Šta je novo?

Stop: c0000218 {Registry File Failure}

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Imam ovaj problem:

Asus P5K premium ICH9R
2 x 320gb Seagate (RAID 0)
Windows XP 64bit

Komp je uredno radio onda je ortak uzeo adapter ps/2 > USB i posto je adapter imao dva PS2 prikljucka a jedan usb:
ps2_usb-4.jpg

one je urakao misa i tastaturu u oba i prikacio to u jedan USB nazad na ploci.

Iskreno, ne znam kako taj adapter radi ali mislim da ne meze da kaci oba uredjaja na jedan usb (ili moze?). Valjda je taj adapter za ili "ovo" ili "ono". Ugvanom i pored toga ne znam kako bi moglo to da utice na pojavu problema ali cisto navodim posto je poklopilo.

Kad je upalio masinu izasla je ova poruka:
Stop: c0000218 {Registry File Failure}
E sad taj c0000218 je koliko kapiram samo posledica drugog problema. To valjda znaci da ne moze da ucita registry ali mislim da ne moze da ga ucita jer nesto sa RAIDom nije uredu.

Ono smo mi je najcudnije je sto krene da dize Win, prodje one reckice i malo pre nego sto treba da podigne desktop on izbaci BSOD ...nesto odbrojava i opet se sam restartuje.

Evo sta sam probao:

- Last good known configuration - ista stvar
- Procesljao BIOS - u njemu je sve u redu, sve stoji kao i ranije kad je radilo
- Izvadio 2 mem modula (imam 4x1gb) - to sam negde citao da pomaze mada meni ne pomaze (inace memory remap je ukljucen zbog 4gb memorije)
- Pogledao HDD-ove, oba rade, oba odradjuju spin-up, ni jedan ne izbacuje cudne zvukove zvukove i oba se prijavljuju regularno pod Raid kontrolerom (prilikom post-a)
- Probao sam da podignem boot CD ne bili odradio neki repair ali opet pukne sa istom porukom negde pre tog menija. Probao sam da ubacim drajvere ali prijavljuje da je: iastor.sys corrupted !!!! a probao sam tri diskete koje SIGUNO rade i na koje sam snimio drajvere preko CD-a koji ide uz plocu. To me navelo na pomisao da fajl zapravo nije corrupted vec da instalacija pokusava da ga snimi na HDD koji se vidi ali nesto sa njim nije u redu.

Drugim recima nemam nikakav pristup hdd-u trenutno. Ne znam sta da radim a nemam mnogo iskustva sa Raid-ovima. Pretpostavljam da bi mogao nesto sa nekim boot CD-om (kojim?) da podignem pa da probam da vidim disk ali mislim da ni to nece da upali jer cim ga na vidi instalacija nece ga videti ni taj boot CD

ima li neko savet?

- probao sam i "safe mode" i dobijam identicnu BSOD poruku pre nego sto se safe mode podigne

Nazad
Vrh Dno