Šta je novo?

Stereo u ~15m2

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Pozdrav, hteo bih da pazarim neke zvucnike do 200e i pojacalo uz njih za koje bi dao do 100e, nije fiksno mogao bih mozda jos 100e da uletim al ne bih ako ne mora. Soba je 15tak kvadrata, vrsta muzike je 90% elektronska [progressive house/trance uglavnom]. Kao izvor zvuka koristio bih PC koji trenutno ima Audigy mada bih i to zamenio. Zanima me sta uzeti posto se ne razumem toliko i HI-FI a ne bih da pogresim. Inace posedujem i Z-5500 koji bih ostavio za filmove i igranje tako da mi je stereo iskljucivo za muziku. Svi saveti i misljenja su i vise nego dobrodosli !

PS: Razmisljao sam o KEF Q35 koje bih mogao za 160e da pazarim pa me zanima da li je to dobra investicija ili moze bolje :)

Te kutije su dobar izbor u svakom pogledu i za sve vrste muzike. Cena treba da im je oko 200e (sto ti se uklapa u bidzet), ali im treba ljudsko pojacalo.

Uzecu u obzir to, u medjuvremenu sam dobio par ponuda:
- Wharfedale Diamond 10.1 - 170e [novo]
- Yamaha NS-333 Bookshelf - 120e [novo]

da li su ovi bolji po zvuku od tih poshto sam naleteo na dosta review-ova u kojim i hvale, cak su WD 10.1 dobili nagradu za najbolje zvucnike u toj kategoriji 2009-te

Nisu ni blizu Revoxa, najbolje bi bilo da cujes pace ti sve biti jasno.

Jasno, al kvalitetno pojacalo koje ce da isprati tih 120w je malo vise od mog budzeta, ako se ne varam.

Da nisi mislio na Philips fa 960, to je Marantz pm 84

A za 207 evrica mozes i da pazaris dobre i nove zvucnike, npr. JBL E80.

Naravno da ce da se usreci kad ddodje kuci malo ih poslusa i izbaci kroz prozor......

otici cu sutra do bgbstudio-a da preslusam wharfdale 10.1 i u slucaju da mi se svidi zvuk najverovatnije cu njih uzeti posto imam dobru ponudu za njih, ako ne onda ce ta revox varijanta osim ako nesto bolje ne izleti u medjuvremenu, mada mi se iskreno vise svidja ta ivic-ova varijanta sa revoxom, posto mislim da su oni prvi prejaki za moju sobu.

btw oba revoha su ti prevelika za sobu a i mali basreflexi sa otvorima pozadi mogu predstavljati ozbiljan problem , ja bih se drzao manje kompresije i solidno jakog ampa al to sam ja....100 ljudi 100 cudi

ozbiljan problem u kom smislu ? evo izmerih kako bi ti potencijalni zvucnici trebali da stoje a to je sa stalcima od 40cm na razdaljini od nekih 220-250cm jedan od drugog a do kraja suprotnog zida ima neshto oko 2.7m. koliko mogu da zakljucim jedino mi neka bookshelf varijanta odgovara, sve preko toga je bacanje para. koja bi mi bookshelf varijanta zvucnika onda bolje legla ako ima nesto u ponudi a da je bolje od wharfdale 10.1 koje bih mogao za 170e ako ne i manje da kupim? izvinjavam se ako smaram i davim ali zaista sam u nedoumici a ne bih da pogresim

zaboravih da dodam da bi ih 90% vremena slusao na razdaljini od 1m - 1.3m dok sam za racunarom

Ne znam kako si zakljucio ili gde si slusao Plenum B pa ti ne valjaju? Medju ljubiteljima Revoxa se vode polemike koji je bolji od Plenum B i Plenum B mkII, a ti napisa da je to razlika nebo i zemlja. Uzgred imam oba modela (kao i Revox Symbol MK2) i mogu posvedociti da su razlike "licne" prirode, tj kome se vise sta svidja. I ja volim vise MKII, ali ne moze se reci da je B kanta. MKII jeste masivnije uradjen, ali stariji imaju onaj old fetis. Takodje je istina da MKII kosta minimum 50-100e vise od starijeg brata, sto coveku ispada iz predvidjenog budzeta.

zaboravih da dodam da bi ih 90% vremena slusao na razdaljini od 1m - 1.3m dok sam za racunarom

Ovakve, velike kutije se ne mogu slusati sa te razdaljine i da dobijes ono sto si platio. Najbolje bi bilo da uzmes neki ljudski 2.1 (mozes i sam da napravis kombinaciju od satelita i woofera) sistem za tu razdaljinu i da satelite odaljis koliko mozes, da bi dobio nekakvu zvucnu sliku.

Poslednja izmena:
a bookshelf varijanta ?

moze al se pomiri sa nedostatkom basa.... osim mozda kod neke ne prevelike kompresije sa 10" ili 8" i dosta jakim pojacalom koje ce da ih iskontrolise

hm, vidim da Wharfedale 10.2 ima malo veci bass 16.5 cm tako da recimo te kutije u kombinaciji sa Harman/Kardon HK970 pojacalom, moze?

Pojacalo moze al sa kutijama neces biti zadovoljan , moje misljenje

bogami jako mi se svidja T+A Stratos P-20, nadam se i da je zvuk dobar posto bih morao da se cimam do Loznice po to :)

Uzgred imam oba modela (kao i Revox Symbol MK2) i mogu posvedociti da su razlike "licne" prirode, tj kome se vise sta svidja. I ja volim vise MKII, ali ne moze se reci da je B kanta.....

A kakvo je misljenje Symbol B MK1 vs MK2? :)
Ima jedan par Mk1 vrti se po oglasima za 800 eura, sve sto procitam su neka odusevljavanja. Da li je i tu bolje da trazim MK2? (mada to se pojavi jednom u 5 godina)

Uh, ne znam ni sam sta da ti kazem. Obican Symbol sam samo slusao i nisam posedovao i bili su na "prvi pogled" OK. MK2 su dobre kutije, ali ne znam sa cime da ti ih uporedim. Uglavnom sa oba modela nema greske. Inace retko se prodaju i minimalne cene u Nemackoj na ebayu su tipa 600e (srednja cena je je 800e) , a treba ih i doterati. Sve zavisi od stanja.

Djolenzi opet ti kazem da razmislis o nekom sistemu 2.1 (woofer i dva satelita).

Nazad
Vrh Dno