FPS direktno u DivX5)

itd...itd (pogledaj malo na forumu pod search...)

1.Delimire gde mogu da nadjem Studio PCTV 5.01 i kolike je velicine (bez drugih drajvera samo tv aplikacija) i ovaj WinDVR, a ovaj POWER VCR mi nije radio kako treba?
2.U koji DIVX i pod tim jaka msina sta smatras,da li bih to mogao da izvedem na Duronu 800MHZ?

1

-Studio PCTV 5.01 se može naći na Pinnacle-ovom sajtu ( www.pinnaclesys.com ) i težak je čak 32 MB (plus apdejt na PCTV 5.1 oko 2 MB). Nažalost on ne može da grebuje u DivX format, već samo u miroXL i MPEG2...

-WinDVR se može naći na sajtu www.intevideo.com , ali probna verzija. Svi linkovi ka warez retail verziji (koja jedino nešto i vredi) su nefukcionalni...ako neko zna za neki link neka javi. On takođe grebuje samo u MPEG2...

Međutim, rešenja uvek ima i bez skidanja tih glomaznih aplikacija. Ovog puta radi se o programu iuVCR (zaboravio sam da ga odmah spomenem). On se može naći na http://www.iulabs.com i težak je oko 800 KB. Radiće i sa WFV PCTV drajverima (koji idu uz softver verzije 4.0), ali pravu snagu pokazuje tek sa nekim WDM drajverima. Dve verzije WDM drajvera (Pinnacle WDM drajver i Video Adquisition drajver) možeš naći na mom sajtu www.delimir.tk , a takođe se na download strani nalazi i link ka oficijelnom sajtu momka koji pravi Generic WDM drajver http://btwincap.sourceforge.net/ . iuVCR ti omogućava sheduling i sve ostale opcije plus omogućava i izbor codec-a u kojem ćeš grebovati (znači može i DivX i MJPEG). MJPEG codec takođe možeš naći na mom sajtu.

2

Na tvojoj mašini mislim da nećeš moći da grebuješ full-PAL rezoluciju u nekom jakom Codec-u (DivX), ali DivX i nije predviđen za kompresiju "on the fly" već za naknadnu rekompresiju. Instaliraj MJPEG codec pa, ako hoćeš da grebuješ u Full-PAL rezoluciji (768x576) radi u njemu (oko 60MB/min), pa naknadno pomoću VirtualDUB-a prepakuj snimke u DivX i arhiviraj na CD ili gde već snimaš (Zip, HDD, DVD... ;) )

Ono što ćeš postići na tvojoj mašini, a što takođe nije loše, je otprilike malo bolji VHS kvalitet u 384x288 i DivX codecu. Znači moći ćeš da setuješ real-time grebovanje u DivX u 25 FPS na procesoru na 800 MHz (barem je moglo na mojoj prethodnoj mašini: PIII-933 MHz, mada je radilo i na PIII-866 MHz...). To je korisno za snimanje emisija sa TV-a u određeno vreme i kasnije gledanje, ali prava stvar za snimke koje želiš da ovekovečiš je naravno Full-PAL rezolucija i MJPEG koji je kasnije prepakovan u DivX...

Pozdrav.

Ja sam to odradio u ToolsWorks-u (neko ga je ovde na Benchmarku svojevremeno preporuchio). Programche je univerzalno - zadajesh Windowsu naredbe, a on radi ko crnac :) .Moze da posluzi za mnoge stvari.

Program trazi malo programiranja u nekom njegovom jeziku , ali nije nista tesko , treba malo strpljenja. Ako ti ne uspe javi se i doturichu ti moje "ostvarenje" .

1.
-Tražio sam Studio PCTV 5.01 na Pinnacle-ovom sajtu(www.pinnaclesys.com ),ali nisam uspeo da ga pronađem i download-ujem.Nego nije to ono što me je začudilo već kad su pre izbacili verziju
5.01 kada do pre 3 meseca jedva sam našao verziju 4.02,a do tada poslednja revizija drajvera je bila januara 2000. godine.Po tvojoj priči ova verzija bi trebalo da izbegne nedostatke prethodnih verzija,a to mi je sumljivo jer smo baš mi vlasnici PCTV-a pre 10-ak meseci raspralvjali
kako je loše odrađen PCTV Vision,da nema sheduling,ne isključuje screen saver itd.,pa mi je čudno da su baš nedostatke koji su meni smetali baš sa ovom verzijom popravljeni!?A Studio PCTV bih baš koristio jer sam probao mnoge gruge ,ali svi ostali poput MyTV,AVI-IO,FreeTV i drugih,izuzev JTV-a koji nažalost omogućava samo gledanje tv-a,bili potpuni promašaj i imali velike nedostatke.

P.S. (Pod pojmom Studio PCTV da li misliš samo na PCTV Vision ili i na Studio i druge pinnacle aplikacije?)

- Koliko znam PCTV Vision podržava mirovideo-xl 32-bit compressori pclepixl 32-bit compressor,a ovaj MPEG2 ne znam šta pod njim podrazumevaš?
2.
-Koja verzija DIVX codec-a se pokazala kao najbolja?
-Da li bi mogao malo detaljnije da mi objasniš ceo postupak snimanja tv emisije kvaliteta približno divx filmu pomoću iuVCR-a i MJPEG-a i kasnijih konverzija,grebovanja,kompresija...?

-Ovaj deo ne razumem baš najbolje:
Ono što ćeš postići na tvojoj mašini, a što takođe nije loše, je otprilike malo bolji VHS kvalitet u 384x288 i DivX codecu. Znači moći ćeš da setuješ real-time grebovanje u DivX u 25 FPS na procesoru na 800 MHz (barem je moglo na mojoj prethodnoj mašini: PIII-933 MHz, mada je radilo i na PIII-866 MHz...). To je korisno za snimanje emisija sa TV-a u određeno vreme i kasnije gledanje, ali prava stvar za snimke koje želiš da ovekovečiš je naravno Full-PAL rezolucija i MJPEG koji je kasnije prepakovan u DivX...

Unapred hvala.

1.
-Tražio sam Studio PCTV 5.01 na Pinnacle-ovom sajtu(www.pinnaclesys.com ),ali nisam uspeo da ga pronađem i download-ujem.Nego nije to ono što me je začudilo već kad su pre izbacili verziju
5.01 kada do pre 3 meseca jedva sam našao verziju 4.02,a do tada poslednja revizija drajvera je bila januara 2000. godine.Po tvojoj priči ova verzija bi trebalo da izbegne nedostatke prethodnih verzija,a to mi je sumljivo jer smo baš mi vlasnici PCTV-a pre 10-ak meseci raspralvjali
kako je loše odrađen PCTV Vision,da nema sheduling,ne isključuje screen saver itd.,pa mi je čudno da su baš nedostatke koji su meni smetali baš sa ovom verzijom popravljeni!?A Studio PCTV bih baš koristio jer sam probao mnoge gruge ,ali svi ostali poput MyTV,AVI-IO,FreeTV i drugih,izuzev JTV-a koji nažalost omogućava samo gledanje tv-a,bili potpuni promašaj i imali velike nedostatke.

P.S. (Pod pojmom Studio PCTV da li misliš samo na PCTV Vision ili i na Studio i druge pinnacle aplikacije?)

- Koliko znam PCTV Vision podržava mirovideo-xl 32-bit compressori pclepixl 32-bit compressor,a ovaj MPEG2 ne znam šta pod njim podrazumevaš?
2.
-Koja verzija DIVX codec-a se pokazala kao najbolja?
-Da li bi mogao malo detaljnije da mi objasniš ceo postupak snimanja tv emisije kvaliteta približno divx filmu pomoću iuVCR-a i MJPEG-a i kasnijih konverzija,grebovanja,kompresija...?

-Ovaj deo ne razumem baš najbolje:

Unapred hvala.

1.

-PCTV Softver obuhvata WDM drajvere, Vision aplikaciju, WebText, Help itd...Konvertor video formata Trex se posebno skida, ali nije mnogo velik... Na zvaničnom sajtu za koji sam dao link su ispisana sva poboljšanja koja donosi PCTV 5.1.

-MPEG2 je codec koji se koristi npr. za kompresiju DVD-a. To je standard u video industriji dok ga ne smeni MPEG4, ali to već zavisi ne od tržišnih prilika već od MS-a :( Sam DivX je derivat MPEG4 formata, ali dobijen delimično reverzibilnim inženjeringom, tako da je to ustvari piratiziovani komercijalni MPEG4 codec

2.

-Što se tiče DivX codeca DivX 5 ima dosta opcija koje omogućavaju da na lakši način dođeš do kvalitetnijih snimaka, tako da bih njega preproučio.

-Izgrebuješ prvo video zapis iz iuVCR (znači setuješ Video rezoluciju 768x576x25FPS i MJPEG codec ili MainConcept Video - ako koristiš kodec sa mog sajta...). Ako nemožeš da iz iuVCR-a podešavaš kvalitet kojim MJPEG codec grebuje prvo startuj VDub pa iz njega konfiguriši codec (npr. 90% quality), pa onda idi u iuVCR... Kada izgrebuješ celu sekvencu iz iuVCR-a onda je učitaj u Virtual Dub (VDub) i rekompresuj u DivX (open avi pa podesiš kompresiju slike u DivX i zvuka u MP3). Sačekaš da mašina to sve samelje i to je to...

-Što se tiče onog dela koji ti nije najjasniji stvar je u sledećem... Mislio sam na grebovanje živog videa u DivX. Znači ako hoćeš da snimaš neki film i odmah pakuješ u DivX živu sliku nećeš moći u rezoluciji 768x576 zato što tvoja mašina neće moći da se izbori sa tolikom količinom podataka. Zato ćeš morati da staviš rezoluciju 384x288 i onda ćeš moći da uživo (ne mogu da nađem bolji izraz, mislim bez naknadne rekompresije) grebuješ u DivX. To je otprilike VHS kvalitet ako se gleda po rezoluciji, jer i sam VHS standard (ne S-VHS!) je ograničen na tu rezoluciju. Moja mašina (Athlon XP1800+, 256 MB DDR, HDD 7200 RPM) je jedva dovoljna za grebovanje videa u 768 (full-pal) i DivX codecu, ali uspeva...
Da bi mogao da grebuješ 768 moraćeš na tvojoj mašini dakele da setuješ MJPEG kompresiju (koja je manje zahtevna) pa da naknadno na gore opisani način to sve prepakuješ u DivX...

delimir je napisao(la):
-MPEG2 je codec koji se koristi npr. za kompresiju DVD-a. To je standard u video industriji dok ga ne smeni MPEG4, ali to već zavisi ne od tržišnih prilika već od MS-a :( Sam DivX je derivat MPEG4 formata, ali dobijen delimično reverzibilnim inženjeringom, tako da je to ustvari piratiziovani komercijalni MPEG4 codec

Ovo zadnje NIJE tacno. Piratizovan je samo do (ukljucujuci) verzije 3.11!

Vec od verzije 4 stvar je POTPUNO legalna!

Svadjao sam se sa gomilom filmadzija koji su i dan danas uvereni u tu zabludu...

Inace Delimire upravo skinuh najnoviji Nvidijin WDM TV capture driver. Da li si ga isprobao?

Inace Delimire upravo skinuh najnoviji Nvidijin WDM TV capture driver. Da li si ga isprobao?

Nisam, nemam ViVo karticu, već običan GF2 (koristim Detonator 23.11).

Pozdrav.

Hvala za izdašne informacije i objašnjenja,pa ako još nešto krene naopako ili bude nejasno znam kome da se obratim!!!

Delimire postoji li CRACK za iuVCR verziju 4.0.0.227 ili postoji neka starija verzija koja ne mora da se registruje?

Evo u attachmentu krek za verziju 4.0.0.222, ali bi trebalo da radi sa svim verzijama...

Jos nekoliko pitanja:

1.Kako da u iuVCR podesim da pri snimanju video zapisa snimim i zvuk,jer sam podesio sve u vezi audio opcija,ali opet pri snimanju i kasnijoj reprodukciji tona nema?

2.Zasto pri snimanju sa MJPEG kompresorom u rezoluciji 768x576 pri kasnijoj reprodukciji video zapis secka,tj. kao da je usporen?

3.Da li je moguce da snimak snimljen u pctv vision-u u MPEG-1 formatu kasnije pakujem u virtual dub-u (probao sam ali mi prijavljuje da mu je potreban decompresor za format 'PIM1' i to bjasnjava kao nedostatak WFW codeca)?

1.Setuj "Video>Crossbar>Audio Tuner In" i to bi trebalo da radi...Međutim neće da upamti to setovanje tako da mora svaki put da se čačka ta opcija. Nije mi jasno kako sada neće da upamti, kada mi je pre (samo se ne sećam da li je bilo pod 98SE ili pod XP...) sve bilo OK...Čak sam i iuVCR koristio za gledanje TV-a jedno vreme, jer ima podešavanje brightness/contrast/saturation posebno za svaki kanal...

2.Kod mene je OK reprodukcija, verovatno je u pitanju to da je HDD prespor da isprati toliku količinu podataka, probaj da takav zapis prepakuješ u DivX pa da onda pustiš, ako je onda OK, verovatno nije do HDD-a (jer je on to usnimio u 25 frejmova...). Ako ti je HDD starije generacije vrlo verovatno da je do njega...ništa - kupuj SCSI RAID :D

3.To se dešavalo i kod mene, ali sam skinuo onaj Trex on može u MPEG4 da prepakuje i snimke iz WinDVR-a i iz PCTV-ja...međutim on nema napredna podešavanja već je uvek slika u 384x288...

Pozdrav.

Koja su optimalna podesavanja DivX codeca za 384x288 da bi se dobio najbolji hvalitet?
Ja uglavnom koristim 4.1 zato sto je jednostavniji za podesavanje, sa divx 5 bila su mi komplikovana podesavanja koja su dala slabe rezultate.

Evo me opet, ovaj iuVCR FX me je sludeo kao nijedan program te vrste do sada pa stoga Delimire listen to me carefully:

1.Pokusao da ispobam opciju "schedule", (ovaj deo cu pokusati da objasnim) ali se ona izvrsava samo preko "scheduled tasks" u control panelu i to SAMO KADA KORISTIS USER NAME U XP SA PASSWORDOM,jer bez passworda nece pokrenuti task,a opet kada pokrenem task sa passwordom, onda ce mi pri startovanju XP-a traziti lozinku,pa ako namestim neko snimanje u odredjeno vreme ko ce onda da mi ukuca password?!
Pa se ja sada nadam da ti kao i uvek znas resenje za da dati problem tj.
sta treba podesiti da bi bih mogao mirno da podesim komp da se ukljuci u odredjeno vreme i snimi u iuVCR sta treba i potom se izgasi:(

2.Gde mogu naci taj Trex i koja je njegova razlika u odnosu na Virtual Dub, mislim da li radi isti posao?

3.Kada pri snimanju videa u iuVCR-u kompresujem i zvuk u nekom MP3 codecu kasnije je nemoguce da u Virtual DUb-u podesim kompresiju u bilo kom codecu osim u DIVX Audio ili PCM formatu, zasto?

1.Pokusao da ispobam opciju "schedule", (ovaj deo cu pokusati da objasnim) ali se ona izvrsava samo preko "scheduled tasks" u control panelu i to SAMO KADA KORISTIS USER NAME U XP SA PASSWORDOM,jer bez passworda nece pokrenuti task,a opet kada pokrenem task sa passwordom, onda ce mi pri startovanju XP-a traziti lozinku,pa ako namestim neko snimanje u odredjeno vreme ko ce onda da mi ukuca password?!

Da, za izvršenje "Sheduled tasks" ti treba password. Definiši pasword slobodno. Ako te muči to što ćeš morati svaki put da ukucavaš password prilikom boot-a ili kada se računar vraća iz Hibernacije/StandBy-a primeni sledeće...

a) Skini sa MS sajta (ili potraži preko Google-a) PowerToys za Windows XP pa ćeš iz TweakUI programa da pod autologon čekiraš "Logon automaticaly at system startup" i upišeš username, domain i password koji si definisao...Time će svaki put na welcome screenu automatski da ti upiše tražena podatke. To rešava problem password-a prilikom bootovanja računara.

b)Idi u "Control Panel" pa odaberi "Power Options" idi na "Advanced" tab pa selektuj "Prompt for password when computer resumes from stand by". Time je rešen i problem oko stand by i hibernacije i potrebe za unošenjem password-a na welcome screenu...

sta treba podesiti da bi bih mogao mirno da podesim komp da se ukljuci u odredjeno vreme i snimi u iuVCR sta treba i potom se izgasi

Ne znam kako setuješ da se mašina pali u određeno vreme (verovatno BIOS...), ali u svakom slučaju problem sa passwordom i njegovim unošenjem na wlcome screenu ćeš otkloniti kao što sam napisao gore...

2.Gde mogu naci taj Trex i koja je njegova razlika u odnosu na Virtual Dub, mislim da li radi isti posao?

TRex možeš naći na Pinnacle sajtu. Default download strana za sve strvari oko PCTV-ja je OVA (klik) . Odaberi Tools i tu je TRex. Trex neće zameniti VDub, jer nema napredne opcije kao taj probram, ali je sa druge strane kratak (manje od 5 MB) pa ga probaj...ništa ne košta (doduše to je Trial...)

3.Kada pri snimanju videa u iuVCR-u kompresujem i zvuk u nekom MP3 codecu kasnije je nemoguce da u Virtual DUb-u podesim kompresiju u bilo kom codecu osim u DIVX Audio ili PCM formatu, zasto?

Da bi direktno kompresovao u DivX i MP3 treba ti jaka mašina, ali i tada bi se javljao problem nesinhronizacije zvuka i slike tako da to nije baš preporučljivo. Zvuk snimaj nekompresovano. Da bi mogao da ga kasnije prepakuješ i VDub-a moraš da setuješ sledeće "Audio>Full Procesing mode" pa onda da selektuješ codec. Takođe imaj u vidu da češ morati da skineš neki drugi MP3 codec, jer lini mi se da ovaj koji ide uz Win ima neke restrikcije tako da se ne može sa njime sloboddno kompresovati u svim formatima. Ja korsitim Radium MP3 codec, ali ga nisam skidao sa Net-a već ga imam na jednoj starijoj kompilaciji Codec-a, audio i VE alata...

Pozdrav.

Da bi direktno kompresovao u DivX i MP3 treba ti jaka mašina, ali i tada bi se javljao problem nesinhronizacije zvuka i slike tako da to nije baš preporučljivo. Zvuk snimaj nekompresovano. Da bi mogao da ga kasnije prepakuješ i VDub-a moraš da setuješ sledeće "Audio>Full Procesing mode" pa onda da selektuješ codec. Takođe imaj u vidu da češ morati da skineš neki drugi MP3 codec, jer lini mi se da ovaj koji ide uz Win ima neke restrikcije tako da se ne može sa njime sloboddno kompresovati u svim formatima. Ja korsitim Radium MP3 codec, ali ga nisam skidao sa Net-a već ga imam na jednoj starijoj kompilaciji Codec-a, audio i VE alata...

1.Ovo u prvoj recenici sam licno iskusio ,ali samo kada u iuVCR capturujes zvuk kompresovan u MP3 codecu,svejedno kojim imam i ja ovaj Radium MP3 codec,pa kasnije u virtual dub-u setujes Audio>Full Procesing mode i onda izaberes divx audio codec i onda nastupa nezapamcena nesinhronizacija,a u bilo kom drugom slucaju izbora nekog drugog codeca osim gore pomenutog divx-a nece prihvatiti i izbacice gresku.

Zvuk snimaj nekompresovano

2.Ne znam sta smatras pod ovim nekompresovano jer u iuVCR mi jedino od formata koji tako zvuce nudi format PCM i odabirom PCM formata u iuVCR ce pri kasnijoj kompresiji u Virtual Dub-u u MP3 codecu ili nekom drugom osim pomenutog Divx-a doneti ispisivanje greske FX

Sad jedino sto mi je uspelo,a cini mi se kao jedino resenje,ispavi me ako gresim, je da u iuVCR-u kompresujem u MP3 codecu,a kasnije u Virtual Dub-u kao kompresiju izaberem NO COMPRESSION(PCM) i onda ceo fajl pakujem normalno.

3.Evo sta mi se jos u medjuvremenu cudno desavalo, a to je da kada sve parametre u vezi video i audio kompresije podesim kako treba i pocnem da smimam emisije u iuVCR-u i prvi put minut snimka iznosi 15mb,sledeci put 23mb,zatim 35mb,pa 45mb,pa ne znam 29mb itd.,a pritom nisam menjao parametre u kompresiji i u INFO opciji jasno vidim da svaki put ispisuje iste parametre,ali i razlicite velicine snimka za isto vreme,ZASTO?

4.Sta znaci opcija 'PRESET" u iuVCR-u i cemu sluzi?

1.Ovo u prvoj recenici sam licno iskusio ,ali samo kada u iuVCR capturujes zvuk kompresovan u MP3 codecu,svejedno kojim imam i ja ovaj Radium MP3 codec,pa kasnije u virtual dub-u setujes Audio>Full Procesing mode i onda izaberes divx audio codec i onda nastupa nezapamcena nesinhronizacija,a u bilo kom drugom slucaju izbora nekog drugog codeca osim gore pomenutog divx-a nece prihvatiti i izbacice gresku.

Zvuk se snima iz iuVCR-a u PCM-u pa se kasnije u VDub-u pakuje u MP3...Ne razumem zašto ti izbacuje grešku!? Kod mene na taj način sve radi odlično. Probaj sa drugim formatom zvuka npr. umesto stereo stavi mono (PCTV ionako ne podržava stereo) i sl...

Sad jedino sto mi je uspelo,a cini mi se kao jedino resenje,ispavi me ako gresim, je da u iuVCR-u kompresujem u MP3 codecu,a kasnije u Virtual Dub-u kao kompresiju izaberem NO COMPRESSION(PCM) i onda ceo fajl pakujem normalno.

Tako nisi ništa uradio. Naime snimio si MP3 zvuk, pa si ga kasnije otpakovao. Time si oborio kvalitet zvuka pri kasnijoj rekompresiji u MP3 iz VDub-a...

3.Evo sta mi se jos u medjuvremenu cudno desavalo, a to je da kada sve parametre u vezi video i audio kompresije podesim kako treba i pocnem da smimam emisije u iuVCR-u i prvi put minut snimka iznosi 15mb,sledeci put 23mb,zatim 35mb,pa 45mb,pa ne znam 29mb itd.,a pritom nisam menjao parametre u kompresiji i u INFO opciji jasno vidim da svaki put ispisuje iste parametre,ali i razlicite velicine snimka za isto vreme,ZASTO?

Postoji mogućnost da se jačina signala varira od kanala do kanala. Kanali koji imaju bolju sliku davaće manji krajnji fajl, dok kanali sa lošijom slikom zbog većeg broja defektnih elemenata na slici (šum, duhovi i sl...) dovode do toga da je slika komplexnija i na taj način dovode i do toga da je takva kompresija složenije. Takođe sama "filosofija" MPEG kompresije (a DivX je njen derivat) je takva da njena efikasnost zavisi od brzine promena na slici, intenziteta boja, osvetljenja i sl...
Npr. ako bi snimao crn ekran dobio bi manji fajl, nego kada bi snimao neku živu sliku koja je puna šarenih boja koje se pri tome brzo smenjuju (znači relani uslovi). Takođe i kvalitet slike je bolji, ako je snimak više statičan (npr. snimaš koncert filharmonije) ili je sve dinamično (npr. snimaš koncert BioHazarda :D ). Da bi se snimak doveo do "savršenstva" potrebno je dosta znanja o prirodi MPEG kompresije, jer postoji mnogo parametara koji utiču na krajnji rezultat. U svakom slučaju DivX codec NIJE predviđen za grebovanje žive slike već za rekompresiju. Primetićeš, verovatno, da kada grebuješ sliku uživo, fajlovi su veći nego pri rekompresiji već snimljenog materijala na hard disku. To ti omogućava bolji kvalitet, ali je isto tako tada DivX kompresija sporija, pa je kao takva neizvodljiva za real-time capturing.

Probaj sa drugim formatom zvuka npr. umesto stereo stavi mono (PCTV ionako ne podržava stereo) i sl...

Opet si bio u pravu, MONO je resenje za sve probleme,naime uzimanjem u iuVCR-u bilo kog audio formata (PCM,MP3...) u MONO rezimu omogucice kasnije pakovanje u MP3 codec u Virtual Dub-u bez ranijih prijavljivanja gresaka.

1.Sad me kopka kako kod tebe moze stereo, a kod mene samo MONO, da li je kod mene problem hardverski ili mozda u verziji Virtual Dub-a?

2.Koliko je MONO zvuk losiji od STEREO-a, u smislu pri snimanju muzickih video spotova da li cu osetiti razliku u kvalitetu snimljenih spotova u stereu ili mono rezimu(mislim na kvalitet zvuka)?

3.Da li ja nisam nesto dobro podesio ili tako treba da pri pakovanju video zapisa u Virtual Dub-u duzine 1 minuta pakuje 3,5 minuta,koliko bi mu tek trebalo za zapis od 2 sata?

1.Pa i kod mene ide samo mono...Ne mogu da se petljam oko toga, jer PCTV je mono kartica...

2. Pa bolji je Stereo, ali PCTV ti ne podržava Stereo (osim ako nije Pro model) tako da ti Stereo ništa ne znači.

3.Uglavnom mu treba više nego što traje sekvenca...sve zavisi od mašine.

4.Sta znaci opcija 'PRESET" u iuVCR-u i cemu sluzi?

Ovaj deo si preskocio:)

2. Pa bolji je Stereo, ali PCTV ti ne podržava Stereo (osim ako nije Pro model) tako da ti Stereo ništa ne znači.

Da li to znaci da ako i u iuVCR-u izaberem stereo kompresiju kvaliteta ne znam 128kb/s dobicu isto kao da sam izabrao mono zbog PCTV kartice?

I jos nesto da li je 64kb/s najveci kvalitet u monou jer veci mi se ne prilkazuje, pa da li cu veci dobiti ako uzmem 128kb/s u stereu?

1. Čini mi se da sam naveo za Preset...Trebalo bi da on omogućava da se podešavanja snime i da se više različitih podešavanja učitavaju po potrebi...

2.Ako snimaš u stereo modu mono signal onda će snimak biti stereo, ali će zvučati kao mono. Nešto kao kada snimaš VHS u Full-Pal rezoluciji...rasipanje resursa.

3.Skini neki drugi Codec...

Nazad
Vrh Dno