Šta je novo?

Stara ploca (M2NPV-MX) i novija graficka 8600 GTS

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
imao sam sempron 2800+ i zamenio sam ga za neki jaci athlon i to sljaka bez problema. e sad uzeo sam polovnu 8600 gts, ubacio sam je u PCI-e x16 slot stavio DVI VGA adapter i ekran prijavljuje "no signal". e sad, pustio sam kopjuter da bude tako upaljen nekih 20-30min i pipnem pasivno hladjenje graficke, a ono bilo bas toplo. Rekao bih da kartica radi.

Da li se neko sretao sa ovakvim problemom, i kako ga resiti?

poz

Proveri grafičku ako možeš kod nekoga , u biosu ploče proveri podešavanje za inicijalizaciju grafike treba da stoji pci express kao prvi za pokretanje , ukoliko je podešeno na integrisanoj grafici on prvo startuje integrušu i ne šalje sliku preko 8600 gts .

gledao sam u biousu i stajalo je da pri boot-u trazi sliku na PCI-e.
videcu da proverim graficku na nekom drugom kompu.

EDIT: upravo sam proverio napajanje i pise da je max napajanje 300W. Da nije mozda to problem? Da ne trazi ova kartica malo vise snage?

Poslednja izmena:
udji ti u bios i odradi load ... probaj sve ispocetka,a ako to ne znas izvadi bateriju iz ploce pa je vrati,to ti vraca bios na pocetak,pre bilo kakvog cackanja.

Ako je to neko "kung-fu" napajanje, to može da bude problem pošto ona obično mogu da izvuku jedva pola od toga što piše a i to je samo Peek, ne za stalno.

Koji monitor?
"Note: DVI-D can not be converted to output RGB signal to CRT"
to ti stoji za plocu.

To jedino mozes da resis sa Resistorsima od 75 Ω
Imas par primera na netu.
DVI to VGA Dummy simple-dummy.jpg

proverio graficku u drugom kompu, radi.

Imam TFT, a ne CRT monitor.

Trebalo bi i da vidis ako ima noviji bios za tu plocu. Takodje bi pomoglo u dijagnostici da pozajmis drugo napajanjeda isprobas.

Nazad
Vrh Dno