Šta je novo?

Studentski krediti

Vertygo

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
619
Interesuje me da li neka banka daje gotovinske kredite (ili barem potrošačke) za studente npr. uz otplatu na 3 godine recimo?
Do sada sam našao u societe-u ali uslov je da se prima plata preko računa preko koga će se izdati kredit, a to meni ne odgovara, jer sam bez plate :).

Ni jedna banka ti nece dati kredit ako nemas racun u toj banci,i stalni priliv,a i onda je uslov da rata kredita ne sme da bude veca od 1/2 (negde 1/3) mesecnog priliva....

P.S.Imas zalagaonicu,a sa druge strane i zelenase :d ali to ti ne preporucujem....

Pazi, u principu, ovo sam ovde postavio zato što sam optimista, pa rekoh možda se javi neko ko će izvući neku banku iz jajinaca koja daje kredite :D. Ja sam pregledao sve veće banke i video da ne daju, tako je ovo bio poslednji pokušaj ako neko zna...Zelenaši i zalagaonice naravno ne dolaze u obzir...mislim da je bolje rešenje da nađem nekoga ko brzo trči i pošaljem ga da mi mazne tft koji hoću...:)

hm.... ako nemas para za njega, mislim da ti TFT bas i nije najbolje resenje. Bolje da se potrudis da sam zaradis nesto, pa da kupis ono sto hoces, nego da se od najranijih dana uvaljujes u kredite.

Mišo kapiram ja tebe, ali po toj logici ne bi trebalo uopšte uzimati kredite :). Naravno da je bolje zaraditi i kupiti, ali recimo da mi je potreban nov monitor, i da se ne bih zamlaćivao sa nekim jeftinijim varijantama i kasnijom prodajom iste, pa i tu gubio pare, a i s obzirom da nam PDV kuca na vrata, odlučih se da ako uspem ovako nešto, uzmem tft.I nisu to neki krediti, toliku svotu mesečno svakako da mogu da zaradim bez problema.Kapiram ja šta ti hoćeš da kažeš, i meni bi više odgovaralo da imam vremena da zaradim te pare i da uzmem monitor, ali je to u ovom slučaju lošija varijanta.

Poslednja izmena:
Misa063 je napisao(la):
hm.... ako nemas para za njega, mislim da ti TFT bas i nije najbolje resenje. Bolje da se potrudis da sam zaradis nesto, pa da kupis ono sto hoces, nego da se od najranijih dana uvaljujes u kredite.

Nemoj da skreces temu...btw TFT jeste najbolje resenje :))

Pazi ja sam cuo za Meridian banku oko tih kredita za studente,ali me to tada kada sam cuo(a ni sada) neinteresuje mnogo,ali veruj mi da ako ponovo nesto cujem oko toga,javljam ti

Twix je napisao(la):
Ni jedna banka ti nece dati kredit ako nemas racun u toj banci,i stalni priliv,

E ajde malo ozbiljni pristup. NIJE TACNO da sve banke traze tekuci racun i redovnu platu da bi odobrile kredit. Ima bar dve banke koje ne traze nikakve redovno-dokazive prihode...Mnoge banke su utvrdile da ima dosta ljudi sa dobrim bonitetom (citaj: rentiranje, rad za strane firme a pare na racun, bez opipljivih tragova u finansijskim tokovima...)
E-magazin, zadnjih nekoliko strana i telefon u ruke, za pocetak.

Ok, hvala, uzeću e-magazin pa ću krenuti redom.

STUDENTSKI krediti su namenjeni studiranju, placanju ENORMNE domace skolarine, NE kupovini luxsuznih TFT monitora. Kupi polovan ~100€ 19'' ili 21'' koji ces i za godinu dana po toj ceni prodati za iste pare, a dotle zaradi TFT, inace ti ne treba, jer nemas para za njega.

Upamtite ljudi, kredit se uzima za stan, kola ili biznis, ne za kojekakve gluposti!

Idi begaj! :D

Zato glupi Nemci, koji BTW imaju 10 puta vece plate od nas, kupuju i WC papir na 24 meseca. :d

Lakse malo ljudi. Kredit se uzima za sta treba coveku. Ako je nekome tft osnovno sredstvo i ako njime/na njemu pravi pare onda je kredit 100% ekonomski opravdan.
Ja sam uzeo kredit za dva laptopa jer njima pravim pare i mogao sam da ih kupim i za cash ali kredit za ovo upravo i sluzi. A imao sam i odlicne uslove.
Odlozeno placanje i kreditiranje od strane banke je najnormalnija svat u finansijski razvijenom svetu. Recimo moj prijatelj u usa ima 4 kartice:
1. AmEx-om placa tehnicku robu
2. Wachovia - placa hranu (racuni su od 20 do 200USD, bez obzira)
3. First Union - placa garderobu
4. Visa - za po Evropi

Nazad
Vrh Dno