Šta je novo?

Kućna multimedija Streaming zvučnik do 100e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Učlanjen(a)
10.12.2016
Poena
205
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 5900X + Phanteks PH14
Matična ploča
Msi Tomahawk B450
RAM
4X8 GB Corsair Vengeance
GPU
RTX 4070 Super Gigabyte Gaming OC
Storage
256GB M.2 Samsung + 1 TB SSD Samsung
Zvuk
Edifier R2000DB + Lucya DAC + Qed Profile 1
PSU
Corsair RM850X White
Kućište
NZXT Source 530
Monitor
LG 34GN850
Miš & tastatura
Corsair K70 MK 2 + Sabre Mouse
Laptop
MacBook Air M2
Mobilni telefon
Xiaomi 14 White - 512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Potreban mi je neki streaming zvučnik za spavaću sobu, bitna stavka je da ne ide preko bluetooth-a. Trenutno imam Anker Soundcore 2 povezane u stereo i dosadno mi je da mi obaveštenja stužu na njih kao i pozivi dok svira muzika, i prenosni su i moram ih puniti što mi u ovom slučaju nije potrebno.

Bitna stavka je da je puniji zvuk od njih i da je opcija na sturuju direktno. Koliko sam video Ikea ima Symfonisk opcije u saradnji sa Sonosom od 120-200e, i oni su navodno od komponenti kao Sonos Play 1, koji se može naći polovan za 60-70e.

Nije mi bitno da je nov, može i polovan u okej stanju, što manje dam, bolje, jer je jedina funkcija da svira malo uveče pred spavanje.

Ima li šta bolje trenutno ispod 100e od matorog Sonosa Play 1?

@BozicBata Taj sam i gledao, u opticaju je, ali mi žao da prelazim budžet, za sada 😃

@bakara Nisam znao za ovo, i izgleda mi super na prvu loptu, a 50% je ispod Symfonisk cene što je plus.

Pogledao sam malo recenzije, i poručio Nest Audio, hvala na preporuci. Iako je malo inferiorniji u odnosu na Symfonisk, softver i funkcije su bolje, kao i sam izgled (što je subjektivno). Takođe jeftiniji 50% i ušao je u planirani budžet, nadam se da će raditi posao :)

Potreban mi je neki streaming zvučnik za spavaću sobu, bitna stavka je da ne ide preko bluetooth-a. Trenutno imam Anker Soundcore 2 povezane u stereo i dosadno mi je da mi obaveštenja stužu na njih kao i pozivi dok svira muzika, i prenosni su i moram ih puniti što mi u ovom slučaju nije potrebno.

Bitna stavka je da je puniji zvuk od njih i da je opcija na sturuju direktno. Koliko sam video Ikea ima Symfonisk opcije u saradnji sa Sonosom od 120-200e, i oni su navodno od komponenti kao Sonos Play 1, koji se može naći polovan za 60-70e.

Nije mi bitno da je nov, može i polovan u okej stanju, što manje dam, bolje, jer je jedina funkcija da svira malo uveče pred spavanje.

Ima li šta bolje trenutno ispod 100e od matorog Sonosa Play 1?
Pa ne moraju da ti stižu obaveštenja i pozivi na zvučnik. Izabereš da zvučnik pušta samo zvuk media, a pozivi i obaveštenja telefon.

Pa ne moraju da ti stižu obaveštenja i pozivi na zvučnik. Izabereš da zvučnik pušta samo zvuk media, a pozivi i obaveštenja telefon.
Podesio, ali svaki put pri povezivanju moram da setujem, plus glupi Xiaomi forsira Dolby i uz to pri svakom povezivanju moram da menjam na "Original" audio sa Dolby profila tako da svakako želim da izbegnem blutut konekciju. Osim toga me mrzi da mislim o bateriji, a ne volim da držim uređaje sa baterijom non-stop na punjaču, itd, itd...

Bila je jedan tema o BT zvucnicima gde sam isto savetovao kupovinu google zvucnika, dok su svi ostali bili za Anker Soundcore... valjda ne razumevajuci u cemu je razlika.

Sa Google Nest audio zvucnikom si kupio mnogo vise od obicnog BT zvucnika

Imam streamere Yamaha WXAD10 i Denon S650 na drugom sistemu, nisu savršena rešenja ali je bolje od BT. A davno sam imao Google Chromecas Audio koji je bio vrh uređaj, što je dobrinelo da prelomim na Nest.

Otišao ipak po njega.

Dugo nisam bio ovako pozitivno iznenađen nečim. Zvuk je za uloženo vrhunski, komande takođe a i uklapa se u prostor odlično.

Hvala na preporuci još jednom!

1000007998.jpg

Ne znam kako taj Nest zvuči, ali nešto mi je malen. Pogotovo u odnosu na Symfonisk koji je za moje potrebe odličan. Jedino me nervira što bez Sonos naloga možeš da ga koristiš samo kao policu za knjige.

Pošto sam poslo 2 dana nedeljno u Vrčinu, svratio sam danas da vidim Symfonisk, solidno je veći od Nest-a, drajveri i ne koliko sama kutija, ali mi je kvalitetnije odrađen Nest.

Znam, ista muka i sa Yamaha strimerom gde je Musiccast manje više krš, kao i Denon Heos app preko koje slušam Deezer flac, ovde za sada radi vrh sve.

Native aplikacije, samo se castuje. Konkretno koristim Deezer i YT music, verujem da je tako i za Spotify, Tidal itd... Preko Home app sam ga samo setovao, podesio equalizer, assistant i nakon toga nisam ni otvarao Home app.

Imam streamere Yamaha WXAD10 i Denon S650 na drugom sistemu, nisu savršena rešenja ali je bolje od BT. A davno sam imao Google Chromecas Audio koji je bio vrh uređaj, što je dobrinelo da prelomim na Nest.
https://www.player.rs/hi-fi/plejeri/network-plejeri/advance-paris-wtx-microstrr-mrezni-plejer imas ovako nesto

Npr imas ovako nesto. Brata isto nerviralo kad pusta muziku preko BT i mobilnog, pa uzeo i koristi uz Marshal stanmore II

Sa ovim Nestom koje dođe treći strimer, i previše je takvih uređaja :LOL:

Btw, šteta što nema opcije da se linkuje Deezer sa Nestom u Srbiji, samo Yt music i Spotify...

Ja poručujem sebi amazon echo show 5 (3rd gen). Treba mi za kuhinju pa sam bio u fazonu da može da prikaže i recepte dok kuvam.

Ja imam I alexu, I nemam dovoljno reci da opisem koliko je on gluplji od Google nest hub-a
Imam I ikea dirigira I svi su oni inferiorni I prepuni ogranicenja u odnosu na Google uredaje

Nazad
Vrh Dno