Ehhh sada ovako. Kao sto pise gore, htedoh staru masinu da osvezim malo. Naime, kupio sam od drugara procesor, Amd althon x2 7850 koji je radio odlicno dok ga nismo iscupali iz njegovog kucista. Sta se desava, skinuo stari Sempron, ubacio ovaj i nista, ventilatori rade, lampice na maticnoj svetle ali nema slike! Fazon, procesor je do pre nego sto sam ga ubacio u svoje kuciste savrseno radio. Kod mene nista, nema slike. Restartovao jos par puta, nista situacija ista. Izvucem ja novi procesor da bih vratio stari i video sta se desava. Vratih stari Sempron i uspem da upalim komp. Nije mi jasno, Althon je kod druga do pre 30min. savrseno radio. Nista, izvucem stari procesor da bih probao sa novim jos jednom. Situacija ostaje ista, nema slike. I posto nisam uspeo da upalim komp, resio da vratim stari procesor da bih mogao koristiti racunar. Vratim opet stari Sempron, opet nema slike. Bilo koji procesor da ubacim, nema slike. Gledam u neverici, oba procesora su do pre 1h radila. Menjao napajnje, pokusao sa jacim, proverio ram, hard, graficku, pokusao i sa integrisanom, restovao bios, pokusao i sa metodom eliminacije, povadio sve komponete i nista, ista situacija. Skroz sam bio puko sa zivcima i odneo racunar u servis, ostavio racunar i ljudi me nakon 15 min zovu racunar gotov, koliko su mi rekli neka greska je bila u pitanju na maticnoj ili biosu, u sustini naplatili mi samo 500 din. Stvar je u tome sto komp eto sada radi ali sa starim Sempronom, sa novim procesorom nece. I sada ne znam da li da pokusam opet da zamenim i probam sa novim jos jednom, plasim se da se ne desi isto i dobijem samo black screen. Uopste mi nije jasno sta se desilo. Bios sam updejtovao bio na najnoviju verziju. Neko iskusan i neka pomoc bih mi dobro dosla. Hvala
Maticna polca Asus m2npv-mx, Sempron 3200+ 1.8gh i Althon 7850 BE. Ako su potrebne jos neke informacije samo recite.
Naravno procesor nisam uzeo tek tako, proverio sam na zvanicnoj Asus support stranici da li procesor odgovara maticinoj.
http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=1&m=M2NPV-MX&hashedid=yjN4AeiHqvcZzqJw
Naravno procesor nisam uzeo tek tako, proverio sam na zvanicnoj Asus support stranici da li procesor odgovara maticinoj.
http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=1&m=M2NPV-MX&hashedid=yjN4AeiHqvcZzqJw
Poslednja izmena: