Šta je novo?

Steam Deck

Ja volim mame 32 one sa luna parka, ali i ostali emulatori su dobri.

MAME emulator radi bez problema pod Emulation Station...

EmulationStation.png

veći mi je problem da izaberem odgovarajuću verziju emulatora za pojedinačne ROM-ove...

MAME versions.png

Auuuuuu, mislio sam da sve radi pod jednom verzijom. Planirao sam da uzmem dek ali svakako da mi prijatelj donese iz australije ili kanade. Ovde sumnjam u naše, jer prepakuju sve na granici. Vidim na KP gomila se prodaje kao sa večom memorijom, a niža cena. Pitam, jel otvarana, kaže nije. Pa, onda uporediš i vidiš da ta kombinacija ne postoji, jer fabrički taj sa većim kapacitetom ima i bolji ekran i druge stvari, a ovaj navodno na KP ima samo veći hard, a sve ostalo lošije. Time provališ da prepakuju ovde. Da dajem tolike pare za nešto što nije hermetički zatvoreno, nikad. Skupa je to igračka, a među prevarantima lepa poslastica ko se ne razume. :D

Mozes lakse da nadjes vakuum pakovanje nego prepakovane na kp. Ne znam gde si nalazio takve verzije. Sve moze lako da se proveri pre kupovine.

Pa, gledao sam na KP kada je krenulo i vidim da navodno nije korišćen, a ne poklapa mi se da verzija bez oled varijante se prodaje sa večim hdd-om za istu cenu kao onaj oled. Verovatno gledali da na neki način prodaju, pa ugrađivali veći hard. Čak sam primetio da nisu spominjali koji je tip ekrana, već sve navede sem toga.

Ispada da oživljavam thread, ali u nekom sam razmišljanju šta da uzmem i uopšte ne znam da li da platim više za oled, tj. da li je vredno te razlike. Pričam o domaćim "uvoznicima" sa KP. Osim što je oled i veća baterija (minimalno veći ekran mi ne znači toliko), ima li još nečega što se primeti u realnom radu? Da napomenem da bi se uređaj najviše koristio u večernjim časovima, u (polu)zamračenoj prostoriji, napolju moguće nikada.

Oled je ipak dozivljaj za sebe, vredi doplate. :)

Mada je bilo par ljudi kojima je OLED uzrokovao glavobolje da znas.

Samo cekam Megaskota da nadje neki SSD od 4TB za 99$ kao sto svake godine nadje, i uzme jedno 10 komada. :D

Hajde da se i ja "upisem". Uzet pre par dana OLED, 512gb verzija. Za sada sve ok, mada nisam ocekivao da se na izduvu u nekim situacijama prilicno cuje. Svakako nije smetnja, iznosim zapazanje. I u rukama deluje dosta glomazno, definitivno jutjub videi ne mogu da docaraju dimenzije uredjaja (mada je to i subjektivno, velicina saka, raspon ruku...).

Prilozi

• 20241022_154345.jpg
    20241022_154345.jpg
    334.2 KB · Pregleda: 29
Očigledno nisi držao u rukama Legion Go.

Posedujem Nintendo Switch, Steam Deck LCD i Legion Go. Jedini zaista pravi handheld je Switch. Steam Deck je što bi rekli next best thing. Ne previše velik, sa dovoljno mišića da gura većinu naslova i sa autonomijom baterije koja uz malo kompromisa može i novijim naslovima da izgura 2h + (pričam za LCD model). Dok sam igrao Hogwarts Legacy i God of War, držao sa ga na TDP od 8-10W i sve je bar meni bilo igrivo. Legion Go je već negde u kategoriji cigle. Meni lično nije problem jer imam velike šake i snažne ruke, ali nekom drugom bi pravio. Na stranu što i ROG Ally i Legion Go sa Z1 extreme imaju očajnu autonomiju, gotovo si vezan za okolinu utičnice.

Kakve su sanse da steam deck onaj obicni lcd gura zeldu botw i totk preko emulatora? Da ne uzima switch samo zbog dve igre ako mogu na ovom cudu to nekako da pokrenem i izbegnem kupovinu skupih igara osakacenih detaljima itd. Kontam da steam deck moze da gura forzu, rdr i tako neke emulatore za switch?

Kakve su sanse da steam deck onaj obicni lcd gura zeldu botw i totk preko emulatora? Da ne uzima switch samo zbog dve igre ako mogu na ovom cudu to nekako da pokrenem i izbegnem kupovinu skupih igara osakacenih detaljima itd. Kontam da steam deck moze da gura forzu, rdr i tako neke emulatore za switch?
Tera Steam Deck Ryujinx i Yuzu perfektno, ali Zelde su ipak malo zahtevnije. Moraćeš se pocimati dobrano, a i nema garancije da nećeš naleteti na neke bagove. Ipak, može poterati solidno.

Ako je prioritet preći Zelde, manji je cim — po meni — uzeti neki najjeftiniji Switch na KP-u, baš su im pale cene nenormalno.

Tera Steam Deck Ryujinx i Yuzu perfektno, ali Zelde su ipak malo zahtevnije. Moraćeš se pocimati dobrano, a i nema garancije da nećeš naleteti na neke bagove. Ipak, može poterati solidno.

Ako je prioritet preći Zelde, manji je cim — po meni — uzeti neki najjeftiniji Switch na KP-u, baš su im pale cene nenormalno.
Onda mi je najbolje kad bih uzeo neki switch oled cipovan, ima dosta AAA koji mogu da se predju,usput i zeldu. A nema zezanja se podesavanjima itd

Onda mi je najbolje kad bih uzeo neki switch oled cipovan, ima dosta AAA koji mogu da se predju,usput i zeldu. A nema zezanja se podesavanjima itd
Pa ja sam tako. Prešao obe Zelde i prodao spravu. Fenomenalno mi je bilo. Pogotovo to danas ima smisla kad se može naći za veoma malo para. Switch je, po meni, strašno podcenjen. Baterija super, kontrole prihvatljive, kolekcija igara van pameti nema čega nema, a izuzetno pristupačno imajući u vidu šta sve pruža. Iz kuće ne izlazim bez Switch Litea, pet minuta tamo, pet minuta vamo, nakupi se.

Jeste li proširivali zamenom ssd? Da li treba 2Tb ili je i 1 dovoljno?

Ne igram ja ništa, samo CS:GO ponekad. :D Predupređujem dečje ambicije.

Kao neko ko ima i Steam Deck i čipovan Switch. Breath of the wild radi na Cemu savršeno, nišanjenje sa žiroskopom tako tako. Tears of the kingdom se mora dobro iscimati da ti radi na 30 fps i opet nema garancije. Dosta drugih zahtevnijih Switch igara će Deck teško gurati.
Kupiš polovan čipovan V2 i kad dosadi prodaš, kupca ćeš sigurno naći.
Ja sam moj Deck LCD 64GB proširio istog dana. Veličina, minimum 1Tb, sve zavisi od apetita.

Ja sam presao na 256 pa na 512, mada i dalje igram LA Noire ili neke te manje igre. :)

Evo da se i ja upišem sa oled 512gb modelom. Odlična spravica, taman da prodjem neke starije naslove koje sam propustio a onda malo na emudeck.
Pratim malo postove na redditu u vezi faličnih baterija, gde baterije počinju da rastu, u jednom slučaju čak se i zapalila pa sam hteo malo da skrenem pažnju ako neko ovde nije ispratio.
Uglavnom za sad se problem javljao kod prvih LCD model sa VDL baterijom. Svoj model baterije možete da proverite otvaranjem decka ili unošenje komande u konsolu, detaljnije na link:
Mali je broj slučaja ali treba ispratiti da li će rasti.

Nazad
Vrh Dno