Šta je novo?

Stigao je X2 The Threat !!!!

"A mozda me je i EA razmazio" <- al ova izjava ima posebnu tezinu.. kad se zna da je EA upropastio svaki zanr koji je dotakao... firma zbog koje celo pc trziste stagnira... sto je M$ sa softver to je EA za igre... dabogda propali i nikad se nepovratili...

Ajde neka mi neko odgovori na prethodno postavljena pitanja (na prethodnoj strani).

OptiPlex je napisao(la):
...

??? Niskobudzetnost :beat: ? Najlakse je napraviti svemirsku simulaciju ? :d

Max, sta ti je, opet si vozio NFS ? :mrgreen:

Koliko je lako napraviti svemirsku simulaciju dovoljno govori rasprostranjenost tih igara - jedna godisnje ! :(

Ti bi bar trebalo da umes da provalis kada je igru napravio mali tim sa malo para... Uopste, vidi se da je igra napravljena sa malim budzetom (ne jadno malim, ali nije A produkcija, mada to opet nije u direktnoj srazmeri sa kvalitetom). E sad, da je lakse napraviti svemirsku simulaciju, govori i podatak da su prve nashe igre (ona koju radi Rasha, YU_Skywalker, i ona koju radi neki nash tim) upravo svemirske simulacije.. Sto nisu pravili trku, ili RPG, ili FPS??? Veruj mi, lakse je napraviti svemirsku simulaaciju!!!

G!!! je napisao(la):
"A mozda me je i EA razmazio" <- al ova izjava ima posebnu tezinu.. kad se zna da je EA upropastio svaki zanr koji je dotakao... firma zbog koje celo pc trziste stagnira... sto je M$ sa softver to je EA za igre... dabogda propali i nikad se nepovratili...

LOTR je ok igra, zabavna je... Nemamo svi 150 sati da posvetimo jednoj (ruku na srce dobroj igri), kao sto je Morrowind. Neko hoce da se zabavi na kratke staze... TO sto ne mogu da hodam svuda u LOTR-u i detaljno da razvijam likove, i sto NFSU nema ostecenja i bolji fizicki model, savrseno mi odgovara... Mislim, da se ceo zivot samo igram (ili radim u nekom gejmerskom casopisu), verovatno bih se i ja nervirao... ali sta sad. Ja se ustvari iznerviram kada izadje neka dobra detaljna igra kao sto je Deus 2, pa nemam vremena za nju :((((

Imam problem sa igrom jer se rusi pri svakom pokusaju da zapocnem new game i izbacuje me na windows desktop. Inace simulation mod radi i benchmark mod radi. Imam instaliran dx9b i 44.03 detonator drajvere, znam da su stariji ali su brzi od ovih forceware... Graficka je MSI TI4800 SE, procesor Athlon 2400@13x166. U drugim programima i igrama nisam imao probleme...
Jos jedna stvar ne mogu nikako da kontrolisem brod uz pomoc Wingman Rumble pada iako ga uredno prepoznaje na onom ekrancicu gde stoje input devices.

heh byMax ako tako postavish stvari najlakshe je napraviti onu igru kojoj glavni adut nije grafichki element... jer pak se najvishe resursa u danashnjem razvoju igara troshi na grafiku (nazalost)

s druge strane te igre koje si spominjao da su neki nashli likovi pravili se upravo ne oslanjaju na najbolju grafiku koju PC mashine mogu da izvuku pa se zato mozda chini da ih je njalkshe napraviti... onda je opet moguce reci da je najlakshe napraviti i jedan RPG (mislim na pravi ne na diablo klonove) ali to naravno nije tachno....

sve je stvar aspekta sa kog gledash...

a ovo drugo : slazem se da treba da bude igara koje su brain-free... sednesh izigrash se ko malo dete i dosta... tim se otprilike i vode danashnji izdavachi igara... ne mogu igrachi da igraju toliko plitku igru koliko plitku igru mi mozemo da napravimo :)

ja sam za to da se lepo sve akrade prebace na kozole , sve ostale "pametnije" ostanu na pc-ju i cao.. lepo svima i deci i nama odraslima :)

byMaX je napisao(la):
...
Ti bi bar trebalo da umes da provalis kada je igru napravio mali tim sa malo para... Uopste, vidi se da je igra napravljena sa malim budzetom (ne jadno malim, ali nije A produkcija, mada to opet nije u direktnoj srazmeri sa kvalitetom). E sad, da je lakse napraviti svemirsku simulaciju, govori i podatak da su prve nashe igre (ona koju radi Rasha, YU_Skywalker, i ona koju radi neki nash tim) upravo svemirske simulacije.. Sto nisu pravili trku, ili RPG, ili FPS??? Veruj mi, lakse je napraviti svemirsku simulaaciju!!!

Slazem se da budzet nije bio preveliki (niti izbliza onoliki koliki bih ja zeleo) ali igra je odlicna, a sto se te domace svemirske simulacije tice, sta mislis kako bi ta "laka" prosla na trzistu, nekom ozbiljnijem, bez objekata, bez tekstura, bez detalja, cisto trigger-happy, a ne ovom nasem gde bi je uzimali zato sto je srpska ? Apsolutno nikako, bila bi popljuvana kao sto mi pljujemo kad dodje neka poluzanimljiva arkadstina nekog nezavisnog proizvodjaca...
Inace, probaj ti da napravis onakvu igru, sa onoliko objekata, onakvom odlicnom grafikom, da osmislis radnju, da uopste balansiras igru za mnoge aspekte van borbenog - uostalom lepota X2 je sto nije toliko teziste baceno na borbu.
Naravno, svako ima svoje misljenje, ja se slazem sa ponekim, sa ponekim ne...

Nazad
Vrh Dno