Meni na test je nazalost zapao polu-pokvaren primerak. Prvo sam instalirao drajvere na silu, kako se i mora (ono, have disk, pa izaberes onaj CX-something.inf i izaberes neku od R300 kartica - Radeon 9500 ili 9500 Pro ili 9700/Pro, sasvim je svejedno... Isto tako moras i za sekundardni, opet je svejedno sta izaberes. Ja izabrao 9700Pro i 9700Pro - secondary...)
U sistemu apsolutno nije bilo nVidia drajvera... instaliram ja Cat3.2, a onda i RageTweaker 3.8, koji je rekao da ne prepoznaje karticu, iako sam selektovao Radeon 9700 koji je u listi bio ponudjen. Nista zato, RivaTuner ga je prepoznao kao 128-bitni R300 sa 128MB memorije, klok na ~300/~270 MHz, kako ste i rekli i tako dalje. Htedoh odmah da proverim ono vase - klokuje se kao luda, pa stavih na 400/300... I kvejk prodje ali sa gomilom bagova koji su licili da su od memorije... Smanjim memoriju na 290, i stvarno se smanji broj anomalija...
Razocaran u 3.6ns memoriju *pa moja 4ns ide na 320 bez problema*, nastavim da se igram, pokrenem Mark'03, kad hoces, zaglavi vec na prvom testu... i to ono - zamrzavanje slike, kao kada je GPU overklokovan. Tako sam smanjivao sve po 10MHz na dole, i kada sam skapirao da je 350 nestabilno, odem na default, i cak i tada rikne na Game 3 testu... (!!!). Onda posumnjam na to da nisam ja nesto zeznuo, pa pocnem da isprobavam varijante da iskljucim dodatno flopi napajanje *na kome je pisalo - for non-powered AGP only (mislim, koji je to AGP slot non powered, uopste?) ....zanimljivo - kartica radi isto i sa i bez tog dodatnog napajanja sto u slucaju prve R300 kartice ne vazi! Takodje, probao sam catalyst 3.2, 3.1 i 3.0... ali su simptomi bivali sve gori... Naime, sve cesce se desavalo da kada resetujem, dobijem cak i lose DOS znake dok se ploca inicijalizuje, a posle toga se sistem digne sa cuvenim "sahovskim poljem"... Kada sam video to sahovsko polje, odmah sam posumnjao na moju instalaciju drajvera kao 9700Pro. Deinstaliram, vratim no-vgadriver-presence ghost fajl, i ispocetka, samo ovoga puta sa 9500 (koji ima 4 aktivirana pipeline-a). Test Multi/Single texturinga je pokazao da su opet ukljuceni svih 8 pipelinea... kao i da kartica ponovo brlja isto kao i pre! Onda sam se bas iznervirao, nisam hteo da priznam da MSI pravi pokvarene kartice

D ), pa rekoh - nateracu te ja da radis! Odem u bios i pocnem da menjam opcije vezane za AGP. Prvo sa Auto stavim na 8x. Ne vredi. onda na 4x, opet isto. Iskljucim FastWrites, ne pomaze. Ukljucim Video RAM Cacheable (jel to neko drzi ukljuceno?), ne pomaze! Na kraju, pomislim da mu napajanje od 300W (chieftec) nije dovoljno, pa iskljucim oba ide uredjaja i dodatne ventilatore... takodje ne pomaze! Dakle, kartica radi u 2D i u 3D donekle, nikada ne znate kada ce da pocne da zeza. Kada blokira, sledeci start prikazuje lose znake pri inicijalizaciji i umrljan sahovski Windows... Posle restarta, jos jednog, sve je ok, dok ubrzo ponovo ne pocne da zeza... I stvarno, isto radi i na 420MHz, i na 300MHz za GPU - tj. podjednako *****ava. Sto znaci, da je ispravna, bila bi super! Primetio sam da je zaista brza (ono sto sam video), dakle ista kao 9500Pro, sto zapravo i jeste

. Slika u 2D je ODLICNA, odavno se nisam tako prijatno iznenadio! Samo da ovo kolega vrati dok je u garanciji, pa da se zameni, inace, najveci best buy ikad! I da ne bude da je do mog novog sistema, probacu sa Nedjom na nekoj drugoj masini, cisto da budemo sigurni da li nije u pitanju ovaj Abit