Šta je novo?

Steam problem

gorgilije

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
845
Instaliram nov Steam-(pre ga nikada nisam imao instaliranog) i krene da se apdejtuje i dodje do 26 % i stane i napise mi ovo:

Steam.exe (main exception):ERROR: delete of Steam.exe failed,Win32 Error 5 "Access is denied".

I nemogu mu vise nista.Kad pokrenem ikonicu za update on kao krene i napise nesto -unable to update.Skinem ponovo Steam-misleci da nije valjala instalacija,reinstaliram ga i opet isto.Deinstalirao sam ga sa Your Uninstalerom.Posle oko minut posle instalacije nestane mi ikonica Steam.exe iz instalacionog foldera???Sta se to desava?Jel zna neko?

Pa nisam ni stigao do toga da ga Run as Admin jel to se desava na samom pocetku odmah posle instalacije programa i posle prvog apdejta,koji se i ne zavrsi.Win 7,imam i 32-bit a i 64-bit i na oba je isto.

Znaci evo patim se celo popodne i vece sa ovim.Nisam znao da jedan mali programcic moze toliko da zeza.Hvala ti Ivane555 resenje sam nasao u "jos vise solucija".Pazi kad sam morao da idem u Safe mod u windowsu i tako da obavim update!!!Neverovatno.

Sigurno te zezao neki instalirani program, najčešće se ljudi žale na Spybot S&D TeaTimer koliko sam video, ali ima i drugih krivaca (uključujući i malware).

Prekjuče kupim Bioshock i juče sam počeo da ga igram preko Steama. Ujedno sam počeo i da kapiram zbog čega se smatra jednom od najboljih igara ikad.
I danas sam ga igrao i sve je radilo odlično. Ali od malopre ne radi! Kad pokušam da ga pokrenem, samo se pojavi onaj njegov logo i preko njega naj plavi krug koji se vrti ti vrti i vrti... i ništa, igra se ne pokreće.

Mislim da znam i zbog čega je to. Nakon današnjeg uspešnog igranja Bioshocka sam instalirao ponovo Dirt 2 sa originalnog DVD-a, dakle nije Steam verzija. Bez mogućnosti izbora je instalirao GFWL, pa onda i obavestio da apdejtuje DirectX, Microsoft Visual itd.
E, nakon toga mi sada Bioshock ne radi! Probao sam sa ponovnim instalacijama DirecxX-a i VCredist iz Bioshockovog fldera, ali ništa ne vredi!!!

Ko me terao da instaliram po hiljaditi put Dirt 2?! Glupavi, smrdljivi GFWL koji je uspeo da mi upropasti i sjajno iskustvo sa Steamom koje imam kao početnik na tom sistemu. :mad:

Šta da radim? Kako da ponovo osposobim Bioshock?
Trenutno su mi na steamu instalirani samo Bioshock i Psychonauts, prvi neće ni da se pokrene a drugi radi bez problema ko i ranije.

Ovo je dosta toga objasnilo:
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2056777

BS1 i BS2 se ne slažu sa aplikacijom Rapture3D koja se instalira uz Dirt 2 i 3! Neverovatno da sam uspeo da "ubodem" baš tu kombinaciju. Obrisao sam taj Rapture 3D, naravno, ali i dalje imam problema. sAda Bioshock kao krene da se učitava ali se zaglavi na crnom ekranu, eventualno malo kasnija kada krenu slova.
Važno da sam našao šta je problem, pa ću polako da ga rešavam.

BTW, inače igri Bioshock problem pravi program koji se zove Rapture, kao i grad u igri!!!

Sredio sam ga. Radi. Problem je bio što je Bioshockov exe fajl bio ostao u kompatibilnom modu za XP SP3 (sve sam isprobavao, pa i to). Kad sam to isključio, sve je proradilo kako treba. Naravno, nakon deinstalacije Rapture 3D.
Problem je definitivno bio do Rapture 3D. Evo i objašnjenja na sajtu firme koja proizvodi taj audio softver: http://www.blueripplesound.com/support
Problem je između Bioshocka 1.1 i ranije verzije tog Rapture 3D koja se isporučuje uz Dirt 2. Kažu da se rešava apdejtom Rapture-a. Lepo, ali sam sve te informacije pronašao tek nakon što sam deinstalirao Dirt 2.
I stvarno je neverovatno da od ukupno 4 (i slovima: četiri) igre koje sam juče imao instalirane na kompjuteru, dve budu nekompatibilne!

To mi se nikada nije desilo.... Bas si ispao baksuz, realno :)

Nazad
Vrh Dno