Šta je novo?

Stavljanje Ultra tihog Fan-a na napajanje?

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
da li bi moglo da se stavi CM ultra silent FAN na napajanje?
ceo sistem sam utisao i sad mi smeta fan sa napajanja pa bih ga zamenio sa CoolerMaster
da li bi moglo da steti napajanju posto se vrti na 700 rpm?

Ovaj nece da moze nikako. Prilicno ce biti slab protoh vazduha. Air Flow (CFM) 11.27 CFM sto je malo da bi hladilo efikasno napajanje. Pogotovu, sto ide leto i bice dosta toplih dana.

izuzetno je malo tih 700rpm. Pregrejavalo bi se sigurno.

Ti planiras tu intervenciju vec mesecima :D. Imas onu moju temu, preporuka za CM ventilator iz te teme...

Inace, to napajanje poseduje automatsku kontrolu i fabricki ventilator je 2000rpm max. :wave:

heh mrsko mi je bilo da vadim sve iz kucista :) ali sad mi smeta extra pogotovo kad ga malo zagrejem sa nekom igrom pa legnem u krevet znaci uzas,danas sam bio u jednoj radnji i opazio ovaj silent... ti si mi rekao da uzmem onaj kao sto ide na hyper 212? da li da ga ubodem u maticnu ili u samo napajanje? kad bih na plocu mogao bih da ga utisam sa speedfan-om...

heh mrsko mi je bilo da vadim sve iz kucista :) ali sad mi smeta extra pogotovo kad ga malo zagrejem sa nekom igrom pa legnem u krevet znaci uzas,danas sam bio u jednoj radnji i opazio ovaj silent... ti si mi rekao da uzmem onaj kao sto ide na hyper 212? da li da ga ubodem u maticnu ili u samo napajanje? kad bih na plocu mogao bih da ga utisam sa speedfan-om...

Sta znam... Najsigurniji si ako samo napajanje ima kontrolu obrtaja, "sipas i ne mislis". Znam da bune sve te cifre i sta je zapravo tiho, ali kod mene je razlika bila drasticna zbog toga sto su lezajevi na fabrickom ventilatoru propali najgrdje :S:. posle zamene buka je bila manja i pretvorila se u huk vazduha, a i napajanje je bilo hladnije.

E sad, kakvi su tvoji prohtevi samo ti znas. Ono sto mogu da potvrdim, je da je stavljanje fana na 1200rpm max i povezivanje u napajanju donelo vece temperature pod opterecenjem. Osetno na dodir lima i sam vazduh koji je izlazio je bio topliji...

kod mene evo sad struji onako mlak vazduh,komp upaljen pre 3-4 dana,pre sat vremena zavrsio neke igre... dok igram izlazi vruc vazduh ali me temperatura toliko i ne brine... dokle god napajanje nece da crkne naravno...

...dok igram izlazi vruc vazduh ali me temperatura toliko i ne brine... dokle god napajanje nece da crkne naravno...

Sumnjam da iko ovde moze da odgovorno tvrdi da nece crći :)
Licno, taj na 700 ne bih stavljao ni u ludilu. Moj konacni izbor si vec video :wave:

Noctua NF12P, moze na 900, 1000, 1200rpm.
Dokazano jedan od najboljih i najtishih ventilatora sa izuzetnim protokom. :)

Vrh Dno