Šta je novo?

Strider

Citizen X

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2005
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3d ak620
Matična ploča
asrock b650 pro rs
RAM
32 gb corsair vengeance
GPU
gigabyte 4090 gaming oc
Storage
m2
PSU
rm1000x
Kućište
lian li lancool 216
Monitor
lg c2
U pitanju je reboot starog hita kapiram sa aparata. Fun fun fun.

Igra je brza skrol (2.5d) rokacina, poenta guns blazing prepad svega sto mrda na ekranu.
Dizajn nivoa je zanimljiv, grafika i zvuk solidni. Likovi su lepo izanimirani, borba je jednostavna ali zadovoljava, posebno kasnije kada mozete da menjate oruzje (jedno odbija lasere, drugo zapali protivnika i udara jako, trece ledi i cetvrto pogadja vise protivnika u krugu oko vaseg lika.
Na najtezem nivou igra je izazovna, pogotovo boss fajtovi dok ih ne izvalite.

Sto se kontrola tice sa xb padom radi savrseno.

Koliko sam skapirao pricu, neki zli baja hoce da vlada svetom, a striderica je tu da mu pokvari plan.

Radi samo na x64 sistemima i dx11 kartama iz samo njima poznatih razloga.

Probao sam oko 15 minuta i obrisao, meni licno jako dosadno i repetativno.
Checkpoints je po mom misljenju jako lose odradjen.

čisto dovodimenzionalno, bar što se dizajna igre tiče, iako je endžin vrlo verovatno trodimeznionalan sa fiksnom kamerom, ali to ne menja fakat da "čiča glišu" možeš da pomeraš samo u dve dimenzije. i onomad, na amigi i arkadnim aparatima, sa kojih igra potiče, su primenjivali trikove kao npr. više ravni koje nezavisno skroluju u pozadini da bi postigli efekat dubine, ali čikica se pomerao samo levo desno gore i dole.
lično ne razumem potrebu za rimejkovanjem čak ni stvarno velikih hitova kao što je recimo bio bionic commando, a kamoli ******ština kao što je ovo.
te godine su izašli i shadow of the beast, stunt car racer, populous, laser squad, f16 combat pilot i fenomenalni kick off, ali s obzirom na današnje domete takvih igara, te ograničenost gaming intefejsa njih je praktično besmisleno i rimejkovati. jedino u čemu bi se možda vredelo oprobati iz te godine su space rogue i millennium 2.2, eventualno neuromacer, ali rimejk recimo north and south-a nas uči da to verovatno i nije najpametnija ideja.
igre iz 89-e treba ostaviti u 89-oj, pogotovo "copy / paste" naslove kao što je ovaj :)

nije mi jasno zasto nije napravljena flash igrica od ovoga...isti efekat sa daleko manje resursa...

zato što se ovo radi zbog para, a teško bi uspeli da je naplate kao flash igricu.

poenta je da su se i nekada ljudi, baš kao i danas, lepili na neke igre pre svega zbog grafike i šminke, a zanemarivali su koncepte, gameplay i ono što igru zaista čini dugovečnom. kada na to nalepimo da su se i tada igre štancovale copy / paste metodom, jasno je da su neki od tada popularnih naslova zapravo bez ikakvog stvarnog kvaliteta koji bi bio osnova za dobar remake.

čak i kada kvalitet nesumnjivo postoji, opet je problematično praviti remake jer danas igre nemaju tu slobodu pri dizajniranju kao što su je imale nekada, pa tako dobijemo x com remake koji ima linearan fight ili colonization koji ima 10 puta manju mapu nego original i slično. još gore je ako ne promeniš baš ništa iz originalnog koncepta kao što je recimo urađen carrier command.

dobar remake je toliko retka pojava da se ja lično eto ne mogu setiti niti jednog jedinog =(
(osim ukoliko seadogs ne posmatramo kao remake pirates-a, mada je i tu izostao taj sandbox duh originala, osećaj da se tu stvarno nešto dešava i da u ratovima neko malo dobija, pa gubi i sl. pa neki recimo mount and blade vide kao pirates like igru iako nema ni brodova ni plovidbe)

Poslednja izmena:
Mnogo negativnih komentara.
Igra koja je bila 2D treba da ostane 2D, ako je moguće skroz, u ovom slučaju igra je 3D sa kamerom iz profila, što je takodje 2D, i ne treba joj treća dimenzija, jer to ne bi bila ista igra.

@Emix
Često u tvojim postovima vidim da spominješ "repetivna igra", a koja pa nije, pogotovo naslovi koji se dugo igraju?

Što se flasha tiče, on jeste dobar, ali nije ozbiljan, pa čak i za ovu igru nije dovoljan.

@mmike
Probaj Rayman-a, Origin i Legends, igra je ostala dosledna samog sebe, prelepa 2D igra, sa puno humora, odličnim dizajnom, mehanikom igre, zvuk fantastičan, jednostavno igra je remek delo.

btw
Strider nisam igrao, komentarisao sam samo vaše odgovore, meni lično smeta kad je igrač previše 3D u 2D igri, kao što je ovde slučaj, najbolji primer toga je novi DD Neon

Poslednja izmena:
Moja najveca zamerka odnosi se na respawn protivnika i monoton dizajn nivoa. Ali kontrole su fenomenalne.

Njesra igra, bolje idite pljujte Thief 4 nego da igrate ovo ;)

Nazad
Vrh Dno