Šta je novo?

Statelitski Net :)

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
sta mi tacno treba , koliko € samo za Net (ne treba mi paket za televiziju)...i diskusija da li EON i da li ce opstati nakom oktobra (znam da su ih otkupilki )

Video sam na Yu oglasima da prodaju paket za 95 eura sa pretplatom dok neki vec nude za 80 euro. Mada mi jije jasno zasto je cena tako naglo pala. Inace i mene interesuju informacije sta ce biti sa Eonom.

Hm :eek:)

Na EON-ovom sajtu je 59 eura. A oni kre*eni u SatTraktu i dalje prodaju godisnju pretplatu + kartica za 185 eura. Ja ih zvao dan-dva posto je EON objavio pad cena i rekose mi:"Idi kod njih pa kupi", kad sam ih pitao da li znaju ista o padu cena.FX

Cena u SatTraktu je 75 evra, a pretplata traje do pola oktobra do kada su zakupljeni transponderi na Astri. Posle toga, ko zna...

Nema teorije da EON padne, nije bilo nikakvog obavestanja na sajtu, niti su mejlovali korisnike, to je prva stvar...

A drugo u EON je ulozeno mnogo para od strane jakih firmi poput MTV-a (i to tek od skora) tako da ne verujem da ce da propadne...

Za sad radi ok, jedina zamerka je sto su ukinuli proxy server vec duze vreme zarad nekog testiranja...

pitanje laika - jel satelit nije kljucen u onu cenu (75€) jel? Koliko bi me doslo satelit risiver + pretplata?

U cenu su ukljuceni i kartica i pretplata, a koliko kostaju tanjir, konvertor i ugradnja - nemam pojma.

Jeli neophodan i risiver ili je dovoljna samo satelitska antena, a kartica "glumi" (digitalni) risiver?

hm... meni ne rade ni 114 ni 115, ranije mi je radio samo 113...!?

Ova je fora:

1.kupis satelitsku to ti je cena u zavisnosti od velicine precnika antene - pojma nemam kako to vrednuju ali recimo da je oko 120dm standardno

2. akcija broj dva je konvertor koji podrzava prijam digitalnog signala i koji se kaci na antenu i njegova cena ti je od 35-80 (normalno zavisi od kvaliteta i od firme)

3. akcija broj tri ako ces sat. internet odes u SatTrakt i uzmes paket sa SatDVB2 (koja je najjeftinija) karticom i godisnjom pretplatom, gurnes je u racunar u nju kabl od antene i to je to, instalacija i ostalo ide bez problema (objasnice ti sve lepo u SatTraktu, uostalom dace ti telefon pa ih cimaj kad ti nesto nije jasno ;)) ---> drajveri ~ pod 9x-om i ME imas na CD-u i rade ok s' tim sto pod ME-om umeju da se zaglupe ponekad pa ih moras ponovo instalirati da bi radilo ~ w2k imas na CD-u takodje i rade ok bez zamerke ~ za XP nemam pojma ni da li postoje ali ja sam instalirao ove za w2k i rade savrseno. = ako instaliras firewall ne zaboravi da ukucas ip adresu risivera (sat dvb2 kartice) kao friendly u suprotnom blokirace ti download ~ neke igre prave probleme time sto vide samo ip kartice (npr. diablo II) tako da racunar na kom je kartica ne moze biti server... bla bla

-kartica glumi i digitalni risiver za tv signal ---> da, tacno ALI jedino sto mozes gledati je oko 20-tak Astrinih free radio-tv kanala koji su naravno djubre a drugi problem je izuzetno ne stabilan program za gledanje/slusanje koji ponekad uspe i w2k da obori (radi preko Windows Media Playera 7.1)... zaboravi na gledanje

-ako ces da gledas/slusas tv/radio kanale ondak idi uzmi neki od hakovanih digitalnih risivera sa CAM modulom i hakovanom karticom---> pakovanje sa karticom je oko 650-800dm (zavisi od koga uzimas) kartica ti otkljucava oko 1200 skremblovanih kanala gde imas po ceo dan nove filmove koji se kod nas u bioskopima nece davati ni za dve godine (ili najverovanije nikad;)), imas koncerte poznatih grupa, sve, sve, serije (npr. na FOX-u X-Files, Futurama, Simpsons...)... kartica rikne kroz dva-tri meseca ondak odes i za 10dm ti dopune novim kodovima... ;]]] *** ovo uzmi ako bas nemas nikakvih obaveza u zivotu ;)))))))))))))))))))) u suprotnom se pozdravi od svega ;))))))))) *** ;] - za tel. kod koga i sta uzeti ako bas hoces pitaj me...

***** za laike zablude oko sat neta:

1. ne mozes igrati igre na netu (ono tipa da ces imati ping 20 na stranom serveru i tako to) - signal za on-line download kasni oko 600-2500ms...

2. on-line download u proseku radi 12-15 kb/sec, kad je rasterecen proxy server ondak i do 30-35...

3. kazaa, morpheus i slicni programi su beskorisni jer ne daju tacan URL za download fajla (i ne mogu jer ti skidas od korisnika koji nema fiksnu IP adresu) a NE PODRZAVAJU proxy servere ~ znaci on-line download pada u vodu (ako neko slucajno zna neki od takvih programa koji podrzavaju proxy nek mi javi!!!;)) ---> znaci sve sto podrzava proxy radi...

4. naruceni download radi 220-350kb/sec (u zavisnosti od opterecenosti servera, to ti je kao da rezec cd brzinom od 2x znaci za pola sata dobijes cd preko sat.), potrebno je vreme da EON skine fajl pa se onda fajl naruci za download (najvise do jednog dana), nije potrebno da si na internetu da bi primio fajl... ogranicenje je 700mb (nema ono dnevno ili mesecno vec skines 700mb obrises pa narucis opet i tako koliko hoces...)

5. pitaj u sat traktu da ti daju tel. nekog da ti namesti antenu (naplacuju oko 20-30dm, sto je standardna cena za servis i ugradnju) takodje u Sat Traktu mozes uzeti i antenu i konvertor, oni su zastupnici cini mi se Strongove opereme (ako nisam izvalio) adresa im je http://www.sattrakt.com pa tu vidi sve...

ja sam paket godisnji i karticu platio 350dm ravno, ne znam koja je cena sad, satdvb2 kartica ima samo ulaz antenski i nista vise, postoje modeli koji imaju izlaz za tv, pa loop-through izlaz...

350dm je dzabe jer si neogranicen u skidanju, mozes mesecno skinuti... pa racunaj oko 700mb dnevno... dok za telefon ako skidas sa neta platis oko 300mb mesecno 80-120dm telefon + internet provajderu sate, znaci za tri meseca klasicnog downloada puknes pare i skines jedva cd a sa ovim imas godinu dana luksuza... ;) + na sajtu EON-a redovno emituju za download filmove (neke krseve starije naravno), video spotove, demoe igara i programa, instalacije o.s.-ova (npr. sve verzije linuxa...)

Da li je neko slucajno zna da radi sa onim programcicem (divljim), zaboravio sam kako se zove, neki nemac ga je napravio, koji omogucuje sherovanje fajlova iz file fetcha skidanje tudjih fazzt key-ova i push-ovanje fajlova iz tempa u moj file fetch... ne mogu to nikako da nateram da radi... bio obih zahvalam da mi neko objasni, sve lepo k'o detetu ;)... zove se EON pa nesto... omogucuje da se guraju fajlovi u fetch bez logovanja na sajt takodje...

Zove se File Fetch Manager, a ako to jos uvek ne koristis onda si uskracen za desetak gigabajta kojecega svakog dana. Meni se hard redovno zatrpava, a prijatelji zadovoljno trljaju ruke...
A proksiji definitivno rade, ja koristim onaj na 115, protok je redovno bar 30k/s.
Korisna adresa: www.eoninside.com

fala za eoninside.com...nego ti u stvari skidas nesto na EON-a?

Meni nije ni drajver instaliran (od poslednjeg re-installa win-a)

Mislim da je tih 75€ povoljno, ali koliko košta antena i konvertor? Kakva antena treba? Digitalna? Da li mogu da se gledaju/slušaju digitalni TV kanali/radio stanice?

Izvinjavam se nisam video post koji je napisao Niko. Tu su svi odgovori na moja pitanja. Hvala. ;) :cool:

Anonymous je napisao(la):
fala za eoninside.com...nego ti u stvari skidas nesto na EON-a?

Meni nije ni drajver instaliran (od poslednjeg re-installa win-a)
Ne gasim masinu, stalno stize. Bar jednom dnevno moram da prokrcim ono sto je pristiglo ili listu onoga sto ce tek stici. Nisam siguran da su ljudi svesni koja je vrednost multikasta i kolika kolicina filmova, igara, programa, i ostalih gluposti stize svakodnevno. File Fetch Manager je majka. Ne koristiti ono sto pruza je cisto bacanje para.

ivanhoe je napisao(la):
Ne gasim masinu, stalno stize. Bar jednom dnevno moram da prokrcim ono sto je pristiglo ili listu onoga sto ce tek stici. Nisam siguran da su ljudi svesni koja je vrednost multikasta i kolika kolicina filmova, igara, programa, i ostalih gluposti stize svakodnevno. File Fetch Manager je majka. Ne koristiti ono sto pruza je cisto bacanje para.

potpuno, ali potpuno se slazem sa gospodinom ivanhoe-om. :)

jedan kompjuter je stalno upaljen i stalno ima privilegiju da dobija dobre stvari.......
do sada sam dobio neke zvucne naslove kao:
jedi knight2,
global operations
black hawk down 2cd
not another teen movie
photoshop 7
tutorial za ps7
jos 10 filmova divx
adobe font folio
jedno 40GB serija od star treka ;) do futurame.....

EON rulz (kada radi) :)

Da i ja se potpuno slazem i znam koje su mogucnosti FFM-a ali imam problem sto apsolutno nikako ne mogu da ga namestim da radi, npr. na onaj chat nema teorije da se ukljucim i posle svih 25 registracija na sajtu onog nemca... zbog tog programcica sam i bio uzeo Sat DVB2 i pokusavao prvih nedelju dana da ga namestim da radi i odustao................. npr. kako da radim push-repush fajlova, kako shareujem moje fazzt key-ove, kako chatujem?!?! (radio sam sve fore sa registracijom...)

A problemi su sa tim programcicem sto recimo skines neki film al' ga ne primis celog (fali ti recimo 2-3 fajla) i ondak moras da gurnes (pushujes) fajl u tvoj File Fetch iz FF-a korisnika od koga si pirmio veci deo filma, e sad desava se da taj korisnik to obrise da toga vise nema u kesu (i onda mozes da sednes i da places... - to mi se desilo) a koliko sam video na chatu da se ljudi jako nerviraju kad neko repushuje stvari iz njihovog fetcha iz nekog razloga (kapiram da njima verovadno blokira fetch u tom trenutku ili ne prime fajl ako su ga narucili)...

~odo da probam da l' radi 115-ica...

Kod mene radi Unicast bez problema. Svi proxy rade isto tako.
Brzina je preko dana ocajna. Tek u vecernjim satima je oko 35kb/s. To je max sa kojim je eon online skidao.

http://www.visualmodality.co.uk
Na ovom sajtu imate tacno opisano podesavanja winMX i eon-a kako da rade, onda podesavanje unicast, i jos dosta stvari najbolje je da pogledate mnogo dobar sajt.

Star Trek je napisao(la):
jedan kompjuter je stalno upaljen i stalno ima privilegiju da dobija dobre stvari.......
A odakle ih skidas, sa FTP servera, peer2peer vezom ili nesto trece?

Niko je napisao(la):
3. kazaa, morpheus i slicni programi su beskorisni jer ne daju tacan URL za download fajla (i ne mogu jer ti skidas od korisnika koji nema fiksnu IP adresu) a NE PODRZAVAJU proxy servere ~ znaci on-line download pada u vodu (ako neko slucajno zna neki od takvih programa koji podrzavaju proxy nek mi javi!!!;)) ---> znaci sve sto podrzava proxy radi...
Da li si probao neki od raznih proxy-tunnela ili socks2http klijenata?

e nema teorije, ne radi mi proxy ni 113, ni 114, ni 115...
koje su vama ip adrese i portovi?!

194.177.31.11 / 44 / 171?

Marko37 je napisao(la):
A odakle ih skidas, sa FTP servera, peer2peer vezom ili nesto trece?

ja skidam uglavnom (isklucivo) sa ftp-a.

mada vecina ljudi na EON-u koristi neki EasyNews koji se dodatno placa - bar tako mislim.

Star Trek je napisao(la):
ja skidam uglavnom (isklucivo) sa ftp-a.
Ajd kazi mi kako pretrazujes ftp servere? Od kada se oth.net istripovao, ne mogu vise nista da nadjem.

EON rulz (kada radi)

Pa to mene nervira, nikako da nateram File feth Menager (sa eontools.de) da proradi, OK skinuo sam i ja po nesto, al mnogo je to skup sport (pun mi disk od 20GB) na po mese dana kupujes novi HDD, a i CD rezac moras da imas...

Do duse meni istice pretplata uskoro...:(

Pa i nisam se proslavio sasatelitom....

pitanjce

da li statelit moze nesto ovakvo skinuti: http://www.sajt.org:82/dir/fajl.rar preko preusmeravanja (valjda asp). Znaci ako imam tacnu lokaciju fajla ali ide preko porta 82...

Znas sta, trebalo bi da moze kao sto ubacujes adrese ftp-ova koji traze user i pass npr.

ftp://username: [email protected]/drajveri/nvidia2381.zip: pa_broj_porta

mislim da bi se tako kucalo...

***ovaj forum, ne kao zato sto je benchmarkov vec kao skripta je neverovatno glup!

Vrh Dno