Šta je novo?

Stari RAID na novoj ploci

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Covek je ima Asus P8H67 sa 2x500GB u RAID-u (ovi mi je napisao: "jedan deo bio je u RAID 0 (windows) a ostalo u RAID 1). Od mene je uzeo veoma slicnu plocu (makar po nazivu :D) P8P67. Kada stavi te diskove na novu plocu u biosu ih vidi ali kada prebaci u RAID mod (ili kako vec) tada ih ne vidi.

Ja se u ovo apsolutno ne razumem, jer nikad u svom zivotu nisam koristio blagodeti RAID-a.
Kako je najbolje/najsigurnije da pokrene ovu kombinaciju (raid koji vec postoji i nova ploca).

Ono sto sam video na netu je da treba te diskove u RAIDu zabode u "predvidjene" sive sata portove, a drugi kaze da prvo treba da se cacka registry u windowsu a tek posle da se steli u BIOSu (sto mi tek nije logicno)
"you will need to go into windows and make the following registry changes first, before setting the BIOS to RAID mode..."

Jel vidi diskove i RAID nizove kad uđeš u BIOS kontrolera - trebalo bi da izbaci prompt da pritisneš Ctrl+I, tokom POST-a pre nego što krene da podiže OS.

Mislim da prvo tu moraš da vidiš da li je sve definisano kao na prethodnoj ploči, pre nego što bilo šta radiš na Windows-u.

Nazad
Vrh Dno