Šta je novo?

Strip oblačići- grafička obrada

vatrogasac53

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2008
Poena
395
Pozdrav svima,

Hteo bih da očistim strip oblačiće označene crvenom strelicom da budu kao crno beli (označeni zelenom strelicom). Hteo bih da im izbrišem tamnu pozadinu, a da ostatak slike (van oblačića) ostane netaknut.

Ne razumem se u grafičku obradu i dizajn, ako može pomoć koja procedura je ovde neophodna (po mogućstvu nešto automatski da očisti sve tamne oblačiće do kraja).
Na nekim stranama ih ima nekoliko na nekim nema uopšte, pričamo o oko 300str u totalu.

Hvala puno na pomoći

Nađi nekoga ko je bio u BDS grupi, imaju ljudi tutorijale pa čak i makroe za PS za te stvari...

ovo je bilo brzo za 10 minuta i to od mene amatera. Onu prvu crvenu strelicu sam obrisao jer je išla preko oblačića ove ostale su ostale. Može to da se uradi. Ako sam ja uradio ovo za 10 minuta u Gimpu, onda svako može. Procedura ide ovako otprilike. Prvo kada učitaš sliku ideš na njen lejer desnim klikom i ideš na Add Alpha Channel. Ovo služi da slika i lejeri postanu providni tamo gde nema ništa. Selektuješ taj oblačić koji hoćeš da promeniš, ali ostaviš one crne okvire (selektuješ bez crnih okvira), Od toga napraviš novi lejer. E onda na njemu ideš na Select > By Color, i ideš na crna slova. Podešavaš klizač Threshold dok ne dobiješ samo slova selektovana, Od toga takođe napraviš novi lejer. Njega više ne diraš. Ovaj prvi lejer onda obojiš u belo. Vodiš računa da ti je glavna slika skroz dole, pa preko nje previ napravljen lejer, pa onda preko toga dugi napravljen lejer. Sve ih popališ da se vide. To je za jedan oblačić. Ponavljam totalni sam amater i radim u Gimpu. Verujem da za ovo postoji i brdo boljih i bržih načina.

Prilozi

•  brza proba.jpg
    brza proba.jpg
    295 KB · Pregleda: 43
ovo je bilo brzo za 10 minuta i to od mene amatera. Onu prvu crvenu strelicu sam obrisao jer je išla preko oblačića ove ostale su ostale. Može to da se uradi. Ako sam ja uradio ovo za 10 minuta u Gimpu, onda svako može. Procedura ide ovako otprilike. Prvo kada učitaš sliku ideš na njen lejer desnim klikom i ideš na Add Alpha Channel. Ovo služi da slika i lejeri postanu providni tamo gde nema ništa. Selektuješ taj oblačić koji hoćeš da promeniš, ali ostaviš one crne okvire (selektuješ bez crnih okvira), Od toga napraviš novi lejer. E onda na njemu ideš na Select > By Color, i ideš na crna slova. Podešavaš klizač Threshold dok ne dobiješ samo slova selektovana, Od toga takođe napraviš novi lejer. Njega više ne diraš. Ovaj prvi lejer onda obojiš u belo. Vodiš računa da ti je glavna slika skroz dole, pa preko nje previ napravljen lejer, pa onda preko toga dugi napravljen lejer. Sve ih popališ da se vide. To je za jedan oblačić. Ponavljam totalni sam amater i radim u Gimpu. Verujem da za ovo postoji i brdo boljih i bržih načina.
Mislim da mu nije cilj da potroši 300 slika x 10min vremena na ovaj projekat.

Ondak ništa. Mislio sam da je samo o ovoj jednoj tabli reč. A ne bi mu ništa ni falilo da proba. Taman da se uvežba... :)

IMHO, čovek hoće da obriše tekst i da nalepi prevod…

Čovek nije bio najjasniji, ali to je svakako ručni rad, prilično jednostavan za nekog ko je radio u Photoshopu.

Čovek nije bio najjasniji, ali to je svakako ručni rad, prilično jednostavan za nekog ko je radio u Photoshopu.
Ako misliš na mene, pojasniću nije problema.
Ideja je da se ukoni boja iz svih obojenih oblačića. Dakle, ako je siva obrišemo sivu i ostane bez boje odnosno beo. I tako da svaki obojen oblačić-ako može automatski.
Ko što reče neko gore ne bih da dubim sa 300strana jedna po jedna. Ako tako nešto može naravno :)

Inače neko pomenu da hoću da nalepim prevod, to me stvarno ne zanima, jer prevedno srpsko izdanje već imam na papiru.
Zanima me samo original, a ne volim kada slova nisu na beloj pozadini- prosto lakše čitam crno belo, odnosno belo crno.

kad izmisle vestacku inteligenciju, samo kazes sta oces i bude gotovo za tren
a dotad mora da to neko manuelno uradi

Ne može automatski i to što ti zoveš sivom uopšte nije siva. Ako uveličaš videćeš da pravougaonik ima neku teksturu i tragove jpg kompresije. Po meni je najjednostavnije raditi ručno selekciju i poigrati se sa levelima - tako se neće dobiti bela, ali može neka svetlo siva.

Vrh Dno