Šta je novo?

Stara maticna ne vidi uvek SSD

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Imam neki monstrum od maticne sa NF3 chipsetom i AM2 socketom(masina sluzi za gledanje TV-a zbog All-In-Wonder X800).
Operativni sistem je instaliran na HDD. Problem je u tome sto kada je prikljucen SSD sistem se butuje znatno duze i uglavnom ne prijavi SSD. Programi iz Hiren's Boot CD-a isto znaju nekad da ne pronadju SSD. Menjao sam kablove izmedju HDD-a i SSD-a i opet ista stvar.

Posto planiram da opet dignem sistem, ali na SSD-u, zna li neko kako da ga dobro obrisem(bese low lvl format se ne radi na njima) i preko cega?
Sta da radim ako problem nastavi da se javlja posle toga?

Trebao si da ovu temu postaviš u podforum Servis i da kontaktiraš čuvenog servisera tamo. ( on je http://forum.benchmark.rs/member.php?2306-Tarmi-Ricmi )

Mi možemo samo da pretpostavimo da problem pravi tvoj prastar sistem (bilo SATA kontroler bilo neki drugi deo) ili čak i neki konflikt (softverski ili hardverski).

Maticna je nova kupljena ovog leta, samo je chipset prastar. U pitanju je AsRock AM2NF3-VSTA i WinXP 32-bit. Kontaktiracu tok korisnika, hvala puno.

Koji ssd? Ja sam imao aj da kazem slican problem i nisam uspeo da ga resim, sto se ploce tice moja ploca iz potpisa, a ssd je bio mushkin chronos deluxe 240gb. SSD je kupljen prvobitno za lt i radio na njemu sasvim normalno 7-8 meseci, kad sam kupio desktop ubacim ssd u njega a u lt vratim hdd od lt-a i radilo sve neko vreme i pocne da mi se desava da ponekad nece da se podigne sistem sa ssd-a jer ploca ne vidi ssd dok ne ugasim totalno komp pa ga ne upalim ( reset ne pomaze ) i na kraju sam na nekom stranom forumu naisao da ploca i ssd ne rade kako treba zajedno i da je jedino resenje drugi ssd proverenog proizvodjaca, uzeo sam ssd iz potpisa i da kucnem u drvo evo
vec pola godine nema problema a onaj mushkin radi u lt takodje bez problema, tkd je moguce da ti se maticna i ssd "ne gotive" da tako kazem.

Sad sam zapravo primetio da jos pri POST-u maticna ima problema sa prepoznavanjem SSD-a. Uzasne li sudbine.

Na koji konektor je prikljucen ssd?
Koji kontroler je nadlezan?
Meni kad je bio hdd neko kratko vreme i greskom na marvellovom kontroleru bas se tako ponasao (onomad...)

Maticna ima samo 2 SATA konektora. Situacija je ista kad zamenim koji je kabl prikljucen u SSD, a koji u HDD.

Nazad
Vrh Dno