Šta je novo?

Stize azdaja 8900GTX

• Začetnik teme Začetnik teme FXGT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samsung??? Ma to je neki teski fud!

sa ce da propadne i samsung!

pfff jok i nije 😀

Vec sam video pametne Samsung usisivace sa ATI grafikom i AMD procesorima 😀 😀 :d

Vidim ja Nedjo da ces ti uskoro da promovises usisivace i belu tehniku 😀

Aha, i menja nik oma u Kirbi. 😀
Pozdrav. :wave:

uskoro ce se voditi rasprave koja se klima bolje klokuje i ciji frizider ima bolje performanse u DX10 🙂

samsung pretekao motorolu na trzistu telefona, pa se osilio i 'oce da uzme AMD za sebe :d e pa nece moci ove noci 🙂

Ati R.I.P.
🙂

Da je ATI zapao u krizu .... cisto sumnjam

Dok je nVidia spremala svoju 8xxx seriju, ATI je uvalio Microsoft-u svoj "graficki cipset" za Xbox360 koji je doduse DX9 ali ima unified shadere, tesselator itd. - koji su u stvari novosti nove DX10 linije ATI proizvoda. Dakle ATI je imao svoj proizvod na vreme ali na drugom mestu.

Takodje, nVidia je uvek imala proizvode koji su se oslanjali na sirovu snagu a ATI-jevi modeli su imali "pametina resenja".

nVidia 6xxx i 7xxx serija su imale pixel shadere v3.0 (dok je ATI tada gurao SM20) ali ni novija serija nVidia nije mogla da tera HDR (dinamicko sencenje objekata tj. SM3.0) zajedno sa antialiasingom tako da si morao da biras ovo ili ono.

ATI je jos od serije 9xxx imao mnogo bolje odradjeno proracunavanje antialiasinga i anisotropic filtering tako da performanse padnu za 20% a na Geforce 6800 Ultra kada se ukljuci antialiasing - performanse se prepolove.

Oblivion na X800XT sa high podesavanjem plus kakav-takav anitaliasing plus 4xanisotrophic ide oko 20-ak frejmova sto nije bas sjajno ali je igrivo dok 6800Ultra jedva pregura 6 frejmova.

Sve u svemu - svaka firma ima svoje dobre i lose strane ali ni jedna nece propasti tek tako dok god je ludaka kao sto smo mi da kupuju kartice od vise stotina eura cije se cene prepolove za par meseci.

Dok je nVidia spremala svoju 8xxx seriju, ATI je uvalio Microsoft-u svoj "graficki cipset" za Xbox360 koji je doduse DX9 ali ima unified shadere, tesselator itd. - koji su u stvari novosti nove DX10 linije ATI proizvoda. Dakle ATI je imao svoj proizvod na vreme ali na drugom mestu.

Takodje, nVidia je uvek imala proizvode koji su se oslanjali na sirovu snagu a ATI-jevi modeli su imali "pametina resenja".

nVidia 6xxx i 7xxx serija su imale pixel shadere v3.0 (dok je ATI tada gurao SM20) ali ni novija serija nVidia nije mogla da tera HDR (dinamicko sencenje objekata tj. SM3.0) zajedno sa antialiasingom tako da si morao da biras ovo ili ono.

ATI je jos od serije 9xxx imao mnogo bolje odradjeno proracunavanje antialiasinga i anisotropic filtering tako da performanse padnu za 20% a na Geforce 6800 Ultra kada se ukljuci antialiasing - performanse se prepolove.

Oblivion na X800XT sa high podesavanjem plus kakav-takav anitaliasing plus 4xanisotrophic ide oko 20-ak frejmova sto nije bas sjajno ali je igrivo dok 6800Ultra jedva pregura 6 frejmova.

Sve u svemu - svaka firma ima svoje dobre i lose strane ali ni jedna nece propasti tek tako dok god je ludaka kao sto smo mi da kupuju kartice od vise stotina eura cije se cene prepolove za par meseci.

sta naprica ti ? 🙂

sta je nVidia onda "uvalila" SONY-ju za PS3 ? Aj sad poredi sta ima bolju grafiku, PS3 ili X-Box360 ? :eyebrows:

Oblivion na x800xt nema HDR 😉
6800ultra sasvim lepo gura oblivion sa HDR-om sa 4xAF, probao sam. Bez HDR-a (kad radi u modu kao x800xt) x800xt nema tu sta da trazi, sa 2xAA u 12x10 sa malo proredjenom travom i bez "distant LOD-a" igra je radila vise nego pristojno na athlonu XP i 6800GT-u. Ako nista drugo imao sam izbor - ocu HDR - necu HDR, dok sa x800xt nisam.

"ATI je jos od serije 9xxx imao mnogo bolje odradjeno proracunavanje antialiasinga i anisotropic filtering tako da performanse padnu za 20% a na Geforce 6800 Ultra kada se ukljuci antialiasing - performanse se prepolove."

ovo je istina ALI samo u HL2 i nigde drugde ! U prevodu - nije istina 🙂 Ne mozes me ubediti u nesto sto znam da nije tako jer sam se igrao i sa 5900, 9800 i x800 i 6800gt i 7600 i bla bla bla...U HL2 kada zeznes igru da prepoznaje 5900 kao ati kartu (bilo koju) igra pocne da radi 20% bolje :eyebrows: to je bila cista patka ATI-ja, kupona za HL2, pompe i prodaje 9600xt...Imali smo temu o tome ovde na benchu, a ja sam se onomad licno uverio u ovo sto pisem, cak sam ostavio i shotove za neverne Tome.

PS. Ne moze ni ovaj x1900xt sto sad imam da tera HDR i AA, moze tehnicki, ali FPS je manje vise ocajan, cak i u matorom oblivionu, tako da nVidia nije nista propustila time sto ne radi HDR i AA 😉

Poslednja izmena:

Bullshit... pola od ovoga sto si rekao nema veze sa mozgom.

ATI se ubacio u XBOX360...ok, to je ono sranjce sto ima zivotni ciklus 10 dana 😀 Bas ce se kupci naigrati na ATI grafici 😀
Sa druge strane, ciji bese chip tera grafiku na PS3? Ah da, nVidia... Necemo da poredimo xbox i ps3, suvislo je.

Sto se x800xl kartice tice, ja zaista ne znam na kakvim steroidima je bio tvoj primerak ali to sto si rekao nema veze sa zivotom. Voleo bih da vidim demonstraciju tih setovanja i tih 20tak frejmova 😀 Ostatak price o mocnom AA i AF kod 9xxx serije kartice je prodavanje muda za bubrege. Svi su se uverili u to.

Poslednja izmena:
Naravno da Oblivion nema na X800 HDR, nema ni jedna druga igra, ako nisi video, to sam naveo - da X800 serija nema SM3.0 vec 2.0, ali nisi citao.

Sto se tice performansi 6800 serije u npr. Oblivionu - pogledaj VGA Charts na Tomshardware - imas lepo spakovano sve od radeona 9600 do nvidie 8800 u tabeli.

Oblivion Outdoor scena - te su najkompleksnije

1024x768 no AA, Trilinear filthering, Max Quality
Radeon X800XT - 22 frames
Nvidia 6800 Ultra - 12.3 frames
Nvidia 6800 GT - 10.2 frames

1024x768 no AA, 8xAnisotrophic, Max Quality
Radeon X800XT - 21.5 frames
Nvidia 6800 Ultra - 6.8 frames
Nvidia 6800 GT - 5.4 frames

Evo ti i link
http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=740&model2=722&chart=295

I da... ne pricam bla bla vec cinjenice. Imao sam i ja i jedno i drugo i trece, a ti ako si mislio da mozes teras Oblivion u najpunijem sjaju na jednoj grafickoj onda si se *****ao... Sta mislis kako da prodavci prodaju SLI ili Crossfire konfiguraciju.

ATI se ubacio u XBOX360...ok, to je ono sranjce sto ima zivotni ciklus 10 dana 😀 Bas ce se kupci naigrati na ATI grafici 😀
Sa druge strane, ciji bese chip tera grafiku na PS3? Ah da, nVidia... Necemo da poredimo xbox i ps3, suvislo je.

Sto se x800xl kartice tice, ja zaista ne znam na kakvim steroidima je bio tvoj primerak ali to sto si rekao nema veze sa zivotom. Voleo bih da vidim demonstraciju tih setovanja i tih 20tak frejmova 😀 Ostatak price o mocnom AA i AF kod 9xxx serije kartice je prodavanje muda za bubrege. Svi su se uverili u to.

Sto se tice PS3 - on jeste strava masina, ali u njemu je i Cell procesor koji se ne uklapa u ovu pricu jer je to nesto sasvim drugo. U Xbox-u je PC CPU tako da je poredjenje mnogo pribliznije prici koju pricamo.

E, da i moja kartica jeste X800XT - a to je druga prica u odnosu na X800XL koji si ti pomenuo.

Poslednja izmena:
Bane...ti se nesto ne uklapas u celu pricu 😀 Prvo: Tom's hardwer se ne uklapa sa bench forumom NIKAKO ! 🙂

drugo, max quality znaci da je bio ukljucen HDR na nvidia kartama, i da je radio shader 3.0 path. Trece, evo ti par mojih screenshotova iz obliviona (od pre godinu dana na 6800gt)

http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=12339&d=1143893096

http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=12338&d=1143893096

jel ti ovde vidis negde 5.4 fps ?

dalje, evo ti sta je DjoleNS isto pisao tada kad smo merili fps (isto na 6800GT)

"Vako stoje stvari:
HDR bez AA = 27fps
BLOOM bez AA 29fps
BlOOM sa AA 30fps
samo AA 31fps
bez svega = nisam ni probao jer izgleda jadno... "

sto se PS3 tice:

"RSX is jointly developed by NVIDIA, the number one company in PC graphics,
and SCE, the leader in computer entertainment," said Ken Kutaragi, president and group CEO, Sony Computer Entertainment Inc. "This cutting-edge graphics processor will give freedom in graphics expression and accelerate the fusion of entertainment content."

http://www.ps3power.com/sonynvidia-pressrelease.htm

dakle geforce je zaduzen (uz Cell) za grafiku, a ne samo Cell.

Poslednja izmena:
HDR jeste bio ukljucen, u drugoj etapi gde su pali ispod 10 frame-a.
U prvoj, bez HDR-a su imali PROSECAN frame rate oko 16 frame-a - u Outdoor sceni.

Neznam da li je Djole merio outdoor scenu.
Takodje ja sam pomenuo moj framerate - u kompleksnoj Outdoor sceni koji se krece oko 20-30 frame-a sa High podesavanjima itd. u City se framerate dize, a jos vise u scenama u zatvorenom prostoru - tamnice itd.

XBOX360 sranjce??? Konzola je ekstra nikakvih problema nemam sa njom, smesni su komentari onih(pogotovo kod nas) koji je nemaju a kukaju na kvar iste vise nego vlasnici kojima se pokvarila.

Bez uvrede
pozdrav

Poslednja izmena:
HDR jeste bio ukljucen, u drugoj etapi gde su pali ispod 10 frame-a.
U prvoj, bez HDR-a su imali PROSECAN frame rate oko 16 frame-a - u Outdoor sceni.

Neznam da li je Djole merio outdoor scenu.
Takodje ja sam pomenuo moj framerate - u kompleksnoj Outdoor sceni koji se krece oko 20-30 frame-a sa High podesavanjima itd. u City se framerate dize, a jos vise u scenama u zatvorenom prostoru - tamnice itd.

pa kao sto mozes da vidis iz prilozenog, Tomina radionica maste je opet framerate merila toplomerom. Kolko mozes i sam da zakljucis, njihov x800XT je losija karta od tvog x800XL, za 6800GT su verovatno koristili detonatore 5 i zaboravili da ukljuce moleks za dodatno napjanje (slucajno naravno ...), i terali igru na duronu 750, za koga su pomislili da je to slicno sto i barton 2500+..Oce oni to tako, pogotovo kad testiraju jeftine ASUS proizvode i porede ih sa nekim skupljim druge firme, pa tu i tamo nesto zaborave da urade na tim od "druge fimre". Medjutim, ako na doticnom sajtu pogledas review ASUS 6800GT-a i kako radi u oblivionu..eee...to je vec druga prica, nemoj da te zacudi da ima preko 70fps...

@yooyo:

ne staj mi na bus ! (muku) 😀

Poslednja izmena:
pa kao sto mozes da vidis iz prilozenog, Tomina radionica maste je opet framerate merila toplomerom. Kolko mozes i sam da zakljucis, njihov x800XT je losija karta od tvog x800XL, za 6800GT su verovatno koristili detonatore 5 i zaboravili da ukljuce moleks za dodatno napjanje (slucajno naravno ...), i terali igru na duronu 750, za koga su pomislili da je to slicno sto i barton 2500+..Oce oni to tako, pogotovo kad testiraju jeftine ASUS proizvode i porede ih sa nekim skupljim druge firme, pa tu i tamo nesto zaborave da urade na tim od "druge fimre". Medjutim, ako na doticnom sajtu pogledas review ASUS 6800GT-a i kako radi u oblivionu..eee...to je vec druga prica, nemoj da te zacudi da ima preko 70fps...

@yooyo:

ne staj mi na bus ! (muku) 😀

... samo jos jednom da pomenem da ja imam AGP X800XT AIW a ne X800XL.

Poslednja izmena:
dakle geforce je zaduzen (uz Cell) za grafiku, a ne samo Cell.

Ako je Cell toliko superioran, koj' ce im uopste bilo ciji GPU u konzoli :sceptic:? Mislim, nisam bas upucen, ali ako je tako kao sto Sony prica, onda im GPu nije ni trebao?

prosto je neverovatno gde je ovaj tred otisao od premijernog posta za nista manje senzacionalnu glasinu.

Posto Brisanje i premestanje postova ne moze da stavi tred na prvobitni pravac. Isti ce biti zakljucan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno