Šta je novo?

Strategija

El_Barto

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2009
Poena
319
Moze neka preporuka u vezi strategije koja se desava u sadasnjosti. Ne proslost, ne buducnost znaci period 2005.-2010. (jedna godina manje-vise nije bitno). Da nije uopste potezna (sem kad biram teritoriju koju napadam), nego da se igra kao Rise of nations samo naravno sve u sadasnjosti, a ne u prolosti. Da nije mnogo komplikovana. Da mogu da se bacaju atomske bombe i sve to... Udrite! :)

Tako nesto tesko da ces naci ( a da valja ) . Jedino sto koliko - toliko spada u ovaj opis je World in Conflict .

Ali tu nemas sakupljanje resursa kao u Rise Of Nations .

Ili možda C&C: Generals? To mi je prvo palo na pamet. Pogledaj i Supreme Commander, možda ti se dopadne.:)

Jedino generali to mi je onako najblize opisu a i stvarno je super igra

Act of War

Tako nesto tesko da ces naci ( a da valja ) . Jedino sto koliko - toliko spada u ovaj opis je World in Conflict .

Ali tu nemas sakupljanje resursa kao u Rise Of Nations .

WiC je extra, sad je igram, pravo uživanje:)

^+1 moze sa sve expanzijom Soviet Assault

mozes jos da probas pomenuti Act of War, takodje sa sve expanzijom, onda mozes jos i Joint Task Force i War on Terror (nije neka igra, al uklapa se u opis).

Poslednja izmena:
Kakva je igra Hearts of iron?

potezna

Veruj mi, on će je doživeti kao poteznu ;)

Sto hejtujes odmah? Lepo sam pitao ***... sto je toliko problem normalno odgovoriti?

Ne hejtujem nego si rekao da nećeš poteznu igru a Hearts of Iron, iako je real time sa opcijom stopiranja je tip igre gde zapravo igraš igru kada je pauzirana. Nema nikakve veze sa Rise of Nations, grafika je 2D i partije traju dugo. Nema neke velike razlike između igranja potezne igre kakva je Civilizacija i HoI-a.

Poslednja izmena:
I zasto je to bio problem odmah napisati?

90% mojih postova su tepisi, pa rekoh da skratim bar jedan :p

HoI je potpuno suprotna igra od onoga što si ti opisao u prvom postu. Em je komplikovana, em traži da joj se posvetiš, em je grafika jednostavna, nije sadašnjost već WWII, nije potezna ali kao da jeste (za mene je i Dragon Age potezna igra jer sam najviše vremena proveo u pauzi).

World in Conflict donekle ispunjava tvoj opis ali WoC je ratna igra dok je RoN ipak neki pokušaj uprošćene real time Civilizacije (sjajan pokušaj imo, mnogo volim tu igru). Problem je što još jedna igra kao Rise of Nations ne postoji. Neko će reći da je Empire Earth na taj fazon ali meni je EE totalno bezveze, svaki deo.

Poslednja izmena:
:D

Nadam se da si procitao prvi post kakvu je strategiju trazio.:D

Anno je upravljacka simulacija, dakle nije strategija.
Nije to sto tebi treba, ali vidi Supreme Ruler 2020 (mislim da se tako zove)

Pa jeste, strateška upravljačka simulacija :) što je još bolje..:p

Da li je upravljacka simulacija strateska ili ne zavisi od (ne)stratega :p sto je tako kako jeste :d
Malo je igara koje ispunjavaju sve kriterijume koji su navedeni, i skoro sve su trash

Poslednja izmena:
Meni Anno1404-Venice zadovoljava sve kriterijume i kao strategije i kao upravljačke simulacije :p
btw,jedino RiseOfNations-ThronesAndPatriots mogu da igram sa istim feeling-om:d

Poslednja izmena:
Moze neka preporuka u vezi strategije koja se desava u sadasnjosti. Da nije uopste potezna (sem kad biram teritoriju koju napadam), nego da se igra kao Rise of nations samo naravno sve u sadasnjosti, a ne u prolosti. Da nije mnogo komplikovana. ... Udrite! :)

Sve isto, samo da je u pitanju WWI/WWII. :)

Da li se u World in Conflictu moze razvijati nauka, ekonomija itd.? Koje su sve drzave ponudjene?

Nema ekonomisanja, ides sa onim sto dobijes i sto pozoves da ti izbace padobranima, uzmi pa procita review na netu...

Nazad
Vrh Dno