Šta je novo?

Stigla Auzentech Prelude 7.1

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Evo da vas obavestim(kako sam i obecao) da je ova izvanredna audio karta stigla stigla u moj posed.
Chim je uzmete u shake bude vam jasno da je ozbiljno parche hardware-a u pitanju.
Zvuk je kristalan i prilichno detaljan a u odnosu na sve ranije audio karte koje sam imao i slushao.
Ali u startu,normalno :),problemi.Posle ubacivanja kartice u pci slot,instaliranja drivera prema uputstvu sa CD-a,xp-javlja da ne moze da pokrene uredjaj.Opsaa....:D....
Menjao slot,deinstalirao drivere,vracao,disable u biosu integrushe....bla,bla...ma jok....:D
Problem je reshen instaliranjem zadnjih drivera sa neta....pihh...mogao sam to odmah da uradimm...ali marfijevo pravilo me zeznulo.,,,:D

Poslednja izmena:

A sve ovo zaslugom Yoti-ja koji je ispao extra chovek jer bi se retko ko muchio da mi dovuche karticu preko 2 drzave.Tako da mu se ovom prilkom i javno zahvaljujem.
Hvala Yoti car si!!!

Poslednja izmena:
Kad je u pitanju dozivljaj zvuka moram da kazem da ova ocena najvishe zavisi od uredjaja koji trebaju da realizuju zvuk.Znachi...pojachala i zvuchnika.Ja imam Yamahu rxv 559 i 8 komada zvuchnika JAMO i Microlab...na ovome se chuje extra...zaista...Tako da kartica ima sve moje preporuke.
Ali,izacice vam oko 220eu na kraju.Kao da kupujete npr. 8800gt.:D
Zato,oni koji hoce kvalitet i imaju novca neka nabave ovu kartu.

Poslednja izmena:
Čestitke kralju, verovatno si prvi u državi koji ima ovo čudo. Najbitnije da si zadovoljan ali kvalitet ima i cenu. Inače Yoti je čudo od čoveka, nije to meni džabe pisalo u potpisu ;)

. .. ...chestitke za nabavku "lepotana" :)

Neka ti je sa srecom i sve najbolje!!!! Prenesi utiske kompletnog testa samo pitanje imas 8 zvucnika Jamo i MicroLab mislis 7.1 Jamo + ML ili kako? I kada koristis DDLive u igricama kako? :)

Taman su fino popljuvali Creative kad ono Azuntech " install " problemi ... Drago mi je da si sredio ali nije proslo glatko ... ;) i obavezno prenesi utiske povodom DTS - DD slusanja

Dobar je i Creative ;)

Poslednja izmena:
Svaka cast i cestitke!

Mene najvise interesuje DDL i naravno DTS (kada proradi sa driverima) ,utisci...

I ja imam slican konf ali samo 5.1 (6 zvucnika) JBL sa Yamaha rx-v 757 i Yamaha 5xx woofer :p

Molim te prenesi nam/mi sve ruzne utiske takodje (mada me nece spreciti da nabavim kartu). Da li je bolja kombinacija digitalna veza ili kombinovano sa analognim ?
Recimo ja bi prvenstveno koristio za filmove i za slusanje muzike!
Negde sam citao da neke stvari ne prepoznaje automatski...da moras stalno menjati da ne koristi DDL za filmove koji vec imaju DD ili DTS....
Znaci jedan dan koriscenja bi molili :D :banana:

. .. ...chestitke za nabavku "lepotana" :)
Hvala.

Čestitke kralju, verovatno si prvi u državi koji ima ovo čudo. Najbitnije da si zadovoljan ali kvalitet ima i cenu. Inače Yoti je čudo od čoveka, nije to meni džabe pisalo u potpisu ;)
Pa verovatno jesam.Ali ne volim mediokritete.Ili klasa ili ne kupujem :).
Da.Verovatno sam jedini vlasnik ove karte.Ali kazem,Yoti je najzasluzniji jer je angazaovao sebe i jos neke ljude kako bi se ja ovde pohvalio.Imao je i troskove oko svega toga.Ispao je ljudina a chovek me chak nikada uzivo nije ni video.Zaista je Ok lik.Shto kaze nash narod:"pamti pa vrati".:)

Neka ti je sa srecom i sve najbolje!!!! Prenesi utiske kompletnog testa samo pitanje imas 8 zvucnika Jamo i MicroLab mislis 7.1 Jamo + ML ili kako? I kada koristis DDLive u igricama kako? :)
Imam microlab i dodao sam ga na yamahu rxv-559.Dodao sam i 2 trosistemca od 135w JAmo.Eh.Da.Cepaju i ovi na stolu zvuchnici od komjutera.Pa povezao sam Auzentech optichkim kablom sa Yamahom.Ostali su mi prikljuchci za komp.zvuchnike i slushke.Yamaha ima tu ociju da cepaju svi zvuchnici.Kazem,samo sam to probao_Ovih dana me ubishe sa poslom.Imamo neke akcije.Pa nisam stigao nishta josh da isprobam detaljnije kad su igre u pitanju itd.

Taman su fino popljuvali Creative kad ono Azuntech " install " problemi ... Drago mi je da si sredio ali nije proslo glatko ... ;) i obavezno prenesi utiske povodom DTS - DD slusanja

Dobar je i Creative ;)
Da.Otkinuo me malo sa onim:"windows cannot start device":D Ali polako sam krenuo da trazim o chemu se radi i nashao.Mada je malo truba sa tim instalacionim Cd-om.Mislim,puknesh pare pa se onda cheshkash po glavi gde je problem.Karta inache ima jednu zelenu led diodu koja svetli stalno.To je signal da je u naponu ali da nije operativna.Kada sam ubacio novi driver,led dioda je pochela da blinkuje i onda je sve proradilo.Inache treba ici na "cancel" kada se ukljuchi xp-ov "found new hardware".Treba pokrenuti instalaciju drivera sa CD-a direktno_Ovo pishe u uputstvu.Inache efekti u auzentech aplikaciji su extra.I daju jako lep osecaj prilikom slushanja npr. PINK Floyd-a.:D

Poslednja izmena:
Sjajno, sjajno, i na oko izgleda fenomenalno... Neka je sa srećom da je koristiš, i kao i ostali, iščekujem neki malko detaljniji test ;)

Evo da vas obavestim(kako sam i obecao) da je ova izvanredna audio karta stigla stigla u moj posed.
Chim je uzmete u shake bude vam jasno da je ozbiljno parche hardware-a u pitanju.
Zvuk je kristalan i prilichno detaljan a u odnosu na sve ranije audio karte koje sam imao i slushao.
Cestitke i sa moje strane, izuzetan komad hardvera si pazario. Ocekujem da u dogledno vreme dojavis iskustva sa DDL-om i DTS-om ;)

I sam sam (bio/jos uvek) zainteresovan za tu kartu, mada mi se nesto ne daju tolike pare, iskreno... a cena nikako nije mala.
Al' jeb'ga, egzotika se uvek mora platiti :)

Poslednja izmena:
Sjajno, sjajno, i na oko izgleda fenomenalno... Neka je sa srećom da je koristiš, i kao i ostali, iščekujem neki malko detaljniji test ;)
Hvala Shiki.Bice bice u ovom thread-u.Samo da malo predahnem od posla.Eto kad sam sada dosao sa terena.Ne vidim od umora.Samo da odgovorim i odoh da odmaram.
Cestitke i sa moje strane, izuzetan komad hardvera si pazario. Ocekujem da u dogledno vreme dojavis iskustva sa DDL-om i DTS-om ;)

I sam sam (bio/jos uvek) zainteresovan za tu kartu, mada mi se nesto ne daju tolike pare, iskreno... a cena nikako nije mala.
Al' jeb'ga, egzotika se uvek mora platiti :)
CAR-e jeste skupa ali zvuk je fenomenalan.Opet,moja oprema spada u prosechnu pa je zvuk extra.Yamaha rxv 559 i JAMO B class....Ipak je to prosek.Kad se ovako chuje chisto i detaljno,kako li se chuje na bosse i nekom lampashu.

Pu, pu, pu da je ne ureknemo (sto bi rekle babe ovde) :p

Kad je u pitanju dozivljaj zvuka moram da kazem da ova ocena najvishe zavisi od uredjaja koji trebaju da realizuju zvuk.Znachi...pojachala i zvuchnika.Ja imam Yamahu rxv 559 i 8 komada zvuchnika JAMO i Microlab...na ovome se chuje extra...zaista...Tako da kartica ima sve moje preporuke.
Ali,izacice vam oko 220eu na kraju.Kao da kupujete npr. 8800gt.:D
Zato,oni koji hoce kvalitet i imaju novca neka nabave ovu kartu.

Ako je i ja nabavim, jel ce ovo pojacalo biti dovoljno??! ;)

dsc0187resizeresizebm0.jpg

Sta ce ti surround kartica za stereo pojacalo? Heh, pojacalo je extra ali imas mnogo kvalitetnije stereo kartice za lampasa ako zelis samo stereo zvuk. Ovakvu karticu treba prikljucivati samo sa nekim AV Receiverom i iskoristi je u potpunosti. To je moje misljnje, a reci mi koje zvucnike imas?

Sta ce ti surround kartica za stereo pojacalo? Heh, pojacalo je extra ali imas mnogo kvalitetnije stereo kartice za lampasa ako zelis samo stereo zvuk. Ovakvu karticu treba prikljucivati samo sa nekim AV Receiverom i iskoristi je u potpunosti. To je moje misljnje, a reci mi koje zvucnike imas?

Mene interesuje SAMO stereo :D, posto ne mixujem nista u 5.1 ili 7.1, a i od muzike tesko da imas sta osim stereo nosaca zvuka osim par kvadrofonskih mixova Pink Floyda i ELP ali samo na LP-u ;). Btw pojacalo i taj sistem nisu moji nego cu ako uzmem tako nesto testirati iskljucivo na toj opremi.

Super oprema. Muzika da, pravljena je stereo i tako najbolje zvuci, mada ja u mojoj sobi koristim x2, heh, nekako zelim zvuk svuda. Ali ako neko zeli pored muzike da odgleda i neki film, poigra neku igricu, kompromisa nema - surround je neuporedivo bolji.

Ovakvu karticu treba prikljucivati samo sa nekim AV Receiverom i iskoristi je u potpunosti. To je moje misljnje, a reci mi koje zvucnike imas?
Tachno.Tako sam i ja uradio_Oko mene samo shushka i zvecka:D
8 ili kao kod mene, 10 zvuchnika je dobro za nenalasheno slushanje.Za radnu atmosferu itd.A za direktniji i jachi zvuk treba ici iskljuchivo na stereo.
Inache u Pink Floydima cesh vishe uzivati u 7.1 a pogotovo na koncertnom cd "delicate sound of thunder".Oni su izuzetak od pravila.
Za rock je najbolji stereo-ubedljivo.

Poslednja izmena:
To su kartice reda nekoliko stotina evra, jer kvalitetno lampas (a i uopste takvo) pojacalo dosta kosta.

Mislim da smo dosta cekali na neku recenziju,review,test :D

Brzo kaci taj neki tekst....moj primerak stize u subotu uvece :) ,pa da mogu jos i da otkazem :zgran:

Mislim da smo dosta cekali na neku recenziju,review,test :D

Brzo kaci taj neki tekst....moj primerak stize u subotu uvece :) ,pa da mogu jos i da otkazem :zgran:

Ako ti stize Prelude kartica onda ne otkazuj! Radi pa zakucava.Zvuk je odlichan.Izoblichenja nema iako su mi zvuchnici b class.To je dovoljno da se zakluchi o chemu je rech.Efekti su super.Software je user friendly.Sve se lako podesava i sve odlichno funkcionishe.Ja sam jako zadovoljan.
U igrama je isto extra dozivljaj.

interesuje me jos....DDL kako radi ? itd...

i da li je preveliko cimanje kada hoces recimo da saljes bez enkodiranja na pojacalo?

znaci ubacim DVD i da gledam da li sam skonta da necu DDL ili iskljucujem svaki put?

i ako se ne iskljucuje DDL da li je "isti" kao "orginal" ili onda moram i analogno da povezem sa pojacalom ?

mozda su glupa pitanja,ali meni zivot znace :D

e stiglo i meni :d

zasad samo opticki povezano sa pojacalom (kucni bioskop) ,ali planiram i analgno pa da uporedim ...mnogo kabliranja :(

e sad malo o kartici: DARK SIDE je apsolutno u pravu,lepsi je zvuk mnogo jasniji....ali za to treba izvor pa da se dokaze u punom sjaju.... neki DTS audio CD zna da iskaze to u punom sjaju. Panel je skroz CREATIVE sa dodatkom DDL-a :p

DDL relativno lepo obavlja kodiranje,znaci samo klik desnim dugmetom na ikonicu u task baru i enable DDL i pojacalo prima sve kao dolby digital....bilo sta da je posredi.Jedino sam stereo zvuk pustao preko DDL-a ali cu probati i ostale pikanterije pa da vidim da li stvarno radi kako bi trebalo ...recimo umesto pass trough pustim preko DDL-a neki dolby digital kodiran koncert i dts.Mislim da cu tako najbrze uhvatiti drivere da ne rade posao kako treba.
Igre jos nisam testirao,ne znam ni gde da krenem i kako da konfigurisem,recimo ne znam jos da li eax radi i preko optike bez ukljucen DDL-a,i ako ukljucim DDL da li dobija 5.1 raspored ili samo stereo.Cim ugrabim vremena testiram i javljam vam tu.

Zasad sam prezadovoljan,svakome predlazem karticu ko iole pati za dolby i eax stvarcicama. Zasad ovoliko od mene za 24 sata koriscenja.

@vidor

To za igrice i mene interesuje pa molim te istestiraj. Inače istu stvar kao DDL možeš postići sa softverskim AC3 koderom. Sve što prođe kroz AC3 codec može biti kodirano u Dolby Digital. Naravno, igre ga zaobilaze pa se ovako ne može dobiti 5.1 zvuk u igrama na Creative karticama.

Nazad
Vrh Dno