Šta je novo?

Stigao je X2 The Threat !!!!

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Slede utiski ! :boom: :mrgreen:

Ajd... Filipenko, mogao bi da me zoves... mozda imam poslic za tebe ;)

c3 je napisao(la):
a sta je to x2 :?:

Svemirska simulacija, nastavak odlicne igre X Beyond The Frontier !

@max Koji crni posao :d Ja i posao - svasta :) 2 nekompatibilna pojma :D

Pozdrav

Kakvi su utisci, da li su poboljsali engine kada se ukljuce senke? :boom:

sta bi s utiski?

sad ce josh malo, tek je vecheras uzeo igru :)

driver je napisao(la):
sad ce josh malo, tek je vecheras uzeo igru :)

Pa kako je demo izgledao, ne bi me cudilo da se ne javi par dana :D .

Nije valjda toliko dobro ? mene mrzi da instaliram ;)

driver je napisao(la):
Nije valjda toliko dobro ? mene mrzi da instaliram ;)

Pa demo jeste u nekim forama bio izuzetno atraktivan ... ali to nije bio igriv demo vec samo za gledanje tj. bench-demo.

Uostalom čućemo šta ima expert da kaže :d ... kad se bude vratio iz (X2) kosmosa na majčicu zemlju :mrgreen:

Evo me iz kosmosa !!!!

Igra je fantasticna, verovatno najbolja svemirska simulacija ikada, jedina koja bi mogla da svrgne Independence War 2.
Fenomenalna atmosfera, grafika, borbe, gradnje fabrika, vodjenje poslova, velike bitke, raznovrsnost...ma sve je tu, Morrowind u svemiru :D

E sad, nisam je igrao dugo, samo celu noc, moguce je da je posle smor :d

Inace imam jedan bag - naime svi zvuci su ok sem glasova, tj. voice-a koje jednostavno nemam. Zvucna je NF7 integrisana bez SS-a. Zna li neko resenje :(

Pozdrav i sve preporuke za igru.

P.S. vodite racuna da ima integrisani AA u sebe kad budete opcenjivali performanse

OptiPlex je napisao(la):
Evo me iz kosmosa !!!!

Igra je fantasticna, verovatno najbolja svemirska simulacija ikada, jedina koja bi mogla da svrgne Independence War 2.
Fenomenalna atmosfera, grafika, borbe, gradnje fabrika, vodjenje poslova, velike bitke, raznovrsnost...ma sve je tu, Morrowind u svemiru :D

Al' sam imao predosecaj :mrgreen:

OptiPlex je napisao(la):
Inace imam jedan bag - naime svi zvuci su ok sem glasova, tj. voice-a koje jednostavno nemam. Zvucna je NF7 integrisana bez SS-a. Zna li neko resenje :(

Videcemo kako to ide na SB 5.1 ili Aud.
Mozda je bag do tvoje makine tj. vec ti je vreme da pljesnes jednu novu instalaciju sa najnovijim drajverima :d
A mozda su krivi i "kakeri" :beat:

Ovaj neigram bas nesto te tipove igara :?
nego jednom sam igrao type; neki freelancer i strasno mi se svideo.
Pa jel je ova igra slicna :confused:
i na koliko je cd-ova i zahtevno je li je

za kontrolu da li je potreban iskljuchivo dzojstik ili moze key+mouse

Moze key + mouse, sljaka bez problema, mrzelo me je da vadim iz steka svoj Strike Force 3d :d pa sam tako i igrao.

I nemojte porediti onaj smesni Freelancer sa ovom ozbiljnom igrom :)

Sto se zahtevnosti tice - sta da vam kazem. Kao i vecina novijih igara, kad se sve stavi na full postane veoma cudno, kad se stavi na medium verovatno moze da se tera i na mX-u :) Inace preporucena konfa je P4@1800 + neki FX ili 9600, tako da mozete pretpostaviti koliko je zahtevno, mada nije ni cudno s'obzirom na to sta je sve ubaceno !

Recimo kad se iskljuce senke i AA iz opcija, fps je eksponencijalno veci. Kad se to ukljuci kvalitet grafike jeste bolji, ali ne toliko koliko opadaju performanse. Cak ni na mojooj masini ne radi kako treba (a onda ne znam gde bi radilo)

U svakom slucaju isprobao sam je donekle, i sad moram da predjem prvo X1 Beyond The Frontier :( posto ga, magarac, nisam presao na vreme...

BLah... sta da vam kazem, meni nije bas toliko legla. Bar me ovaj pocetak smara nevidjeno.
Prvo nasta sam naleteo je onaj audio bag (nf2 SS), i ocajna kontrola pomocu misa. Izgleda da ovo vredi igrati samo uz Joystick.
Grafika je dobra, doduse prenaglasen bump i totalno nepotrebni efekti particla iz motora, ali dobra i ne tako zahtevna (xp@ 1666, r9700pro stock).

Ovo je naslov za hard-core fanove Elite seriala, ostalima preporucujem samo da je prvo probaju kod nekog pa tek onda instaliraju kod sebe.

poz.

Kako si resio audio bug? Gde su graficka podesavanja? Mislim na rezoluciju tekstura? Iz menija sam poiskljucivao antialiasin', bump mappin' i senke [j'ga slaba graficka] ide skoro pa glatko, pa bih hteo da malo ojadim teksture, ali toga nigde nema? Gde su podesavanja ili makar spisak komandi?

MAD_MUzzY je napisao(la):
BLah... sta da vam kazem, meni nije bas toliko legla. Bar me ovaj pocetak smara nevidjeno.
Prvo nasta sam naleteo je onaj audio bag (nf2 SS), i ocajna kontrola pomocu misa. Izgleda da ovo vredi igrati samo uz Joystick.
Grafika je dobra, doduse prenaglasen bump i totalno nepotrebni efekti particla iz motora, ali dobra i ne tako zahtevna (xp@ 1666, r9700pro stock).

Ovo je naslov za hard-core fanove Elite seriala, ostalima preporucujem samo da je prvo probaju kod nekog pa tek onda instaliraju kod sebe.

poz.

Vazi, dolazim do tebe da probam... FoofMaRow!

Mazi, ne prelazi se ovo za 4 sata i nema arkadiranja unaokolo...:) A da je kontrola sa misem nesto losije resena, to stoji. Ali nije toliko losa...tj. nije losija od drugih svem. simulacija koje su imale podrsku za misa...Sa tom razlikom sto je ovde fizika malo realnija pa dolazi do nezeljenih zanosenja i cudnih rotacija itd.

Razmazili te Max Payne, Lotr Smor i slicne igre :D

Ja se zaglavih u drugoj misiji, gde da nadjem onog kineza, na nekoj je planeti a ja lutam po tom sektoru vec pola sata... (nasao sam cerku, ona me uputila na tu planetu)
Help :eye:
Inace, igra je onako... mislim ocekivao sam mnogo pa valjda zbog toga, ali za ljubitelje elite - vredi probati!
Vidim ja da cu brzo da je batalim, bolje da letim u Lock-on-u, vidim da je stigao (D)

Ako si pronasao cerku od ribe koja ti je dala misiju, i ako ste se spustili na onu vodenu planetu[animacija] lik se ukrcao na tvoj brod i sad samo trebas da ga vratis tamo odakle si posao. Reci mi da li si uspeo da predjes ekonomske tutoriale? Meni tamo gde bi trebale da budu komande drugim brodovima ne daje nista, tako da ne mogu da im dajem zadatke tipa kupi to i to i doteraj u bazu.... Imama jedan trgovacki brod pored onog mog, ali je jako spor jedva navuce 60 tako da mi je smorna da se cimam sa njim da trgujem, a ne mogu da mu izdam komandu da sam ode i donese neku robu iako bi trebalo da moze...

OptiPlex je napisao(la):
Razmazili te Max Payne, Lotr Smor i slicne igre :D
\

Ma nisu oni, nego Simpsons Hit, run and turn off tour brain... :)

Kontrola misem je losija od FreeSpace-a tako da je = losa :mrgreen: Dovoljno da me odvrati od nje. I piglu FreeLancer je imao bolju podrsku za misa. Isuvise je seckava kontrola. Maznucu Vocku SW-a pa cemo da vidimo da li ce se stanje popraviti.

Da li si rasio bug sa dijalozima? Sve mi mirise da je neki kodek u pitanju.

Da, najverovatnije su kodeci, slican je problem bio i u Freelancer-u, mada tamo je u Troubleshooting pisalo i kako ga resiti.

Nisam resio problem sa dijalozima :( Verovatno je nesto od kodeka u pitanju, ali iskreno nisam preterano ni pokusavao, nakon prvobitnog isprobavanja X2-jke bacio sam se na SW Kotor, a takodje hocu prvo da iskopam sejvove od pre 300 godina i predjem X1 pre nego sto odigram X2.

vuk204 je napisao(la):
Ako si pronasao cerku od ribe koja ti je dala misiju, i ako ste se spustili na onu vodenu planetu[animacija] lik se ukrcao na tvoj brod i sad samo trebas da ga vratis tamo odakle si posao. Reci mi da li si uspeo da predjes ekonomske tutoriale? Meni tamo gde bi trebale da budu komande drugim brodovima ne daje nista, tako da ne mogu da im dajem zadatke tipa kupi to i to i doteraj u bazu.... Imama jedan trgovacki brod pored onog mog, ali je jako spor jedva navuce 60 tako da mi je smorna da se cimam sa njim da trgujem, a ne mogu da mu izdam komandu da sam ode i donese neku robu iako bi trebalo da moze...

Presao sam ih bez problema, borbene nisam pokusavao... Nego, sad me smara misija gde u odelu treba da ispitam stanicu, mine se ne vide i nema sanse da pridjem... A sto se tice trgovine, taj brod sto si dobio posle druge misije nije bas sampion u brzini, i mene je smorio bas zestoko

Mene zanima sledece: da li iko od vas cuje zvukove glasova ili ih svi ne cujemo (da znamo da li je verzija igre koja je kod nas losa ili to ipak zavisi od nekih drugih faktora)? Da li vam je instalacija prosla bez problema ili se zakuca pri kraju drugog diska i ne zavrsi se kako bi trebalo (kod mene je taj slucaj)?
Inace, imam SB Live 5.1 i ne cujem glasove u igri, a sve ostale zvukove i muziku cujem.

A evo sta je rekao jedan tip na enlightovom forumu:

ok. I had this problem and it annoyed the crap out of me. Eventually i figured it out.

2 solutions.

1. install the latest media player. then you get a 2 for one deal.

2. re-install the wmfdist file on the CD. I think it's called wmf. I can't remember.
The thing is that you can't just run the install file. What you have to do is open it in winzip and run the setup file from within winzip.
The wmf file is in the tools directory in the directory u installed x2
by default
C:\program files\enlight\x2\tools\

Ja sam instalirao Windows media player 9 i kodeke koji idu s njim i nisam resio problem.
A ovaj drugi fajl koji spominje (wmfdist) nemam nigde, ni na disku ni na hardu.

...
Kontrola misem je losija od FreeSpace-a tako da je = losa :mrgreen: Dovoljno da me odvrati od nje. I piglu FreeLancer je imao bolju podrsku za misa. Isuvise je seckava kontrola. Maznucu Vocku SW-a pa cemo da vidimo da li ce se stanje popraviti.

Neces verovati, ali oni su to namerno uradili ... moras da instaliras upgrade za brod da bi imao bolju kontrolu broda (inicijalno imas 25% kontrole)

...
Da li si rasio bug sa dijalozima? Sve mi mirise da je neki kodek u pitanju.

Problem se resava identicno kao kod freelancer-a. Ukoliko je instaliran neki Kodek pack naci LAME MP3 kodek i obrisati ga (cak i fajle iz windows dira) i zatim instalirati WMA8 i 9 runtime. Posle toga sve radi.

Igra je nevidjen smor... Niskobudzetnost se vidi na svakom koraku, a najlakse je napraviti simulaciju u svemiru... A mozda me je i EA razmazio... ko zna. Mislim, na Morrowind se nisam bunio...

byMaX je napisao(la):
Igra je nevidjen smor... Niskobudzetnost se vidi na svakom koraku, a najlakse je napraviti simulaciju u svemiru... A mozda me je i EA razmazio... ko zna. Mislim, na Morrowind se nisam bunio...

??? Niskobudzetnost :beat: ? Najlakse je napraviti svemirsku simulaciju ? :d

Max, sta ti je, opet si vozio NFS ? :mrgreen:

Koliko je lako napraviti svemirsku simulaciju dovoljno govori rasprostranjenost tih igara - jedna godisnje ! :(

Nazad
Vrh Dno