Šta je novo?

Sto li se monitor sam "resetuje"

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
od pre par dana nesto cudno mi se dogadja... monitor Nec fe750 mi se nekad sam ugasi i upali da ne kazem resetuje?!?! zbog cega? prvo sam mislio da je zbog overclockovane graficke ali nije posto mi se ista stvar dogadja i u win2000, gde su i drugi drajveri i ne overklokovani...

Hmmm , ne rece koliko je star ?

Pretpostavljam da su mu ove vrucine dosle glave !
Ako je pod garancijom vrati ga , a ako ne...potrazi servisera .
Problem je najverovatnije u choper-u (switching power supply) , da ne kazem u kolu zaduzenom za napajanje .
Crkao je , recimo neki snazni tranzistor ili tiristor , ili...
Svejedno , pravac majstor !

Pozdrav , Misa...boom

Mozda je glupo ,al da li si cekirao kabl od napajanja

nisam secirao kabl. monitor je star nekih godinu i po, naravno racunajuci da prethodnih godinu dana nije uopste radio moze se reci da je radni vek bio pola godine... sto je nista prema deklarisanom trajanju

Sta se desava sa onim svetlecim slovima ispod ekrana, da li u tom trenutku gasenja prelaze iz zelene u orange ? Jer NEC se tako slicno normalno gasi pri svakoj promeni rezolucije, pokretanju igara i sl. pri cemu sletleci natpis ostaje uvek zelen. Znaci ako prelazi u orange iz "cista mira" onda je verovatno monitor, mada opet mozda bi trebalo probati sa nekom drugom grafickom, za svako slucaj...
(A Bax je pitao da li ti je dobro ustekan kabl, ne da li si ga secirao, proveri sa obe strane, narocito sa strane monitora zna da se "izvuce"...)

Vrh Dno