Šta je novo?

"Strucnjaci"

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Nisam znao gde ovo da stavim, ali kontam da ipak ima veze sa domacim trzistem, doduse trzistem rada i mozgova.
Anyway, za one koji ne znaju, radim kao serviser u jednoj domacoj kompjuterskoj firmi. Danas me zove zena iz jedne firme, kaze "ne vide joj se ikonice na ekranu", racunar su kupili juce, i pita kad moze da donese da joj ja to popravim i umrezim sa jos jednim racunarom. Ja joj objasnim da umrezavanje radim samo privatno i pitam je sta je tacno sa racunarom koji je kupljen kod nas i koji jeste moja briga. Kako je rekla da se ne pojavljuju ikonice, pomislim da mozda nisu kupili Windows, pa da isti naravno nije ni instaliran, ali ona kaze da je kupljen i instaliran XP Home. Kaze da se pojavi start meni i "ona linija dole" ali nema ikonica. Isto tako kaze da im je dosao programer da umrezi racunare, ali da (jelte) nema ikonica. S obzirom da mi nije bas bilo najjasnije, kazem joj da mi a programera, racunam covek strucan, pa da se sa njim lepo objasnim u cemu je problem. Dobijem ja njega i pitam ga u cemu je stvar, kad on kaze "niste uopste dobro instalirali sistem, nema ni My Computer, ni Network Neighbourhood na desktopu. Kaze "ima samo start meni i ona linija dole", nasta sam ga ja prirodno pitao "kakav ste vi programer" jer je ocigledno da nikad nije video XP u zivotu, niti otvorio Control panel ili start meni, jer bi odmah naisao na sve sto mu je potrebno da namesti mrezu. Na to se on jako naljuti i pita me sta sam zavrsio, nasta mu ja kazem da sam zavrsio Teslu, a on onako ponizavajuce izjavi kako je on magistar informatike i kako ja bedni srednjoskolac nemam sta da razgovaram sa njim. Ko ovde nije normalan? I ko u ovoj us*anoj drzavi daje diplome i posao ljudima koji ne znaju osnovne stvari. Bas me zanima sta vi mislite o tome.
Nikad mi se nije desilo da se ovako iznerviram kao danas. Vidjao sam ja "strucnjake" i ranije, ali ovo je previse.

Lepo se spakuj i idi do te firme, pa lagano objasni coveku tj. vise toj zeni o cemu se radi, i daj akcenat na tome da je taj lik nadobudni degenerik koji svoju diplomu nosi kao ID u dzepu i da je od diplomiranja zaboravio da je neophodno nastaviti uciti da bi se ostalo u toku, jednostavno mu objasni da su "bedni srednjoskolci" daleko ispred njega.
Pozdrav , i ne nerviraj se oko onih koji nisu vredni paznje, mada bedak je sto takvi likovi stopiraju napredovanje kvalitetnih pojedinaca koji se ( recimo) nisu svojevremeno ukljucili u JUL da bi zavrsili fax... ma...

Da se meni to desilo, ja bih otisao kod tog supka i nabio mu tastaturu u dupe... I montirao koju sljivu, naravno...

Jel' to ona fora sa xp-om koji po defaultu nema nijednu ikonicu na desktopu kad se instalira? Mislim, ima start meni kad vec ne ume da poukljucuje ikonice. Brale sta bih ja radio tom programeru, kako bih mu natrljao na nos tu diplomu nije normalno, otisao bih do te firme samo da bih mu trljao nos. Magistar informatike my ass, kakva je to sramota da danas i deca koja su se tek ispilela znaju stvari koje ne zna ni magistar informatike (jel' nas sistem obrazovanja kriv za to ili je to pojedinacni slucaj).

Ma lepo ti sve to iskuliraj. Neka joj taj lik namesti sta sve treba ako zna pa i neka sjebe nesto sto se samog softwera tice ako uspe. Onda kada ta zena dodje kod tebe na zalbu ukljuci joj kompjuter na kome je instaliran XP, lepo joj objasni kako sve to radi i kako treba da izgleda, gde se sta nalazi i pokazi joj da to tako treba da bude i da je to normalno. Preporuci joj neku knjigu ili kurs tipa "XP za sedam dana" i naravno naplati sve to sto si joj uradio a nisi trebao po vazecem cenovniku. Ako to ne bude dovoljno da nekome objasnis kako nije bio u pravu i ako ti se ne izvini nakon toga e onda objasni sve sefu da shvati sa kakvim ******ima ima posla kako na kraju ipak ti ne bi ispao kriv i batali sve to jer se sa ******ima i sa onima koji misle da sve znaju ne treba raspravljati...
U svakom slucaju samo stalozeno, smireno i ljubazno. Tog lika zaboravi jer nemas nista od nerviranja. Verovatno ti nije prvi put da sreces takve osobe, a poslednji nije sigurno.
Uostalom dosta je takvih ljudi koji su mozda i bili strucnjaci u vreme kada su zavrsili fakultet. Medjutim svi znamo da su informaticke tehnologije oblast koja se menja napreduje brze od svih ostalih. Vremenom ljudi verovatno izgube entuzijazam da prate svaku novotariju koja se pojavi na trzistu tako da ih za to ne treba osudjivati. Ovim ne zelim da opravdam njegov krajnje negativan stav prema citavom problemu jer je lik kako se iz price moze zakljuciti tipican iskompleksirani naduvenko. Stvar je u tome da ne treba tako negativno shvatati cinjenicu da ima dosta klinaca koji znaju vise od magistara o XPu, Linuxu i tako nekim stvarima. Osnovna sustina je skolovanja je da se stekne odredjeno matematicko znanje i nauci da se logicki razmislja kako bi se kasnije svaki problem jednostavno i brzo resio.
Budite sigurni da kada jednog dana bude izasao neki tamo Windows35656 da ce biti klinaca koji ce u odnosu na sve nas ovde sada biti tata mate, ali da ako krenu u neke dubioznije poslove nece bas tako briljirati. Za kraj cu samo dati primer caleta od moje drugarice koji je profesor na matematickom fakultetu i koji privatno zaradjuje gomilu para baveci se programiranjem (ovim ne mislim na programcice koje neko od nas mozda proda tamo nekom za vodjenje privatne prodavnie i sl.), a i dan danas je laik sto se tice Windowsa 98 i ne ustrucava se da pita nesto sto mu je potrebno. Naravno moje i njegovo znanje i pored toga nije ni priblizno. Jednostavno coveku Windows uopste nije potreban u toj meri da zna svaku sitnicu koja se tice njegovog interfejsa. Ako bi mu kojim slucajem to trebalo za posao verujem da mu ne bi bilo tesko da udje i u najsitnije cake.
Trudio sam se da budem sto kraci, ali jednostavno nije islo... 🙂

trebao si da mu kazes da ima recycle bin na desktopu, mislim da po defaultu samo ona stoji... cisto da ga malo *****avas kad je toliko strucan

E, care...Kako me taj lik potseca na mog prodavca komponenti.
Siguran sam da bih ja mogao da umrezim racunar u XP-u iako nikad nisam umrezio nijedan racunar u zivotu! A najvise sto sam imao od formalnog obrazovanja iz informatike su bili casovi u prvoj godini gimnazije. Cega, bre, magistar? Informatika je polje koje se najbrze menja. Taj klipan je pre mnogo godina ucio Pascal, ili tako nesto, zavrsio skolu, uvalio negde dupe i vise nije prisao kompu.
Nerviram se jer sam ja sad u situaciji da ne mogu da se zaposlim zbog brojnih takvih "strucnjaka", koji nemaju veze s vezom, ali su pokupili radna mesta.

ne nerviraj se takvih je primera mnogo u stvarnom zivotu

[Mancha] je napisao(la):
Bas me zanima sta vi mislite o tome.
Nikad mi se nije desilo da se ovako iznerviram kao danas. Vidjao sam ja "strucnjake" i ranije, ali ovo je previse.

Ja mislim da je trebalo da kliknu desnim dugmetom na desktop, odaberu "Svojstva" pa tab pod nazivom "Radna povrsina", klinku na "Prilagodi radnu povrsinu" i da odaberu koje ikonice zele da ukljuce. Takodje mislim da, ako MB Soft, nema neki ugovor sa MS-om (kako bese oem partner ili tako nesto) onda nisi duzan da pruzas tehnicku podrsku. Uostalom, ako imaju original WinXP imaju i onaj broj za tehnicku podrsku. Ta tehnicka podrska i jeste za razne inzinjere informatike, a ne za normalne korisnike :mrgreen:

Koliko sam se ja samo puta kachio sa takvim "magistrima" i "intelektualcima" iz sveta kompova...
direktno sam ih "vredjao" kako su protracili vreme chitajuci neke glupe knjige i ucheci neshto shto ili im nikad nece trebati, ili su informacije toliko matore da su beskorisne...naravno, oni u to ne veruju, jer su oni, zamislite, inzenjeri i intelektualci...vishe se i ne nerviram, sada ih direktno za*ebavam chim chujem ili provalim da im je znanje doshlo na taj nachin...isqliraj, radio sam u dosta domacih firmi i imao puno kontakata sa raznim profilima ljudi, ali shto reche Sashab, member ovog foruma, ovaj forum je daleko vishe od nekog fakulteta vezanog za ovu temu...

Nije meni neko zadovoljstvo da ga spustim na zemlju (t.j. ispod zemlje) svojim znanjem, ali sam stvarno hteo da odem do direktora te firme, ali da i magistar bude tu, pa da ga pokopam tako da ostane bez posla koji ocigledno ne zasluzuje. Sef u principu ima pravo da zna koga je zaposlio i koliko je strucan, a verujem da rad tog inzinjera nije bas jeftin iako je ocigledno uzaludan. Verujem ja da on ume da programira (verovatno u Visual Basicu :beat: ), ali to sa ovim nema apsolutno veze. Kao sto rekoh, nije to prvi takav koga sam sreo, ali jeste ekstreman primer i po znanju i po aroganciji.

Mom drugaru je direktor informatickog sektora jedne savezne institucije, takodje magistar, kada mu je ovaj trazio da mu uradi Screen Capture (da pritisne Print Screen taster), rekao da na tom komjuteru nema Print Screen instaliran, a kada ga je ovaj u cudu pitao kako nema instaliran (a zna da svi imaju zesce IBM kompjutere koji rade pod windowsom i to sa TFT ekranima) ovaj mu je rekao da to kvari kompjuter, i da zato nema nameru da to instalira, ni sada ni kasnije. I kada mu je ovaj objasnio da samo treba da pritisne Prt Scr taster, ovaj je poceo nesto da *****, kako mu ne radi taj taster i sl...

Ma katastrofa.

A povod svega je da je covek trazio neku promenu na sajtu, i kada je ovaj to uradio, direktor nije mogao da vidi promenu jer je bio off line u Exploreru, a moj drugar se nije setio da ga pita da li mu je browser off line ili on line, jer nije mogao da pretpostavi da je covek koji je zavrsio ETF toliko GLUP. I zato mu je trazio Print Screen da vidi u cemu je problem, jer mu se ovaj zalio da ima nekih cudnih znakova na ekranu i da ne vidi promenu na sajtu...

Da nije to onaj lik sa 3K koji nema veze sa zivotom i izgovara tekstove koje je naucio napamet pred emisiju.:boom:
BTW zbog takvih oni sto nemaju titule a imaju znanje nemaju posao ili rade maltene za dzabe.

Hmmm, da li ja to negde cujem Milan Milicic??? To je ubedljivo saban no1...

driver je napisao(la):
Koliko sam se ja samo puta kachio sa takvim "magistrima" i "intelektualcima" iz sveta kompova...
direktno sam ih "vredjao" kako su protracili vreme chitajuci neke glupe knjige i ucheci neshto shto ili im nikad nece trebati, ili su informacije toliko matore da su beskorisne...naravno, oni u to ne veruju, jer su oni, zamislite, inzenjeri i intelektualci...vishe se i ne nerviram, sada ih direktno za*ebavam chim chujem ili provalim da im je znanje doshlo na taj nachin...isqliraj, radio sam u dosta domacih firmi i imao puno kontakata sa raznim profilima ljudi, ali shto reche Sashab, member ovog foruma, ovaj forum je daleko vishe od nekog fakulteta vezanog za ovu temu...

Malo si promasio poentu. Nije problem u obrazovanju vec u tipu ljudi. Taj isti sto ne ume da postavi ikone na XP, bez diplome bi verovatno bio neki poslovodja koji bi opet nekome nabijao na nos gluposti zato sto taj ima 4 razreda osnovne.

Ali izjave poput "glupe knjige", "matore informacije", "forum moze da bude vise od fakulteta"?? Jel ti to ozbiljno?

Iako su danas trebali da donesu racunar "da se otkloni kvar", naravno nisu se pojavili. Verovatno je gospodin magistar kliknuo na start i uocio sve sto mu je trebalo. Da je samo diplomirao, a ne i magistrirao, to mu verovatno ne bi poslo za rukom.

Doticni je verovatno magistrirao u expanziju ZX,C-64 i ostao u 1982/85.
Tape loading error ...
I od tad je zaboravio da uradi upgrade mozga.A za instalaciju XP-a je procitao upustvo vise puta , ima kuci dva kompa i redovno trenira instalacije XP-a.Moj savet ti je da uopste ne ulazis u raspravu sa njim samo ces izgubiti vreme i zivce.
Tako da na pitanje tipa jel znas da radis u DOS-u? Odgovor bi bio mene politika ne zanima ili nisam u toj stranci. :boom: :boom: :boom:

Ja mislim da je to taj tip ex-yu intelektualca, zato bezi iz te situacije glavom bez obzira jer na kraju ce ispasti da ti neznas sta pricas.
Ili jos gore da si pokvario komp, posto ipak je on magistar a ko si ti uopste
neki izgasirani klinac koji misi da se razume u kompjutere.
Ako budes spomenuo Benchmark recice ti da on ne koristi taj program za testiranje ili ce blenuti ko tele u tebe.Ne daj boze da spomenes Sandru odgovor ce biti da je ne poznaje.U najgorem slucaju ce reci da radi u nekoj firmi, ili ce pitati kako se preziva.

BTW ja taj tip zovem pricaci prica i konkretan model je na vrhu te lestvice
naravno zbog titule. Ima i drugih samo je njih lakse ucutkati tipa ETF ili Tesla. Naravno vecina nauci vise van skole nego u njoj sto je stvarno zalosno.A najgore je sto nisu oni krivi nego nema ko da ih nauci ili ih uce likovi kao ovaj MR. Ubipacijentic
(pacijent je komp).

driver je napisao(la):

Hehe, da mi je znati ko je taj Sashab 😛
Moj komentar bi bio da ce se neki pc_related problem sigurno pre resiti uz pomoc ovog (ili nekog drugog jakog) foruma nego
da Vam pomaze vecina diplomiranih inzenjera informatike.
Ja ne bih da vredjam nicije znanje, vec samo NEznanje.
Sebe smatram solidnim poznavaocem arhitekture PC-a
i mogu da garantujem da svi ti magistri ne znaju zajedno
o racunarima koliko znaju pojedini memberi ovog foruma.
Ponovicu tudje (i svoje) reci da za IT iznad svega drugog vazi da oni koji posle fakulteta prestanu da uce nove "stvari" za koji mesec ispadnu iz stosa, a da za koju godinu budu totalno van tokova, a posle ~5, 10 i vise godina pa ... dinosaurusi.

Ja na te ljude i njihove diplome ne gledam ni odozgo ni odozdo.
Nikada ih ne bi docekao na noz 🙂 (driveru ctp; )
A "njima" savetujem da ne masu diplomama, manje ce
da se brukaju. I tako serviser nece znati da je taj smota
sto ne zna da postavi ikonicu na destop u xp-u, magistar ili sta vec, i lepo ce mu u 2 recenice ili koji sekund/minut pomogne
kao sto bi to uradio da je tu neki pekar, zidar ili automehanicar. (ne vredjam ova zanimanja, samo se trudim da pokazem da su u nekim situacijama oni svi na istom) cheers

Toliko frke niokocega. type;

Pozdrav
Sasha aka Sasab

E da da bas zbog takvih nemam posao 🙁 ali doci ce i moje (nase) vreme nekako cemo zavrsiti fax pa cemo i mi da budemo "pametni" i da dobijamo platu za dzabalebarenje 🙂 kao sto je neko rekao mnogo ljudi radi za smesne pare samo zato sto nema diplomu a to je stvarno zalosno jer imaju 5x vece znanje od tih sabana sa diplomama. E ljudi jel znate sta je taj Milan Milicic saban #1 sto je rekao nice cream e da on je PR q*ac palac u Genelu pa vi vidite kolko on zaradjuje a veze sa zivotom nema garant da mu ne daju silne dopise i ne znam ni ja sta ne bi ni znao koje klime Genel prodaje. Ima tu jos bisera jedan od najvecih onaj papan sto vodi Polarotor pa cuveni Zarko Radosavljevic 🙂

Mislim ne kapiram šta vam je čovek zgrešio, Milan Miličić, čovek je beše voditelj(i očigledno je problem što nema ekipu usamljenih revolveraša iza sebe da mu pišu tekstove za emisiju) i svoj posao radi korektno... Još je i gluplje napadati tog čoveka zato što je PR negde, poznato je da je za mesto PR potrebno malo škole, dobra komunikacija u kompaniji, da se drži do svog izgleda i ne znam da se vergla par klišea... Valjda smo ovde pričali o nekom magistru, srednjih godina koji misli da je ko zna šta. Hoću reći da čoveka(Miličića) ne poznajem uopšte, što bi se reklo, nije mi ni rod ni pomoz bog, ali mržnja prema svemu što vidimo(misleći da nas to lično ugrožava) nije borba za neko mesto i neke pozicije, nego čista paranoja...
Samo opušteno...

Yokozuna je napisao(la):
Da nije to onaj lik sa 3K koji nema veze sa zivotom i izgovara tekstove koje je naucio napamet pred emisiju.:boom:
BTW zbog takvih oni sto nemaju titule a imaju znanje nemaju posao ili rade maltene za dzabe.

to je mr. prof. informatike Dragan Cosic 🙂

G!!! je napisao(la):
...

to je mr. prof. informatike Dragan Cosic 🙂

Drzao je jednom predavanje na Ekonomskom fakultetu o potencijalu Interneta u poslovanju (tako nesto 🙂 ). Onako, kada ga slusas izdaleka i usput pricas sa koleginicama i deluje pametno 🙂 Mada, covek je ipak magistar - treba to postovati.

Taj lik meni licno nista nije zgresio ali jeste narednim generacijama koje ga gledaju i slusaju da bi nesto naucili ili skapirali o kompovima. Zato je on masovni trovac, truje sire narodne mase nekim nebulozama jer je na TV-u i u poziciji je da truje.I onda isprica takvu pricu (iskljucivo koristi strucne reci da bi ga sto manje ljudi razumelo npr. pomenuti pekari i zidari koji od lomljenja kicme da zarade pare nisu imali vremena da citaju vujakliju) kao da su kompovi neko ludilo i ako neko hoce da se koristi sa mjima mora bar da bude (neka od titula :rtfm: ) da bi uopste zanao da rukuje sa istim. Tako se ustvari od sirih narodnih masa prave gomile budala. Ja sam naveo njega (javilo mi se) slucajno misleci da je to doticni M.M. posto je on taj tip (model) pricac prica.
Zbog takvih i slicnih se desavaju ovakve situacije (nema ikonica) pa onda pocinju rasprave koje traju beskonacno jer tamo ga tamo neki ima titulu a neki ga klinac koji nema pojma smara (naso on njemu da prica o kompovima). Ee'sad on nema vremena (bavi se naukom) za tako nesto posto je on ozbiljan covek (da nekazem poslovan) da gubi svoje dragoceno vreme.
Pa onda pocinje prica septembar guzve i zvanje doticnog xxx puta na mob (bar 1000 din za pozive) u najboljem slucaju taj komp ce biti resen za 15 dana. A taj je komp neko debelo platio bas da nebi imao takvih i slicnih problema (jer iza te usluge stoji navodno renomirana firma i doticni sa titulom) sa krvavo zaradjenim param za koje hoce da dobije ono sto je platio ni manje ni vise.Kamo srece da je to sve paranoja ili neka saljiva prica to je na zalost nasa surova realnost.

Ej, ljudi, nemojte da gresite dusu i da izvrcete neke stvari.
To sto se do diplome ili postdiplomske titule provuce neki balvan ili pajser, to ne znaci da su svi njihovi nosioci takvi ili da te titule ne znace bas nista. Ima JAKO puno diplomiranih inzenjera, pa i magistara i doktora koji razbijaju i sa prakticnim znanjem, tako da nemojte ovih nekoliko slucajeva da generalizujete u pravilo. Da li ce neko biti neznalica, spor u stizanju aktuelnih znanja i sl. je problem individue, a ne titule.

[Mancha] je napisao(la):
Nisam znao gde ovo da stavim, ali...
Nemoj da se uopste uzbudjujes jer te takvih stvari ceka jos ohoho u zivotu, mislim takvih sujetnih ljudi. Njega najvise zabrinjava sto je neki konkekcijski magistar i nema pojma i zato se istresa na tebe (ili nekog drugog, njemu je svejedno). 99% je to onaj inzenjer informatike iz kuhinje fon-a. Ja znam i nalazio sam se 4 meseca u istih 30m2 sa 4 (cetiri) doktora nauku i to su svi diplomirani inzenjeri i informaticari kako se to vec kod njih zove i kao priuceno-ulicni-kucno/komsijski hardveras i pomalo softveras znam 10x vise od njih sto se tice hw i sw na nivou OS-a i raznih vezanih instalacija koriscenja setovanja win-a i slicno. Napominjem da sam diplomirani ekonomista (ili kako oni to zovu "prodavac magle"). Jedna od tih persona je zaduzena samo za hw a druga za sw u toj instituciji (da je sad ne imenujem). Pa to je bre smeshno i zato nemoj da se nerviras uopste...

pozdrav

Moj profesor informatike na faxu ne zna da instalira windowse, a kamoli sta drugo, na kraju, SG mi je svedok....

nesharm je napisao(la):
Moj profesor informatike na faxu ne zna da instalira windowse, a kamoli sta drugo, na kraju, SG mi je svedok....

Ista stvar i kod mene na ETF-u! I jos gore, non-stop pljuju po widowsu i furaju linux. Kao linux je ovo, ono...onda sam ih jednom prilikom pitao koji Linux bi mi preporucili da instaliram. Onda su mi rekli da oni nikada nijednu verziju operativnog sistema nisu instalirali vec su ih uvek cekale spremne masine. Ne jedan ili dvoje, vec cela katedra. :mrgreen:
Jedva sam se uzdrzao da puknem od smeha.
Pritom sam ih pitao sta su radili i ispostavilo se da su kuckali po programcicima - sto su isto mogli u winu bez problema ctp; A po predavanjim razvezli kako je linux stabilan, bez sigurnosnih rupa (ja sam kao firma od 100 ljudi sa 50 kompova pa ce mi to trebati itd. ;P )

Strasno !! :beat:

Iznervirali ste me svi po spisku, osim mozda onog prvog koji je iritiran neljudskim postupkom opravdano reagovao.

Necu da pisem roman, samo se malo zamislite kada govorite o magistrima informatike koji neznaju da instaliraju win ili da zamene karticu, dakle pitajte se da li je to njihov posao. Ili da neki vrhunski strucnjak u autoindustriji nezna da popravi auto - pa normalno da nezna, to nije njegov posao bre !!!!!

Kad ovaj pre mene dipl.inz. ekonomije bude seo za neki salter u banci da isplacuje penzije, onda trazite od magistra informatike da se aka sa hardverom i slicnim sto vec nabrajate.

Svi koji tako govorite (tj. pisete) ustvari nemate ni pojma sta je informatika i da neko moze da bude vrstan strucnjak u toj oblasti a da nezna da li se sraf zavrce na levo ili na desno.

Sasvim je drugo pitanje da li je opravdano sto se ti ljudi ne zanimaju za te stvari, licno mislim da jeste.

"Znanje" koje vi navodite nema veze sa informatikom, to je poznavanje hardvera i softvera (u vecoj ili manjoj meri ... nevazno), a to poznavanje je stvar interesovanja i nista vise.

Pljujte me koliko hocete zbog ovoga sto sam napisao, bas me briga, samo da napomenem da nisam odreagovao zato sto sam se prepoznao medju nekim prozvanim, cak suprotno.

silverglider je napisao(la):
Ej, ljudi, nemojte da gresite dusu i da izvrcete neke stvari.
To sto se do diplome ili postdiplomske titule provuce neki balvan ili pajser, to ne znaci da su svi njihovi nosioci takvi ili da te titule ne znace bas nista. Ima JAKO puno diplomiranih inzenjera, pa i magistara i doktora koji razbijaju i sa prakticnim znanjem, tako da nemojte ovih nekoliko slucajeva da generalizujete u pravilo. Da li ce neko biti neznalica, spor u stizanju aktuelnih znanja i sl. je problem individue, a ne titule.

Upravo tako. Mislim da u ovom slučaju nije stvar u formalnom obrazovanju tog čoveka , već u njegovom karakteru. Nadobudan bi bio i da KV dodavač pene za brijanje u berbernici, kao što je nadobudan kao neki magistar informatike. Ono što tipu očigledno ne ide u pilog je da za tu nadobudnost i tiulu nema uporište u realnom znanju.

Najveci problem u svoj toj prici je to sto ako nemas neku diplomu/papire po pravilu ti nemas pojma niti ista mozes i da znas, jer nisi zavrsio skolu, a ako imas papire/diplomu - e onda si ti Baja, a dobar deo tih Baja nema pojma, ali kroji informaticku sudbinu Srbije - TUGA ctp;

Nazad
Vrh Dno