Entheogen
Slavan
- Učlanjen(a)
- 21.01.2007
- Poena
- 304
U pitaju je BenQ PE5120 i u zadnje vrijeme je slika počela da bude tamnija. Lampa bi trebalo da može 2000 sati a brojač je pokazivao da je potrošeno nekih 800-850. Prije neki dan mi je nestala struja i projektor se ugasio nepravilno, tj. nije se lampa ohladila. Nakon toga, kad je došla struja on krene da se upali, pojavi se zelena lampica na power (što je dobro) ali nakon toga se pojavi crveno na lamp i power počne da trepće narandžasto. U manualu piše da crvena na lamp znači da se projektor abnormalno ugasio i da mu treba 110 sekundi da se ohladi. Takođe piše da narandžasta koja treperi na power znači isto to. Ja sam ga pustio da se ohladi. Kad je odradio tih 110 sekundi hlađenja on se ugasio. Posle toga sam krenuo da se upalim i opet su bila ista 2 svijetla. Opet je odradio isto i opet se ugaso. Onda sam ga isključio iz struje jer sam mislio da je crkao. Posle nekoliko minuta, đavo mi nije dao mira i oept sam pokušao da ga upalim. I onda se upalio sasvim normalno, s tim da je slika bila još tamnija. I onda sam ga koristio 2-3 sata bez problema, iako je slika bila tamnija. Onda ga sasvim normalno ugasio. I sjutra dan ga nisam koristio čitav dan i kad sam ga opet upalio opet ista priča sa 2 lampice. Kad ga upalim vidim na objektiv da lampa baca svjetlost koja se izgasi posle par sekundi. I to mi ne piše ono BenQ kad se pali, nego samo svjetlost. Da li ovo znači da mi je lampa crkla? Čudno mi je to jer je potrošeno samo 800-850 sati od 2000. Kako je počeo da tamni ja sam kontao da se sijalica zaprljala kao što sam vidio da se dešava. Planirao sam da otvorim to da je očistim ali sam to tek uradio pošto se sve ovo desilo. I kad sam otvorio sijalicu bila je skroz čista. Dakle nije se zaprljala i to nije doprinijelo tamnijoj slici.
Ima li ovome pomoći? Hvala dobri ljudi
Ima li ovome pomoći? Hvala dobri ljudi