Šta je novo?

Startovanje i gasenje aplikacija u odredjeno vreme

doggy

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3800x + MSI Frozr XL
Matična ploča
Gigabyte x570 Aorus Elite
RAM
2x32GB Kingston DDR4 3200
GPU
Asus RTX 3070 Dual 8GB
Storage
256GB Samsung 850 EVO, 1TB Samsung 860 EVO, 1TB Kingston SA2000, 2x2TB i 4TB HDD
Zvuk
Integrisana
PSU
Seasonic Focus Plus 750 Platinum
Kućište
Cooler Master Cosmos Anniversary
Monitor
MSI MAG274QRF-QD, Dell Ultrasharp 24
Miš & tastatura
Microsoft Natural 4000 + Redragon M908
Laptop
Dell XPS 15 9500
Mobilni telefon
Huawei P30 + Samsung S22
Pametni uređaji
Mi band 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Kolege,

Treba mi pomoc. Imam neke racunarcice sa Ubuntuom koji u liftovima trebaju da pustaju reklame. E sad, zahtevaju mi da reklame (koristim SMplayer za to) idu npr. od 10:00 do 05:00 ujutru a od 05:00 do 10:00 da na ekranima bude prikazan logo firme (mislio sam da to bude ili u formi screensavera, ili neki ppt i sl.).

Kako ugasiti SMplayer u odredjeno doba i ponovo ga startovati (mora da se gasi, da se preko zvucnika ne bi cule reklame). Kako startovati screensaver ili ppt ili nesto trece (logo je image fajl, a mogu da napravim ppt ili nesto drugo)?

Svaki savet je dobrodosao.

Pozdrav,
Igor

Poslednja izmena:
Kod:
0 5  * * * killall SMPlayer ; eog -f logo.png
0 10 * * * killall eog ; SMPlayer

eog je Eye of Gnome, sa parametrom -f otvara full screen logo.png.

a mislim da za Cron kad startuje GUI aplikacije treba i DISPLAY da se exportuje.
npr, 0 5 *** export DISPLAY=:0 && eof -f logo.png

Poslednja izmena:
Hvala obojici na odgovorima. Probao sam prvo gnome scheduler, ali je prob sto za sada na lokaciji nemam net. Onda sam krenuo peske da se igram po cron-u i radio po uputstvima sa neta, ali nikako da mi se startuje eog, dok nisam video post od e6111. Stavio sam env DISPLAY:0.0 za smplayer ali nisam za eog i cudio se sto ne radi. Hvala obojici.

Pozdrav,
Igor

Nazad
Vrh Dno