Šta je novo?

stop 0x000124 problem

Joehoosafeth

Cenjen
Učlanjen(a)
21.08.2012
Poena
151
Pozdrav svima,
Imam problem sa BSOD, vec neko vreme i nisam uspeo da ga resim. Naime samo kod nekih igara posle nekog vremena izadje mi plavi ekran sa uvek istom porukom. Znam da je stop 124 vezan za neki hardverski problem ali nisam uspeo da saznam koji deo hardvera pravi problem.
Konfiguracija je:
Biostar TA790GX 128M
Sapphire Radeon HD4890 1Gb
Napajanje Zalman ZM 600-Hp
Geil Black Dragon 2x2 DDR2
I jedini problem je hard koji je mator IDE WD Caviar, Ali za njega HD Sentinel kaze da je stanje i health excellent(100%).
Imam inastaliran Win 7 64
Nista nije clock-ovano. Kao sto rece plavi nastaje posle nekog vremena i to samo u igrama. Cudno je to sto neke mogu da igram bez problema a neke jednostavno nece.
Na primer Skyrim, Mafia 2 me stalnozezaju ali Mass Effect 1,2 ili 3, GTA 4, ili Assassin's Creed 2 i Brotherhood rade bez problema.
Uradio sam od testova sve sto mi je palo na pamet i svi su prosli bez greske. Linx, Prime 95, Memtest86, furmark, win disck check...
Temperature su sve normalne(to je prvo sto sam iskontrolisao)
Ako neko zna o cemu se radi bio bih zahvalan na pomoci.

Pokusaj da proveris voltaze, moguce da je napajanje odradilo svoje ili nije dovoljno jako da potera grafiku pri punom opterecenju.

0x124 -> WHEA (Windows Hardware Error Architecture), imas neki unknown hardware failure.

Juce me je drugar zvao zbog istog problema, cak sam mu i isti link poslao za razresenje :) njemu se desava da mu se pojavi BSOD kada menja kontrast na nekoj slici u acdsee-u. Proverio je i on sve na listi i naravno sve je regularno. Reci cu mu da proveri napajanje, a ako neko ima jos neki predlog nek kaze...

mene je zezala tako muzicka kartica sound blaster x-fi, samo u nekim igrama bsod...... zivce sam pogubio..... izbacio tu karticu, vratio u biosu integrusu, sve ok..... dao karticu drugaru, kod njega na istim igrama radi..... i aj sad budi pametan....

Znam kako ti je, neka glupost je sigurno. Zivce gubim sto ne mogu da utvrdim do cega je. Da znam sta je pa da menjam. Najverovatnije cu prvo kupiti neki SATA hard da probam da nije do toga.

Vrh Dno