hektor2
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.07.2006
- Poena
- 465
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5600G / LCPower212
- Matična ploča
- MSI B450 Gaming plus
- RAM
- 48GB
- GPU
- Intel Arc A770 16GB
- Storage
- 500GB nvme
- Zvuk
- Ima
- PSU
- LcPower 600W
- Kućište
- MS V700
- Monitor
- Tesla 27"
Covek je ima Asus P8H67 sa 2x500GB u RAID-u (ovi mi je napisao: "jedan deo bio je u RAID 0 (windows) a ostalo u RAID 1). Od mene je uzeo veoma slicnu plocu (makar po nazivu
) P8P67. Kada stavi te diskove na novu plocu u biosu ih vidi ali kada prebaci u RAID mod (ili kako vec) tada ih ne vidi.
Ja se u ovo apsolutno ne razumem, jer nikad u svom zivotu nisam koristio blagodeti RAID-a.
Kako je najbolje/najsigurnije da pokrene ovu kombinaciju (raid koji vec postoji i nova ploca).
Ono sto sam video na netu je da treba te diskove u RAIDu zabode u "predvidjene" sive sata portove, a drugi kaze da prvo treba da se cacka registry u windowsu a tek posle da se steli u BIOSu (sto mi tek nije logicno)
"you will need to go into windows and make the following registry changes first, before setting the BIOS to RAID mode..."
Ja se u ovo apsolutno ne razumem, jer nikad u svom zivotu nisam koristio blagodeti RAID-a.
Kako je najbolje/najsigurnije da pokrene ovu kombinaciju (raid koji vec postoji i nova ploca).
Ono sto sam video na netu je da treba te diskove u RAIDu zabode u "predvidjene" sive sata portove, a drugi kaze da prvo treba da se cacka registry u windowsu a tek posle da se steli u BIOSu (sto mi tek nije logicno)
"you will need to go into windows and make the following registry changes first, before setting the BIOS to RAID mode..."