Šta je novo?

Stiker na grafi i garancija?

acivi_nik

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poena
300
Da li se gubi garancija skidanjem stikera koji prekriva sraf na grafi? Vise puta sam ovde nailazio na recenice tipa "ne sme se skidati kuler sa grafe,gubi se garancija" i slicne, cak sam i ja bio ubedjen u to do malo pre... Poceo sam da razmisljam kako to da oni koji se odluce za vodeno hladjenje grafe,gube garanciju i ok su sa tim... Pomalo nelogicno,pa sam pretrazio net i dosao do ovakvih stvari:

this is a common question and MSI's stand on that is your warranty will be fine so long as you do not damage your card Physically while removing the cooler (the sticker is there to deter people who have no idea what there doing from removing the cooler and damaging the card) and if you use a after-market cooler (Water block for example) you need to keep all the original cooler and equipment and reinstall it if it has to go back to them (wrap it in cling film with all the screws and thermal pads on it in there places they came from)!

Removing the sticker will not void the warranty unless you do damage to the card while doing any actions with it while it's removed.
Also if you would have to RMA the card, you need to replace the heatsink, but sticker is just there to warn users that might not know what they're doing.

Konkretno,zanima me za Asus,jer bih mozda menjao hladjenje na grafi. Ali me zanima i uopsteno za sve...

S' obzirom da se i za manje stvari odbijaju reklamacije izgubio bi garanciju sasvim sigurno.

konkretno, ako kartu kupujes kod nas, dobijas garanciju nasih uvoznika kojima je to no-no. u najvecem broju slucajeva ce traziti bilo koji razlog da poniste garanciju.

ljudi koji stavlaju vodeno/menjaju paste/sta vec se ili voljno odricu garancije, ili su upoznati sa nacinima kako skoro neprimetno uraditi to sve :)

*u fizicko ostecenje kod nasih uvoznika spada i ostecenje glave srafa od srafcigera, tako daaaaa....

Isti taj MSI na šraf stavlja nalepnicu sa natpisom "Warranty Void If Removed". Zaključak izvuci sam. :)

Kartica mi je iz madjarske, mada nebitno, opsti slucaj me zanima.
Citam sad strane forume, dosta njih je pisalo asusu i msi-u, odgovori su da se ne gubi garancija ako se promeni hladjenje. Ali opet, amerika je to...

budi ubedjen da bi,vracane su stvari i za mane gluposti od pohabanog srafa,a to ne bi mogao da izbegnes.

Znaci bolje da se ne dira to. :-D to sam i ocekivao, ***...
Jel se desilo nekome da dodje bez stikera? Isto citam strane forume, dosta njih tako dobije. Pa su zvali proizvodjaca koji im je rekao da je to normalno.
Nebitno pitanje, al ae, kad se vec razglaba...

Наравно да губиш гаранцију, то хлађење је намењено да хлади графичку како је потребно а стављањем неког другог, свеједно да ли је водено или не, долазиш у могућност да нешто страда због неадекватног или нестручно замењеног. Оштећење шрафа није физички квар него доказ да је скидано то што он држи.

Могуће је да постоји варијанта (али сумњам да код нас то може) да овлашћени сервис то уради или прихвати да губиш гаранцију. То није наш изум, сви тако раде. Замисли да сад просечан корисник почне да мења кулере, слотове, конекторе и после сваког неуспеха рекламира производ. Сутра замениш екран на мобилном или монитору па очекујеш да гаранција остане.

Gubi se naravno, pogotovo u Serbiji.

Mada, mislim da ne stavljaju svi proizvodjaci te stikere.

Nazad
Vrh Dno