Šta je novo?

stop:0x0000007 BSOD...problem za strucnjake....

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav svima. Vec dva dana ne mogu da podignem XP. Imao sam dual boot W7 i XP, na jednom hardu. Na drugom sam probao da instaliram Mac OSX i to mi je sjebalo sistem, tj. kada sam obrisao particiju vise Windows nije hteo da se podigne. Sedmica je htela ali XP nikako. Javljao mi je gresku:

Kod:
windows could not start because the following file is missing or corrupt:
hal.dll

To sam nekako uspeo i da resim, preko recovery konzole i EasyBCD programa, koji mi je na E disku, ne znam zasto, napravio ceo boot za W7 i XP. Uspeo sam to da resim, i da vratim na dual boot, kakav je i bio pre svega ovoga, ali onda mi se desio sledeci problem...kada idem na Windows XP izadje mi plavi ekran sa greskom:

Kod:
stop: 0x0000007b (0xba4c3524, 0000034.......)

i to nikako ne uspevam da resim. Probao sam i W7 recovery konzolu, i u XP recovery konzoli i bootcfg rebuild, i bootfix, i chkdsk /r, i fixmbr, i brisao sam preko EasyBCD-a sva podesavanja i ponovo ih namestao, ali stalno mi prijavljuje plavi ekran. Koliko sam video na MS sajtu, ova greska je vezana ili za virus u master boot sectoru ili vezano za boot.ini fajl. Virus nije sigurno. Boot.ini fajl sam ponovo pravio i potpuno je standardan i izgleda ovako:

Kod:
[boot loader]
timeout=20
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /FASTDETECT

Format particije gde mi je XP nije opcija. Reinstall Windowsa takodje. Jel ima neko ideju kako ovo da resim?

Tako ti i treba kad hoces OSX 😉

Nego.. 0x7B znaci INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE - u prevodi string iz boot.ini-a ti puca na pogresan disk/particiju.
Udji u Win 7 Disk Management. Pogledaj disk gde ti je XP - sa leve strane ce ti pisati koji je disk po redu (Disk 0, 1 ...), a videces sam koja je particija po redu.
Ako je stvarno Disk 0, i Partition 1, da nije na nekom kontroleru kome treba poseban driver? (morao bi da ima ntbootdd.sys na root-u, ali to sam samo video za odredjene LSI kontrolere a sumnjam da to imas).

I naravno pogledaj da li stvarno imas XP u to folderu 😀 Mozda ti je W7 fix preimenovao folder u Windows.old ili tako neku nebulozu uradio.

Nije preimenovao, sve je OK. I disk mi je disk 0, particija 1. Fizicki ga nisam premestao na neki drugi kontroler, nisam nista pomerao. Cak je posle te avanture sa OSX-om radio dual boot, podigao sam XP, ali onda sam u EasyBCD podesavao oko dual boota i posle sledeceg reseta nije hteo da se podigne.

Da nisi menjao AHCI podesvanja u BIOS-u dok si se zezao sa instalacijom OSX-a?

Nazad
Vrh Dno