Šta je novo?

Stari 2.5'' hdd na sata konektor?

LupusSbc

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2009
Poena
304
Pozdrav svima!
Imam jedan stariji sony vaio lap top sa valjda pata hard diskom ili kako se vec zovu ti stariji hardovi. I imam problem sto ne mogu da podignem sistem na njemu jer dvd citac ne radi, a ne podrzava usb boot.
Kakav konektor mi treba da bih povezao taj stari hard disk, na stabilni racunar sa sata konektorima? Ili na pata na toj maticnoj? Ili ako imate neku drugu ideju za podizanje sistema? :D

Unapred hvala :)

postoji adapter pata na sata za laptop, ali najbolje da pozajmis dvd sa drugog laptopa. naravno,trebace ti pata dvd :D

nego,jel si 101 posto siguran da ne podrzava usb boot? mozda mozes da namestis da butuje sa hdd-a, ali da u opcijama za prioritet hdd-ova namestis da prvi bude usb mass storage.

Poslednja izmena:
100% sam siguran da ne podrzava usb boot, posto je to dosta stariji lap top, ali ipak lepo sljaka za filmove, face i slicno, pa bih ga zbog toga oziveo. Googlao sam pre postavljanja teme, i naisao sam na te adaptere, ali nisam siguran zbog broja pinova i slicno. Da li bi ovaj adapter bio odgovarajuci? http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-33020553-1.htm

Inace u pitanju je sony vaio pcg-791m.

ne,to je za desktop, tebi treba za laptop, 44pin.
guglaj notebook pata to sata i videces kako izgleda

Hvala. Probacu da nadjem stari citac od nekog lap topa, mislim da imam jedan pokvaren sa pata citacem. Sad je pitanje, da li ce to moci da se prikljuci na ovaj lap top. Da vidimo Da li je velicina stvarno bitna :D

bolje je da ga vezes na 40pin pata ako mozes. za to ti treba jednostavan adapter, 'zica na zicu'. radice brze i pouzdanije. pata<->sata adapteri su jako losi.

Vrh Dno