Šta je novo?

Still Life, avantura

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Da li je neko od ljubitelja avantura (taj sam) igrao ovu igru u izdanju Microids-a( Syberia1 i 2). Kakvi su utisci.
Cini mi se da je trebala da im izadje igra, Lost adventure (tako nekako), ali je nema.

Ima jako dobru atmosferu i grafiku ali ima poneki glup pazl za resenje .Kao igra mnogo je dobra bas kao Syberia i po meni zanimljvija.
PS. User interface i kontrole lice mnogo na Syberiju (Microid su oba inace)

Poslednja izmena:
Still Life je igra koja ima sve osobine koje su krasile i Syberia-u (odlicnu grafiku, pricu i atmosferu). Ne bi trebao da propustis da je odigras, pogotovo ako si ljubitelj avantura.
Druga igra koju si naveo se zove Lost Paradise i ako se ne varam trebala bi da se pojavi u prodaji februara 2006-e.
Na OVOM sajtu mozes vise da se informises o avanturistickim igrama.

Pozdrav. :wave:

Syberia je po meni imala bolesno dobru grafiku...Mada je prvi dio mnogooooo bolji nego drugi...Ako je nalik Syberiji uzimam je definitivno..

Odigrao sam je pre par meseci. Meni je daleko lakša od Syberije II. Nisam naišao bukvalno ni na jedan problem koji nisam mogao sam da rešim. Verujem da na netu postoji i walkthrough. Igra je zanimljiva a kraj je klasika, predviđa se nastavak. U svakom slučaju ukoliko voliš avanture treba je odigrati.

Ne bih se slozio sa Saletom. Istina, Still Life je generalno nesto laksa od Syberie II, na nivou "keca", ali ipak sadrzi dva-tri problema koji su bili ipak nesto tezi od proseka. Ili sam mozda samo ja u pitanju, nije mi lezalo... nebitno. Uglavnom, utisci su svih da Still Life ima nekoliko poprilicno teskih zagonetki i tu se slazem.

Atmosfera je fenomenalna, grafika na nivou Syberie, ako ne i bolja na pojedinim mestima. Jedino sto je rezolucija 800x600, pa su likovi malo krzavi. Lokacije zato izuvaju.

Prica? Odlicna! I jedna i druga, posebno ona u Pragu, iako je na pocetku smarajuca.

Ono sto je smorilo, a mozda je bilo i ocekivano nakon naglo prekinute (prve) Syberie je to sto je nastavak sasvim izvestan. Zapravo, cak i igre koje su naglo prekinute kao i ova odaju neki osecaj zadovoljstva kada zavrsis, ovde je sve nekako nedoreceno. Ako je bas neophodan nastavak, onda je prica mogla barem biti nekako "stand alone".

Zbog svega navedenog, moja preporuka je da se igra obavezno odigra, ali tek po izlasku drugog dela.

Hvala.
Upravo je skidam.

Da, bas mi je bilo zao kad sam zavrsio Syberiu 2, odose mamuti, a sta se desilo sa Kate, niko nezna.

Agilni je napisao(la):
Ne bih se slozio sa Saletom. Istina, Still Life je generalno nesto laksa od Syberie II, na nivou "keca", ali ipak sadrzi dva-tri problema koji su bili ipak nesto tezi od proseka. Ili sam mozda samo ja u pitanju, nije mi lezalo... nebitno. Uglavnom, utisci su svih da Still Life ima nekoliko poprilicno teskih zagonetki i tu se slazem.

Atmosfera je fenomenalna, grafika na nivou Syberie, ako ne i bolja na pojedinim mestima. Jedino sto je rezolucija 800x600, pa su likovi malo krzavi. Lokacije zato izuvaju.

Prica? Odlicna! I jedna i druga, posebno ona u Pragu, iako je na pocetku smarajuca.

Ono sto je smorilo, a mozda je bilo i ocekivano nakon naglo prekinute (prve) Syberie je to sto je nastavak sasvim izvestan. Zapravo, cak i igre koje su naglo prekinute kao i ova odaju neki osecaj zadovoljstva kada zavrsis, ovde je sve nekako nedoreceno. Ako je bas neophodan nastavak, onda je prica mogla barem biti nekako "stand alone".

Zbog svega navedenog, moja preporuka je da se igra obavezno odigra, ali tek po izlasku drugog dela.

Po meni su to igre koje svaki pravi ljubitelj avantura ne bi smeo da propusti. Sto se tice Still Life, meni je najveci problem predstavljalo obijanje one brave u Pragu.

Ja bih, mozda, jedino preporucila da pre Still Lifea odigras igru Post Mortem ciji je Still Life nastavak. Iako radnja nije povezana, dobro bi je (Post Mortem) bilo odigrati cisto zbog celine, ako ni zbog ceg drugog.

Da, obijanje brave je bilo zeznuto, ali najvise je smorio robotic. Iako ne toliko tesko, ubio me je pogresan tajming. Pokusao sam nekih 153 puta da bih uspeo :D

samo 153 puta :zgran:
meni je trebalo negde oko 234 :d :d

Agilni je napisao(la):
Da, obijanje brave je bilo zeznuto, ali najvise je smorio robotic. Iako ne toliko tesko, ubio me je pogresan tajming. Pokusao sam nekih 153 puta da bih uspeo :D
Da to je bio jedan od zamornijih delova u igri i to ne zbog svoje tezine vec upravo zbog ''tajminga''. Samo jos da dodam da nisam rekao da je igra prosta i da se svi problemi resavaju iz ''cuga'', vec da su razumni, a moj utisak je da je za nijansu ''laksa'' od Syberie II (ima neuporedivo manji broj nebuloznih problema)

borab je napisao(la):
Hvala.
Upravo je skidam.

Slepci su mogli da napisu da je ruska verzija igre. :mad:

Poslednja izmena:
Uf, meni se Still Life vise svideo od Syberie 2, valjda zbog manje pesacenja i vise "krvi". Za razliku od Syberije 2, prica je realna. Samim tim su i zadaci logicniji. Brava me mucila par sati! A cela igra se da odigrati za 2 veceri.

Grafika jeste bolja nego u Syberiji 2.

Syberiju 1 nisam nikada ni igrao, malo mi sada glupo posle dvojke...

Poslednja izmena:
Igra deluje nekako nedovrseno u odnosu na Syberiu, sto se tehnicke izvedbe tice. Zagonetke su ponekad cista nebuloza i maltretiranje igraca. Ne spadam u neke preterano osetljive ljude, ali igra je odvratna. Jednostavno osecam da je budzet u odnosu na Syberiu bio manji. A po meni ako hoces da pravis horor, krvavu i morbidnu igru odradi to kako treba. Moje misljenje je da su grafika, muzika i atmosfera (u okviru podzanra) losije...takvo je moje secanje. Ne bih da nabrajam sitne bagove i opisujem tu generalnu prazninu kroz koju se provlaci intrigantna prica. Ocena 62%-nije mi se svidela. Ali stize nama nova avantura od gospodina Sokala. :banana:

@srkiller
Prva Syberia je ubica za nastavak. Steta za tebe.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno