Šta je novo?

Stari dobri OPERATION FLASHPOINT !

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Narode,
ne znam da li ste igrali ovu matoru igru, ali ovo je pravo
remek delo u taktickim simulacijama, pogotovu u multiplayer modu.

Interesuje me da li je neko mozda video ovde u BG gde moze da se kupi original? Cena u EU se krece oko 12$ sto je smesna suma...

Imam Cold War Crisis verziju, medjutim ne mogu da je updatujem jer nije original (update daje dosta poboljsanja + mape + mogucnost instaliranja mod-ova).

Bilo bi super ako mozda neko ima veziju koja moze da se updatuje (neka me kontaktira na PM)...

p.s. znam da je matora, ali takvu igrivost nisam video ni u jednoj sadasnjoj igri.
Jedva cekam da izadje nastavak... Screenshotovi su opasni

Kada sam ga video prosle godine na sajmu tehnike, uzeo sam original + Red Hammer + Resistance u Codemasterovom bestseler izdanju za nekih 800 din.
Ima da se kupi original u Platou, mislim za nekih 600 din.

igra je mrak, skoro sam je intalirao u nadi da ce mi se svideti ali grafika joj bolja je u mom secanju, znam kad je izasla da sam imao 64sd rama i da nije htela da radi odmah sam pazario 256 i to za 100mb to je tada bila velika para.

Ma ako vidis samo screenshotove iz nastavka ...
Perverzija ...

jer imas link sajta sada me mrzi da trazim? da vidim slike

kod mene u igraonici (dok sam je drzao) smo pikali cim se pojavila, fenomenalna igra ! Presli smo sve misije i skidali sa neta nove itd. bilo je misija koje smo igrali bukvalno celu noc, pa pred kraj neko usere pa onda sutra uvece ponovo (do jutra). Kakav je nastavak ?

ova igra je bolesna.....mnogi je nisu ni igrali jer im je komlikovana i jako teska bila....brzo gines :)

Secam se jednom sam tako slatko poginuo....s ledja me sacekao...

Eh, kad se samo setim... daj Boze da neka igra skoro pomeri granice "gameplay"-a kao sto je to svojevremeno ucinio O.F.!!!
Reklama je bila "posle ove igre nista nece biti isto..." i to je bila istina...

Max Pyne I su "gameri" cekali kao cudo nevidjeno pune dve godine - a on se osusio na hard disku pored OF - dobrih 6 meseci...

joj secam se jedne misije gde sam puzao kroz sumu jedno sat vremena da me ne primete a patrole samo pice u gaz dzipovima, ovaj novi na prvi pogled mi se veoma svidja.

Sve ove nove igre i ne igram ...suvise su mi sarene , ne kazem da nisu lepe ...ali za moj ukus nisu ni malo zanimljive...

Smesne su mi majke mi .... nisan u obliku X ..... jurcas samo onom putanjom koja je predvidjena .... ne mozes da preskocis zbun jer ti nije mesto da ides u tom pravcu....metaka na bacanje...oruzja i municiju kupis tako sto predjes....a energije na svakom cosku...

Mozda sam previse probirljiv .... Ali eto igram Red Alert , Generals i Operatio Flashpoint 1 ....nemam pojma koji ce mi ova nasvirana KANTA ...

Probao sam Splinter Cell lepa je grafika itd...ali onaj pogled da mu stalno gledam glavu me nervira....ode u unintall.....

Odlucio sam one igre koje bas volim da kupim , a ove sarene gluposti cu lepo od pirata pazariti :)

Markosmi je napisao(la):
Kada sam ga video prosle godine na sajmu tehnike, uzeo sam original + Red Hammer + Resistance u Codemasterovom bestseler izdanju za nekih 800 din.
Ima da se kupi original u Platou, mislim za nekih 600 din.

Od koga si to kupio ? I gde u BG se mogu uzeti originali CODEMASTER igara ?

Što se mene tiče, jedna od najboljih igara ikada napravljenih. Kad se samo setim na koliko je načina jedna te ista misija mogla da se završi (pored onog načina koji su programeri predvideli). Moj omiljeni je bio da nekako ukradem ruski tenk, šilku ili, još bolje, helikopter (ili najbolje: dva helikoptera, u jednom ja, u drugom kolega koji izvršava naređenja). Čist adrenalin.

Ispravka... Bio je to sajam knjiga, Extreme je imao stand tamo. Kao sto rekoh, ima u Platou. Mislim da je to u onom najvecem u Knez Mihajlovoj, ali vredi proveriti i ovaj na platou i onaj kod Filozofa...
Evo ovako to izgleda...

Prilozi

• Image(39).jpg
    Image(39).jpg
    53.9 KB · Pregleda: 109
MARKOSMI, proverio sam u platou i rekli su da je trenutno nemaju. Dal je to jedan od onih trgovackih fora "Docice u ponedeljak" ili je stvarno tako, pojma nemam.

Ako mozes, javi mi se na email [email protected]

Kupio sam igru cim je izasla ali mi se nije nikako dalo da predjem onaj tutorijal i da odigram igru. Nekako mi je bila smor zivi. Kako me je nekako grizla savest sto sam za pirata dao tolike pare (oko 80 dinara cini mi se :D ) resio sam da je odigram pre jedno 5 meseci. Nalozio sam se k'o mlad majmun, presao sam sve misije i one kampanje. Znaci naj vaznije je da se savladaju kontrole da sve klizi, e onda je dozivljaj neprikosnoven.

Proverio sam, u PLATOOVOM katalogu sam nasao da je ima ... cena 600din.
Medjutim, nemaju je trenutno. Da mi je neko pricao da cu juriti original da kupim za 600 dinara ne bi mu verovao :)

Ja sam OF:G.O.T.Y. kupio tamo 2003 za 1200din. Prvi original koji sam kupio. Da nije zabranjeno podrzavati pirateriju, rekao bih ti i koliko sam jos originala kupio.

ogio81 je napisao(la):
Narode,
ne znam da li ste igrali ovu matoru igru, ali ovo je pravo
remek delo u taktickim simulacijama, pogotovu u multiplayer modu.

Interesuje me da li je neko mozda video ovde u BG gde moze da se kupi original? Cena u EU se krece oko 12$ sto je smesna suma...

Imam Cold War Crisis verziju, medjutim ne mogu da je updatujem jer nije original (update daje dosta poboljsanja + mape + mogucnost instaliranja mod-ova).

Bilo bi super ako mozda neko ima veziju koja moze da se updatuje (neka me kontaktira na PM)...

p.s. znam da je matora, ali takvu igrivost nisam video ni u jednoj sadasnjoj igri.
Jedva cekam da izadje nastavak... Screenshotovi su opasni

Najbolja simulacija rata u istoriji,igra je cista svetinja.

hehe :), ... zavalite se u stolicu,
čisto zbog padanja !
ladies ... Operation Flashpoint2

http://www.gamespot.com/pc/action/operationflashpoint2/screenindex.html
http://www.gamespot.com/pc/action/operationflashpoint2/screenindex.html?page=2
http://www.gamespot.com/pc/action/operationflashpoint2/screenindex.html?page=3
http://www.gamespot.com/pc/action/operationflashpoint2/screenindex.html?page=4
http://www.gamespot.com/pc/action/operationflashpoint2/screenindex.html?page=5

a pre OFP2(Q4 2006), izlazi Armed Assault (Q4 2005)
... unapredjeni OFP engine ,)

sve informacije www.bistudio.com

ah, ... svojevremeno smo imali LAN party-e u Forum-u, uglavnom coop
dok nismo probali online team vs. team, protiv Hrvata.

rezultat?;
hehe ... šta da kažem, to bilo i poslednje okupljanje :crash:

igranje OFP-a u multiplay-u se razlikuje od svih igara koje postoje,
kao nebo i zemlja ! ... heh, kad vidiš nekoga na 150-200m (a da nema onih
gluposti, tipa crveno enemy, plavo friendly, pa ti još i ime ispiše ... hahaha)
pa ne znaš da li je tvoj ili je protivnik ... nema jurišanja ... nema pretrčavalja poljana ... nema pucanja do besvsti, ... i najbitnije !;
nije poenta da čim spaziš protivnika opališ već malo promisliti, videti u kakvoj su formaciji,
koliko ih ima, kuda idu, koje klase (RPG, assault ... i sl.), i naravno kakve su ti šanse.
jer čim te protivnik opazi i počne da puca na tvoj položaj... ostaje ti jedino da se moliš svevišnjem da preživiš !

i još jedna stvar: igranje co-op misija bez respawn je nešto najrealističnije
što se može doživeti u igri ;); tj. kad znaš da ako pogineš nema ponovnog
oživljavanja i sličnih gluposti (BF2) ... i da ostatak tima nastavlja bez tebe, svaki metak u okviru je bitan ...
e onda je to to !

Ovako nešto ne može da se izdešava ni u jednoj igri, pogotovo
ne u `gun and run, shoot and gun` igrama tipa BF2, kao i još nekim pokušajima

e to je ono što čini Operation Flashpoint jedinstvenom igrom :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
... evo malo sličica starog dobrog OFP-a, hihi ...
ako neko pomisli da su fotke prerađene u PS-u grdno se vara !
grafika jeste takva i u igri (lik je uradio DX9 podršku za OFP) !!!! :type:

warrior
110605_warrior.jpg

hmmwv
110605_hmmwv.jpg

t-80
130605_t80.jpg

BI_LeMode_No5_fennec_13_900.JPG

Poslednja izmena:
Gde da se nadje ta podrska za DX9?
Koje verzije su potrebne?

stavrik je napisao(la):
Gde da se nadje ta podrska za DX9?
Koje verzije su potrebne?

http://koti.mbnet.fi/kegetys/flashpoint/dxdll10.zip

e sad, da bi sve to radilo kako treba,
moraš da imaš barem ati9600 ili nv5700, mislim ... radiće
i sa ati9200, nv5200 ali kada budeš imao veći broj jedinica biće
povuci potegni !

potrebna je verzija 1.96, tj. GOTY(v1.85) ili Resistance(v1.75) + patch na v1.96

ovako treba da ti izgleda folder OFP-a, samo unzip-uj ovaj dxdll.zip u root
folder ... udji u dxdll folder i pokreni congifurator.exe ... e tu se zezaj sa
opcijama ali ne preteruj :), ako ne želiš da koristiš sve ovo ... samo obriši ovaj d3d8.dll ! ... dok ne pronađeš pravu kombinaviju pojavljivaće ti se čudna grafika, hehe ... čisto da znaš

untitled1.jpg

sve modifikacije, modatna vozila, oružije, ... itd.
mogu se naći na http://ofp.gamezone.cz/index.php?newlang=eng

e-mail:[email protected]
:wave:

Iskreno da ti kazem, nije mi toliko ni do modela, ni do tekstura OFa koliko do feelinga cele igre... Posle Dooma, HLa i FarCrya krenem sam, junacki, na brzaka popijem metak i onda se 10min pitam sta mi bi... Stvarno je igra za sebe... Obozavam je...

Markosmi je napisao(la):
Iskreno da ti kazem, nije mi toliko ni do modela, ni do tekstura OFa koliko do feelinga cele igre...

hehe, naravno ... modeli i texture mogu samo da budu jedan veliki `+`

a kada smo već kod filinga, evo kako igleda jedna co-op zaseda sl.1
(zadatak: Očisiti dva susedna sela koja se nalaze pod opsadom terorista,
koji su zarobili 2 BMP-a vojsci)
i njen ishod sl.2 i sl.3 :mad:
(nedelja veče 19.06, CiA coop server)

još jedna stvar se sedila u toku ove misije ... primeti kako se vreme
promenilo dok smo čekali i nakon uspešnog napada (možda nekih 10-15 min)

uf.jpg

uf2.jpg

uf3.jpg

Poslednja izmena:
Neverovatan je osecaj kad se ustekas u zbunje skrivajuci se od tenka, a on onako prozuji pored tebe, znaci sav se najezis. Zvuk je realistican skroz :) .

Obicno ne prozuji pored tebe, vec se nastekce....
I onda neki cuveni citat o ratu pa restart

Markosmi je napisao(la):
Ispravka... Bio je to sajam knjiga, Extreme je imao stand tamo. Kao sto rekoh, ima u Platou. Mislim da je to u onom najvecem u Knez Mihajlovoj, ali vredi proveriti i ovaj na platou i onaj kod Filozofa...
Evo ovako to izgleda...

Pripazi se ulicom dok se setas s tom igrom....Ako te neko klepi od pozadi znaj da sam to ja :)

Zezam se :)

Hvala na info....ima da zovem svaki dan PLATO i da vijam dok ne nedjem....A da je kostala 600 dinara :):)

Ako ko nadje gde ima nek mi javi :)

Vrh Dno