Šta je novo?

Steam/Origin backup - kako?

karldesign

Poštovan
Učlanjen(a)
09.11.2014
Poena
54
Pozdrav svima,

Planiram detetu da promenim sistemski disk i kompletno ispocetka instaliram OS i sve pratece (njemu bitno) uz to, dakle clean install u najavi.

Svi podaci, fajlovi, ukljucujuci i Steam/Origin direktorijume gde su mu locirane sve igre koje igra, nalaze se na fizicki odvojenom (drugom) disku u masinu, znaci potpuno bezbedni od operacije "zamena starog sistemskog diska novim". E, sad... obzirom da on ima dosta Steam/Origin igrica u kojima je stigao do odredjenih nivoa, kojekakvih moci, cuda, novih super oruzja, novih automobila, otkud znam cega sve ne, a da mu nekim svojim nepromisljenim potezom pri instalaciji ne bih vratio svaku od tih igara na sam pocetak (da krece od nule), moje pitanje je prosto: Sta (i kako) uraditi-sacuvati-bekapovati, pre instalacije novog sistema, da bi se posle instalacije svega neophodnog (ukljucujuci i Steam/Origin aplikacije) sve vratilo na ovo sadasnje stanje, a ne na pocetak svake igre ponaosob? Da li je dovoljno to sto su mi sada sve Steam/Origin igre smestene na tom drugom disku, i sto cu ih tako sacuvati, ili (i o cemu jos) treba voditi racuna prilikom sveze instalacije Steam/Origin aplikacija i igara? Hvala.

Novije igre podrzavaju Steam Cloud save, pa automatski snimanju i sinhronizuju fajlove sa serverom. Ostale igre koriste korisnicke Documents i Documents/My Games foldere - C:/Users/korisnik/Documents/. Matore igre cesto snimaju u folder gde je instalirana sama igra, a nekad se koristi i skriveni AppData folder - C:/Users/korisnik/AppData/Local.

Imaš softver za čuvanje snimljenih pozicija, profila itd. Zove se GameSave Manager i meni je odradio posao jednom prilikom.

Napravi kopiju kompletnog steam, users, program data foldera i samo ih prekopiraj na svoja mesta kada budes stavio svez sistem. I posle pokreces steam iz svog foldera i izvuces ikonicu na desktop. To bi trebalo da obezbedi neometanu tranziciju bez gubitka sacuvanih nivoa u slucajima kada igra ne podrzava steam cloud cuvanje podataka napretka u igri.

Vrh Dno