Šta je novo?

Laptop Stariji laptop do 150e?

Koji laptop kupiti?

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Potreban mi je laptop do ove cifre. Ne znam šta da gledam, uglavom nalazim HP (koji se navodno izbegava) i Asus. Preferiram da to bude neki i7 druge generacije, ima ih za te pare. Dajte neki predlog šta da jurim a šta da izbegavam?

ako ti stvarno radi posao 2nd gen i7, uzmi neispravan 15" mekbuk 2011; isključiš mu radeon grafiku i teraš samo integrisani HD 3000. stekneš fenomenalan hardver, malko kabast za današnje pojmove ali možeš da završiš celu priču za manje od 100 EUR, detalji u ovome tredu.

however, bilo koji moderniji i5 5. generacije, a tek 6. generacije (DDR4) je daleko bolje rešenje - bolji procesor, memorija, grafika, baterija traje daleko dulje, konektiviti i te de. uz malo pažnje, možeš da se uklopiš u budžet. konkretni modeli (12/14"): HP Elitebook 820/840 G3, Dell Latitude 5270/7270/7470; iole moderniji tinkpedi su van budžeta.

HP (kao i Dell i Lenovo, uostalom) pravi drastik-plastik ekonomske modele (bukvalno model nema ime, samo oznaka modela) za prodaju po mediamarktima i modele tipa Elitebook, koji novi koštaju 1.5-2K EUR; trpati sve to pod "HP se ne uzima" nije najblistavija ideja planete.

Šta ne valje sa HP ??
Ja sam prošle godine kupio (naravno polovan) HP630 za 100€ ali bez diska. Stavio A200 i šljaka savršeno sa W10. Napravljen kao tenk.

ako ti stvarno radi posao 2nd gen i7, uzmi neispravan 15" mekbuk 2011; isključiš mu radeon grafiku i teraš samo integrisani HD 3000. stekneš fenomenalan hardver, malko kabast za današnje pojmove ali možeš da završiš celu priču za manje od 100 EUR, detalji u ovome tredu.

however, bilo koji moderniji i5 5. generacije, a tek 6. generacije (DDR4) je daleko bolje rešenje - bolji procesor, memorija, grafika, baterija traje daleko dulje, konektiviti i te de. uz malo pažnje, možeš da se uklopiš u budžet. konkretni modeli (12/14"): HP Elitebook 820/840 G3, Dell Latitude 5270/7270/7470; iole moderniji tinkpedi su van budžeta.

HP (kao i Dell i Lenovo, uostalom) pravi drastik-plastik ekonomske modele (bukvalno model nema ime, samo oznaka modela) za prodaju po mediamarktima i modele tipa Elitebook, koji novi koštaju 1.5-2K EUR; trpati sve to pod "HP se ne uzima" nije najblistavija ideja planete.
Super ideja, ali nemam trenutno entuzijazma za tako nešto haha.
Šta ne valje sa HP ??
Ja sam prošle godine kupio (naravno polovan) HP630 za 100€ ali bez diska. Stavio A200 i šljaka savršeno sa W10. Napravljen kao tenk.
Nemam pojma, samo sam čitajući došao do raznih komentara. Uglavnom uzeću hp 8440p ili samsung rsv511

niti slučajno. to su prastari modeli koji imaju odrednicu "laptop" samo reda radi; kabasto, baterija služi samo kao UPS ako je i ima. sada u ovom trenutku imaš barem 10 laptopa sa i5 6300 ispod 150 eur; nisu u spektakularnom stanju ali može da se nađe nešto upotrebljivo, a vrlo lako su nadogradljivi u budućnosti.

Screenshot from 2022-08-11 13-42-29.png

ako se spustiš na i5-5300 i DDR3, opcije ti rastu dramatično.

trenutno je standardna cena za i5-6300u, 8 GB DDR4, 240 GB SSD, 14" FHD IPS i dobra baterija (5+ h casual use) 200 EUR, to je za modele tipa Latitude 7470, Elitebook 840 G3 i sl.. na žalost, moraš da proveriš svaku stavku uživo jer se povremeno zatekne 768p TN ekran npr.; adekvatni Thinkpad je T470, nekih 20% skuplji.

cene teraju na dole Kaby-R modeli koji su stigli na red kod korporativnih klijenata na menjažu za bolje, sa i5-8250u (kao i 8265, 8350, 8365, pravi quad-corovi sa osam threadova), koji su sada okolo 300 EUR a uz malo svađanja se to može oboriti na 250, što znači da je 200 EUR maksimum koji treba dati za višestruko inferiorne Sky/Kabylake modele).

Poslednja izmena:
Vrh Dno