Šta je novo?

Stremio

Da ne idemo vise van teme ukratko mozes da kupis VPS (ili iskoristis svoj racunar) i na njemu hostujes OpenVPN ili neku varijantu i onda se konektujes na njega sa svakog uredjaja na kom ces koristiti RD.

Da, to sam i napisao, taj scenario je jasan. Mene više interesuje da li plex rešava tu situaciju, da možeš da se loguješ samo na serveru, bez potrebe da se loguješ na klijentima. Koliko vidim na stremio-ovom githubu, kod Stremia ne postoji ta mogućnost. S tim što bi u tom slučaju trebao jači VPSu u odnosu na onaj gde se samo hostuje VPN.

Uh što mi je ovo interesantno... Imam Plex pass, ali sam nekako batalio plex mašinu, kad smo pravili sobu za klinca izneo odatle i više je nisam ni upalio. Od tada stremio sa RD koristimo, što kaže neko par puta mesečno, ali bih voleo da postoji rešenje koje uključuje plex jer onda lagano delim sa porodicom (širom sveta), jer su svi nakačeni na moj plex bili.

Kako se rešava pretraživanje materijala? Da li ima neka integracija sa nekim softverom, recimo čitao sam za overseer da je lep interfejs, ali ne znam da li postoji mogućnost da radi integraciju sa RD? Ako ima neko uputstvo da se sve to može lepo integrisati, bilo bi odlično.

I da proverim, ako postoji takav neki servis (overseer), ako se doda neki film/serija/štagod, postaje vidljiv u plex biblioteci i ostaje tu zauvek? A onda kada neko to pokrene, strimuje se sa RD?

@optical Rešava, Plex server app radi steam/temp download sa RD i restream-uje na Plex klijent aplikacije. Klijent aplikacija pojma nemaju odakle je video izvorno, njima stiže sa IP adrese Plex servera. A RD vidi IP adresu Plex servera takođe. Znači nevezano za celu RD priču ti kad bi npr sa Plex / Jellyfin / Emby serverom koji se nalazio u Srbiji gledao neki stream koji ima geoblok da je dostupan samo u Srbiji mogao bi da sa Plex klijent aplikacijom na tipa WebOS ili Tizen ili Hisense (= SmartTV sistemi za koje ne postoje VPN klijent aplikacije a postoji Plex klijent app) da gledaš to iz Zimbabve (jer Plex klijent aplikacije ne stream-uju direktno sa nekog remote video servera nego to radi Plex server a Plex klijent aplikacije samo reprodukciju šta im Plex server pošalje), bez potrebe za VPN serverom.

Ne "loguješ" se na RD sa username i password ni na Plex serveru već se koristi API token koji upišeš u config fajl od zurg-a. Zurg pravi WebDAV server (plus nudi da haotični RD Library / RD Cloud sadržaj sortiraš u kategorije tipa serije, filmovi, serije 4K, filmovi 4K, muzika... jer Plex server traži sortiranje i odvajanje filmova od serija) a rclone taj zurg-ov WebDAV mount-uje u lokalni fajl sistem. U Plex samo najnormalnije dodaš folder i setuješ tip sadržaja i to je to.

Poslednja izmena:
@daxyco Ima nekoliko varijanti kako da se automatizuje dodavanje sadržaja na Plex a da bude što više user-friendly. Među tim opcijama je i Overseerr / JellySeerr ali i korišćenje "Plex watchlist" i MBDLists i Trakt liste.

Guglaj "Plex debrid" ili još bolje prostudiraj kako radi sad ovaj "naslednik" Riven:

Ja se lično nikad nisam igrao ni sa "pokojnim" tj deprecated "plex_debrid" ni sa ovim novim Riven.

Mrzelo me je + niko to neće koristiti posle osim mene a meni je sasvim ok varijanta da odem na DMM ( debridmediamanager.com) itamo ručno uradim search i klikne da doda kvalitet koji mi odgovara.
Ne pravi mi neku razliku da li ću pretragu da radim unutra Plex Discover i dodajem na Plex watchlist ili na Trakt ili na DMM, a DMM varijanta ne zahteva nikakav specijalni setup. Pa eto lenj sam.

Ako se ne varam @Antara je beše koristi(o) plex_debrid setup?

Hvala na odgovoru shaman, nadam se da mod neće obrisati post, već prebaciti gde treba. Pretpostavio sam da je tako neko rešenje, gde se više isplati imati lokalni hardware, nego plaćati jači VPS za to.

Hajde da nastavimo u odgovarajućoj temi :)

Da li Stremio sa RD mogu da koristim i na odmoru? Pod uslovom da ga koristim samo tamo i ne koristi ga niko u paraleli na kućnoj IP adresi?
Jel neko probao ovaj scenario?

Mozes.
Isti je princip, jedna ip adresa u isto vreme je dozvoljena i nije bitno koja je.

Joj budale mama mia, ja uplatio RD- pre nedelju dana i nisam to dobro odradio sa torrentiom, pa mi i dalje onako stekalo sa 4k rezolucijom. Sinoc slucajno reko ajt da izbrisem pa ponovom odradim sve sa api kljucem i gle cuda radi ko podmazano.

RD + stremio, zakon.

Citam juce na poznatom forumu u temi za stremio. Jedan decko iz Indije pise kako vec 4 meseca ne moze da se uloguje na stremio jer je zaboravio lozinku. Kaze pisao je podrsci i oni ne znaju kako da mu pomognu. Pola sata sam bio u neverici sta sam procitao. Na kraju mu napisem u komentaru da za minut-dva moze da napravi novi stremio nalog, da mail ne mora biti pravi vec bilo koji izmisljeni (npr. [email protected]) jer mu ne treba autentikacija niti oni salju nesto na mail. Ceo proces zajedno sa instalacijom addona ne traje duze od dva minuta.
Prvo su poceli komentari sa smejanjem na moj odgovor. Kasnije i prozivanje kako nisam u pravu. Da bi nakon pola sata taj lik odgovorio kako sam mu spasao zivot i sad moze opet da gleda sta hoce.
Zar je moguce da toliko ljudi stavlja svoj licni mail za stremio nalog?

Da ali za stremio bukvalno mozes bilo sta da napises jer nema autentikaciju. Bukvalno izmislis mail i zavrsis ga sa @Bilosta (gmail, outlook...)
Samo ga posle zapamtis kad se ulogujes na drugi uredjaj i svaki addon ostaje.

Možda u nekom trenutku budu dodali opciju provere maila. Svakako imam poseban mail koji koristim za registracije koje kuda, ne koristim primarni za te stvari.

Ne znam da li je pitanje za ovu temu, gledao sam Interstellar neki rip od 105GB, sve je top hdr+atmos nego mi je čudno što su neke scene full screen a neke imaju crne delove gore i dole, ne znam je li oovo normalno? Da li je stvarno snimano tako. Zvuk i muzička podloga u nekim scenama grme koliko je dobro.

Normalno je te 16:9 scene su snimane IMAX kamerom. Ostale regularnom zbog nemogućnosti pristupa lokaciji glomaznom IMAX kamerom ili zbog buke iste ili prosto zbog Nolanove odluke. U svim njegovim filmovima ćeš to primetiti još od Batmana a možda i ranije. Naravno i kod drugih režisera koji ih koriste ali je to nekako generalno meni asocijacija za njega.

Jel neko primetio razliku kada se u Interface prebaci sa Android TV na Fore OS i obrnuto. Nisam.do sada vidjao tu opciju

Jedno pitanje u vezi adonova u Stremiu:
Pre oko mesec dana su mi nestali mnogi adonovi, ukljucujuci i onaj za anime/mange pa me je to smorilo...
Doduse, jedna serija mi je ostala u "nezavrsenim" i kad kliknem normalno nastavi da je pusta !

Pitanje:
Koji je sada najbolji adon za te dobre japanske animirane filmove ?

Primer: Baki, Ninja Scroll, Vampire Hunter D, ...

PS. AKO je zabranjeno ovde, mada su to svima dostupni adonovi, posaljite mi na PP

Jel neki problem sa RD ili Torrentiom, ne nalazi mi kod mase novih popularnih serija nista, npr Evil S4 11, 12, 13?

I kod mene, nije do torrentia debrid je izgleda trso. Na mediafusion pise invalid token.

Ja sam probao da deinstaliram Torrentio i sada prilikom instalacije Stremio izbacuje "error ocured while adding addon". Real debrid mi normalno daje da preko njihove stranice skidam torrente

Prošla instalacija i sada normalno radi Stremio sa RD

Izgleda mora addon ponovo da se instalira, barem je meni tako proradio Torrentio RD.

Svakako uzeo Donnie Darko da gledam preko EONa, kakva filmčina.

Koristi li neko mediafusion? Nisam.usoeo da ga namestim a da mi ne izbacuje da je neispravan token iako na Torrentiu i Knighcrawleru radi sa istim tokenom.

Zdravo drugari.Da li je neko voljan da mi objasni kako da podesim real debrid na stremio sa adonom torrentio?Pretplatio sam se na Real Debrid i kako sad ?Hvala

Nazad
Vrh Dno