Šta je novo?

Stolica (fotelja)!

JOBAH je napisao(la):
Crni, odmah si me provalio za tastaturu u krilu cheers
Sto se tice impresioniranja... mislim da ovakva stolica i nije bas zgodna za devojcice 🙂
inace, evo jos interesantnih URLova:
Moj favorit za radnu stolicu
http://www.ultimatebackstore.com/leap-fully.html
Nije losa
http://www.ultimatebackstore.com/freedom-chair.html
Za izlezavanje ili kucni bioskop
http://www.ultimatebackstore.com/perfect-chair.html
A za ultimate uzivanje
http://www.ultimatebackstore.com/htt-10crp.html

:wave;
Super su fotelje, ali ne verujem da ima mnogo ljudi na forumu spremnih da plate vise od 200€ za takvo zadovoljstvo 😉
Pre ce biti da je mainstream u kategoriji 50-100€ :beat:

Ja sam juce na sajmu video stolicu koja odgovara opisu sa poternice ali je kostala oko 24000...

PINHEAD - tako nesto kosta oko 150e.
Po meni eurosalon diskont ima najbolju ponudu (dosta modela na jednom mestu) a cene su konkurentne (mada ne daju popust? (nisam pitao - ali ne pise nigde))

Tamo imash od 6000din ali plasticni tockovi, a mislim da metalni idu od 8000 (ili deset...?)

Lucas je napisao(la):
PINHEAD - tako nesto kosta oko 150e.
Po meni eurosalon diskont ima najbolju ponudu (dosta modela na jednom mestu) a cene su konkurentne (mada ne daju popust? (nisam pitao - ali ne pise nigde))

Tamo imash od 6000din ali plasticni tockovi, a mislim da metalni idu od 8000 (ili deset...?)

Kad sam kupovao u aprilu davali su poveci gotovinski popust. Sa 24000 sam platio 18000, oko 20%.
pozdrav

Kad se vec pominju popusti trebalo bi iskoristiti ovh par dana sajma namestaja jer neki daju popust i do 20%, a ponuda je sasvim solidna...

mislim da je 200 evra najvise sto bih mogao, i hteo da izdvojim za tako nesto.Pre bih se odlucio za varijantu sa metalnim tockicima-kad vec dajem pare onda bar da mi traje.thanx for info

btw 24000 mi deluje stvarno svemirski za fotelju!

Crni je napisao(la):

sve zavisi kako organizujes prostor...

evo npr ovako moze i po preko 8h dnevno da se prezivi...
ovo sto je na naslonu je onaj jastuk za putovanja koji se stavlja u autobusu oko vrata a koji ja stavljam iza kicme posto fotelja bez toga uspavljuje definitivno...

jel neko video ili jel ima one kao specijalne "stolice" za komp ... navodno prema nekoj teoriji pravilan polozaj je blago nagnutim telom napred tako da ti je dupe malo nizbrdo i kolena savijena kao da klecis i tako je napravljena konstrukcija ...
takva skalamerija treba da ima da se kupi u eurosalon prodavnicama po ceni od oko 6000 din ...
cuo sam da je vazno da konstrukcija bude metalna a ne plasticna ...

e da 🙂 evo ga stokke multibalans - taj fazon

Anti Patriota je napisao(la):
jel neko video ili jel ima one kao specijalne "stolice" za komp ... navodno prema nekoj teoriji pravilan polozaj je blago nagnutim telom napred tako da ti je dupe malo nizbrdo i kolena savijena kao da klecis i tako je napravljena konstrukcija ...
takva skalamerija treba da ima da se kupi u eurosalon prodavnicama po ceni od oko 6000 din ...
cuo sam da je vazno da konstrukcija bude metalna a ne plasticna ...

e da 🙂 evo ga stokke multibalans - taj fazon
Po meni su te stolice za mucenje tela i duha, pa ako si u sado-mazo fazonu :mrgreen: ...
BTW nisam imao prilike da ih probam, ali ortak jeste i kaze da je osecaj u najmanju ruku neobican, tj. tera te da sedis uspravno inace padas sa stolice - ja volim da se zavalim u istu i da u njoj mogu da spavam 😉

Crni je napisao(la):
...

Po meni su te stolice za mucenje tela i duha, pa ako si u sado-mazo fazonu :mrgreen: ...
BTW nisam imao prilike da ih probam, ali ortak jeste i kaze da je osecaj u najmanju ruku neobican, tj. tera te da sedis uspravno inace padas sa stolice - ja volim da se zavalim u istu i da u njoj mogu da spavam 😉

Imao sam prilike da kraće vreme probam istu. Osećaj je u najmanju ruku čudan. Jedno vreme zaista sediš pravilno, ali kasnije su počeja da me malo zatežu leđa, i da me prilično bole kolena od naslanjanja. Ono što je jako bitno kod ovih stolica je da ti i visina stola bude tačno ona koja ti odgovara, pošto se visina stolice nije mogla regulisati, jer mislim da sam zbog toga i opterećivao delove tela više nego što je trebalo.

Psihološki efekat, sedeći na takvoj stolici osećao sam se totalno ******ski :S

A sta kazete na
http://www.astrans.net/fotelje2.html , model A500 ?

majka je napisao(la):
...

sve zavisi kako organizujes prostor...

evo npr ovako moze i po preko 8h dnevno da se prezivi...
ovo sto je na naslonu je onaj jastuk za putovanja koji se stavlja u autobusu oko vrata a koji ja stavljam iza kicme posto fotelja bez toga uspavljuje definitivno...

Moram da primetim gornji desni ugao :d
Rogonja rula :d

Meni se dosta dopada http://www.ergonomija.com/rh_extend.html

Izgleda mocno ali smo Mishko i ja videli savrshenu stolicu za oko 14k. Da ne treba da kupujem TFT mislim da bi mi vec uzivao u charima savrshene stolice...

Ja sam probao doticnu, i odlicna je ali je jedno 3-4 puta skuplja od te "savrshene" 🙂

Gde ste je nasli i kakva je?

Na sajmu pre par dana ali je nismo probali jer je bila podignuta na 4m! Bash su je istakli. Ima tanak naslon, kozna je naravno, ima sve potrebne mehanizme. Izgleda fenomenalno, shteta samo shto nisam zapamtio firmu a i aparat nije "ishao samnom" :d

ljudi ajde dajte neke adrese salona gde mogu da se pogledaju fotelje do 200-250 evra.ja znam samo za eurosalon na kanarevom brdu 🙂

btw: a500 i a400-savrsene!!kolko sam ja snimio a400-14250 a a500-12350 din

koliko je ta vasa "savrsena" ?ako ne nadjem nista bolje ili povoljnije,ja bih ciljao na jednu od ove dve gore.Da li postoji nesto ovakvo za manje pare?

Ja sam pazario na sajamskom popustu stolicu za 8k dinara. Naravno i meni su do skoro pucala ledja
Pogledajte http://www.astrans.net/stolice4.html
U pitanju je stolica A65/R
Odgovara mi iz dva razloga mozes da podesavas visinu, kao i nagib. Pri podesavanju nagiba naslona i donji deo stolice se pomera. Ja u principu imam dva polozaja. Jedan kada sam ispravljen i kad nesto kuckam po tastaturi i drugi kada sam zavaljen sa podignutim nogama. E tu dobro dodje ovo pomeranje donjeg dela, jer kako spustas naslon, tako ti se i sediste podize, pa ti podize i noge

PS stolica je inace oko 11 000 din, ali sa sajamskim popustom je bila 8000

Vec šest godina koristim u firmi dve kozne fotelje kupljene u My Home, i nemam zamerki. Kupilio je jos par ljudi iste kada su ih videli kod mene, ni oni nemaju zamerki. Inace imaju veliki izbor za pristojne pare, ako se ne varam prosle godine cene su bile do 12k.

Btw, onaj produzeni deo se obicno zove nadogradnja i vecina modela postoji u "kratkoj" i L verziji. Savetujem isključivo L verziju.

Ljuljajući efekat jeste neprijatan kada neko prvi put sedne i stolica krene da ga skoro zbaci :boom: , ali ako imate petokraku osnovu skoro je nemoguće prevrnuti se (probao sam jednom da se prevrnem namerno, i teško ide). Kada se jednom naviknete biće vam jako teško da sedite u kuhinjskoj stolici koja nema ljuljanje.

Nazad
Vrh Dno