Šta je novo?

Stigao Ati 9600

Pre neki dan je prijatelj kupio GA 9700pro i slucaj je identican kao kod Max-a, naime toliko ima artifacata da nije normalno. Probali smo sve sto i Max, cak smo i podklokovali kartu i opet nista. Inace Gpu je isao i do 380 bez zakucavanja ali izgleda da je problem do uzasne memorije koja je koriscena na karti a na njoj je pisalo Samsung 3.04. Karta je kostala 350 eura ali srecom nije bila placena pa je odmah i vracena.
Napominjem jos jednom da smo probali apsolutno sve (podigli sistem na default sistemu-procesor, memorija i ploca), format diska....omega drajveri, Catalist 3.2, a sve to u Boox kompjutersu sa Meaculpom koji ima identicnu i ista radi fantasticno, a ova uzasno...
Mnogo, ali zaista mnoogooo problema sa Atijevim karticama. Da li je to zato sto se proizvodjaci ne pridrzavaju Atijevih specifikacija prilikom proizvodnje ili neceg drugog, nije mi jasno.

Koliko je Meaculpa platio njegovu kartu i gde je kupio?

Ja samo da dodam da ni sa novom karticom nisam imao srece, da jos ne znam sta je, ali da ova definitivno ne radi sa ovim abitom (takodje probano sve). Ovaj primerak je definitivno ispravan, dakle nema bagova, samo je nekompatibilna sa ovom plocom... Problemi nisu drajverske prirode jer ona zna da zezne boot, recimo, ili ploca cak pisti i nece da se podigne (pa opet hoce posle restarta??). Dakle, nesto jeste... Abit mora da poradi malo oko biosa ili tako nesto...

byMaX je napisao(la):
Ja samo da dodam da ni sa novom karticom nisam imao srece, da jos ne znam sta je, ali da ova definitivno ne radi sa ovim abitom (takodje probano sve). Ovaj primerak je definitivno ispravan, dakle nema bagova, samo je nekompatibilna sa ovom plocom... Problemi nisu drajverske prirode jer ona zna da zezne boot, recimo, ili ploca cak pisti i nece da se podigne (pa opet hoce posle restarta??). Dakle, nesto jeste... Abit mora da poradi malo oko biosa ili tako nesto...

Evo, sada bas ni Radeon 9000 Pro nije hteo da radi kako treba na NForce2 ploci...Ploca je EPoX 8RDA+, a Radeon je Built by Gigabyte. Na frekvencijama koje kod mene na VIA-i nema brljanja slike (npr. 318/636), na Nforce2 je kartica brljala i blokirala 3D Mark 2001SE (par puta je zablokirala i na defaultu pri setovanjima ploce na kojima je Gainward MX440 prolazio). Slicno mi se desavalo dok sam imao GA 7VRX rev. 1.2 i GF4MX440 koji nije, kao sto je poznato, bio kompatibilan sa pojedinim modelim GF4MX440 dok nije izasla revizija 2.0 iste ploce. Istina da nisu isti simptomi kao tebi Max sa tim R9600, ali moguce je da nesto nije dobro na relaciji Radeon GPU-Nforce2 cip-set...Tako je to u mesovitim brakovima (Nvidia i Ati) :)

Broz je napisao(la):
Koliko je Meaculpa platio njegovu kartu i gde je kupio?

Placena je mislim 420 eura ali jos u septembru 2002 i memorija je deklarisana na 2.6 ns, zaista radi fantasticno a ove novije uzas..., inace karte izgledaju identicno...

delimir je napisao(la):
Evo, sada bas ni Radeon 9000 Pro nije hteo da radi kako treba na NForce2 ploci...Ploca je EPoX 8RDA+, a Radeon je Built by Gigabyte. Na frekvencijama koje kod mene na VIA-i nema brljanja slike (npr. 318/636), na Nforce2 je kartica brljala i blokirala 3D Mark 2001SE (par puta je zablokirala i na defaultu pri setovanjima ploce na kojima je Gainward MX440 prolazio). Slicno mi se desavalo dok sam imao GA 7VRX rev. 1.2 i GF4MX440 koji nije, kao sto je poznato, bio kompatibilan sa pojedinim modelim GF4MX440 dok nije izasla revizija 2.0 iste ploce. Istina da nisu isti simptomi kao tebi Max sa tim R9600, ali moguce je da nesto nije dobro na relaciji Radeon GPU-Nforce2 cip-set...Tako je to u mesovitim brakovima (Nvidia i Ati) :)

Da napomenem i ovo da je sistem na kome smo probali kartu potpuno identican kao i kod Meaculpe tj. Epox 8rda+ , 1700+b... ali kao sto rekoh njegova karta ide a ova nikako a da dodam i to da je njegova proradila iz prve a pre nje imao Nvidiu i jos i nije formatirao disk, jednostavno je ubacio kartu, instalirao drajvere i sve je bilo ok. Posle ovoga definitivno bih od prodavca svake Atijeve karte trazio da mi prvo pokaze da radi ispravno pa bih je tek onda platio. Stvarno steta za Atija jer je stvarno brza karta, ali ako imate ludu srecu da proradi, da bude kompatibilna sa vasom plocom itd.

Dajte ljudi nemojte me smarati,jer ta karta radi ili ne .Imam soltek 75frv kt400 ,sad sam na sugavoj gf460 .dvoumim se da uzmem gf 4 ti 4200 msi za 145 e ili ati 9600 za 160 e vec sam se odlucio kad vidi sad,zstomak me zaboli kad se setim mojih problema sa ati 9100low.Nebi zaleo da se to ponovi.Dajte jer to vredi pazariti ili ne ,kod atija vecito neke rasprave.DA ja KUPUJEM ili NE

Space uz duzno postovanje ja bih rekao da ti smaras. Pa necu valjda ja ili neko drugi sa foruma da odlucujem(o) na sta ti trosis pare?! Moj ti je savet PROBAJ. Nije rasparava oko atija nego oko nesrecne vie i nF ili do primeraka koji stizu kod nas...
Evo kod mog kuma rade9500pro radi na sisi 645 pa razvaljuje a i kod mene na 845pe radi pa sve prshti:)

Stvarno si brz sa odgovorom,to je valjda zato sto si marsal.Upravu si samo se plasim znas kako je kupim pa ako neodgovara mozda menjaju a mozda i ne,u svakom slucaju cu je uzeti.EJ ja zivim u novom sadu ovde je trziste prazno i skupo.izbor je uvek bedanBLAGO vama u BG
POZDRAV

Re: Re: 9600

tomvlad je napisao(la):
Druze ona je otkljucana po defaultu(pogledsj u riva tuneru) rade svih osam pipeline-a.Odlicna kupovina, cena-performanse extra dobro!

anand kaze da ima 4 pipe-a,ali ne kaze nista za eventualno aktiviranje jos 4.

Space je napisao(la):
Stvarno si brz sa odgovorom,to je valjda zato sto si marsal.Upravu si samo se plasim znas kako je kupim pa ako neodgovara mozda menjaju a mozda i ne,u svakom slucaju cu je uzeti.EJ ja zivim u novom sadu ovde je trziste prazno i skupo.izbor je uvek bedanBLAGO vama u BG
POZDRAV

Pa brateeee nisi na kraj sveta ako si u NS:)
NAdji gde hoces u beogradu ja cu da ti kupim(mislim za tvoje pare:)) i da ti posaljem pa nemoj da si tako malodusan:)

:wave;

Re: Re: Re: 9600

Floyd je napisao(la):
anand kaze da ima 4 pipe-a,ali ne kaze nista za eventualno aktiviranje jos 4.

Pa pravi 9600 (RV350) ima 4 pipea, a onaj medion, ima 8 zato sto je to u stvari overclockovan 9500pro (R300) na PCBu od 9600, mislim da je i neko dao link u nekom od prethodnih postova gde to pise.

Vrh Dno