Šta je novo?

Star wars?

samsung

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2004
Poena
320
Gospodo, koja je najbolja igra na temu Star Wars-a?
Hvala na iscrpnim odgovorima.

Mišljenje je kao doope, svako ima svoje. :d
Što se mene tiče knights of old republic i to prvi deo. Drugi deo, onako... i Jedi Knight 2 - Jedi Outcast. Dobar je i Empire at War. Ostatak ili nisam probao, ili je bilo toliko dno, da ne vredi pominjati.

Knights Of The Old Republic oba dela, prem tome ne mora to ponavljat :)

Definitivno KotOR-i. Kec se slobodno svrstati moze u top 10 najboljih igara ikada.

Kotor oba dela definitivno. Ali ja volim i jednu stariju strategiju, Force Commander ;)

Al ste se ograničili... Tie Fighter, XWvsTF, Može i Jedi Academy, ja sam voleo i Supremacy da igram, Jel se beše Rebelion zove ona letačka na engineu XWvsTF? A slažem se da su Kotor 1 i 2 najbolje ikada.

samsung:
Ako te zaista zanima koja je najbolja igra na temu Star Wars-a, odgovor je Star Wars TIE Fighter iz 1994 godine. Ako te zanima obrazlozenje, onda bi nam trebao vremeplov, a posto njega nema, morace da posluzi google. Za mladje clanove da pogledaju neke sajtove koji se bave igrama i gde se TIE Fighter nalazi na njihovim listama najboljih igara svih vremena.

Probaj Star Wars Rogue Squadron 2 i/ili 3 za Gamecube preko emulatora.

Meni licno, favorit je Dark Souls II: Jedi Knight. Dok su se domaci PC igraci gubili u svetu Kvejka/Dooma/Hexena/Blooda, ja sam igrao prvi krsteni Star Wars FPS, Jedi Knight. Nazalost, jako malo ljudi u zemlji je u to vreme probalo igru, uglavnom zbog problema sa dostupnoscu (tada su igre dolazile u takozvane CD klubove i nije bilo svega vec samo onih ultra popularnih igara).

Vecina igraca u Srbiji je jos bila na Segi a jedan broj njih je nabavio Playstation. Tako da je Episode I: Phantom Menace bila mnogo popularnija SW igra od prvog Jedi Knight-a na nasim prostorima. Ja sam se na tu igru grozio jer je unazadila celu pricu kao sto konzolne igre imaju obicaj da cine.

Posle je dosao nastavak Jedi Knight II: Jedi Outcast i tek tada je sira igracka javnost u Srbiji mogla da vidi o cemu se tu zapravo radi. Btw. ako gledamo vreme kada je koja igra izasla i sta je donela, prvi Jedi Knight je dosta bolja igra od Jedi Outcast. Jedino sto Jedi Outcast ima bolje je prezentacija (sto ukljucuje divne animacije). Dizajn nivoa unazadjen, zvucna podloga losija nego u prvog delu, prica bezveze, glavni negativac uzasan (guster wtf), ostali NPCevi ne puno bolji. Originalna igra je imala FMV sekvence izmedju nivoa, sto je pored lose glume davalo posebnu draz igri. Ekspanzija za prvu igru i nastavak su imali in engine cutscene, sto je smorena varijanta. Ali je i pored toga bila dovoljno dobra igra da ostavi jako snazan uticaj.

Posle Jedi Knight ide KotOR koji je bio zaista sjajan u ono vreme. Mada danas i nemam toliko visoko misljenje o toj igri. Prvenstveno zbog Bioware i njihovih sablonskih zapleta i likova.

Takodje bi mogao da probas Republic Commando. Jako dobar SW FPS.

KotOR, Jedi Knight 1 i 2, Republic Commando, Racer, Empire at War, mozda Battlefront 2, nisu ni LEGO lose

Igrao sam maltene sve sto ima Star Wars u imenu (i preko emulatora) mislim da ostalo ne vredi (bar danas).

Poslednja izmena:
Tie Fighter
...
...
Dark Forces
Jedi Knight 1 i 2
...
...
Kotor

Mogao bi i Rebel Assault ovde strpati. Ovo ostalo sam onako usput igrao cak mislim da nisam odigrao bar par na SW tematiku. Ipak sam se vise igrao kada sam bio mladji a tada i vise zaludjen SW-om.

Meni licno, favorit je Dark Souls II: Jedi Knight. Dok su se domaci PC igraci gubili u svetu Kvejka/Dooma/Hexena/Blooda, ja sam igrao prvi krsteni Star Wars FPS, Jedi Knight. Nazalost, jako malo ljudi u zemlji je u to vreme probalo igru, uglavnom zbog problema sa dostupnoscu (tada su igre dolazile u takozvane CD klubove i nije bilo svega vec samo onih ultra popularnih igara).
Мислиш Dark Forces II :)
Играо сам се ја још као клинац са 8-9 година :D ал' нажалост имао сам неку верзију у којој нису били доступни сви нивои.

Dark Souls ми се чини занимљивом, ал' нема никакве везе с овом причом :p

Додао бих Star Wars Episode I: Racer, игра свакако занимљивија него филм :d
Igrao sam maltene sve sto ima Star Wars u imenu (i preko emulatora) mislim da ostalo ne vredi (bar danas).
Што се емулатора тиче препоручујем Super Star Wars :)
superstarwars_%2815%29.png

Апропо маторих игара обавезно погледајте
[YOUTUBE]F2bKVEVUOPg[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Po meni Jedi Knight: Jedi Academy, KOTOR 1, SWTOR

Republic Commando nisam igrao znam da je jako dobar. Ostali pomenuti naslovi u temi su takodje jako dobri osim ako ti staromodna grafika nije problem za neke igre.

Rogue Squadron sam uvek imao zelju da probam na Gamecube, ali u to vreme nisam mogao da nadjem igru u prodaji. Znam da nije mogla da radi na emulatoru. Ne znam kakvo je sada stanje, da li su mozda ubacili podrsku?

Al' nahvaliste Jedi Academy, a igra se prelazi sa Force Lightningom a pritom je prica bleda skroz, kraj nikakav.

Ne kazem da je ******, presao sam je mnogo puta, ali ima mnogo boljih igara da se spomenu.

jedi knight II - jedi outcast

kotor 1 i 2, ukoliko ti ne smeta borbeni sistem , kao i seting jedno 2000 godina pre lukasove hexalogije.

jedi knight II - jedi outcast

kotor 1 i 2, ukoliko ti ne smeta borbeni sistem , kao i seting jedno 2000 godina pre lukasove hexalogije.

Moj glas za jedi knight II - jedi outcast, jednostavno nezaboravan feel SW univerzuma:wave:

Vec je sve receno, ali za ovakve igre ponavljanje ne skodi

Republic Commando
Jedi Academy
Knights of the Old Republic (samo prvi deo)

Pa nećemo se sada ovde raspravljati kolega. Tema je za preporuke, ti preporuči i do viđenja.
O tome koliko je đubre kotor 2 možemo na drugoj temi :D :D :p :p

Poslednja izmena:
Nije djubre, samo je prica nedovrsena, ali takodje i mega zanimljiva, sam nastavak price o Revanu i Egzajlu je po meni pun pogodak. Kao sto rekoh, samo je nedovrseno, a Kreia kao Kreia je po meni mozda najbolji lik u celom SW svetu.

Igrao sam stvarno dosta SW igara ali izdvojio bih sledece:

X-Wing je bio PC ekskluziva na koju su vlasnici Amige bili ljubomorni. Pravi, poligonalni 3D modeli. Mislim da je X-Wing toliko znacajan, da je zapoceo talas razvoja gaming-usmerenog PC hardvera (kao sto su npr zvucne karte) i uz jos nekoliko pionira moze se reci da predstavlja jedan od razloga zbog kojeg 99% posetilaca bencha danas koristi PC.

Voleo sam i rail shooter Rebel Assault. Jedna od prvih igara koje su koristile ogroman kapacitet CD ROM-a, veoma luksuzna produkcija.

Kotor je moze se slobodno reci bio revolucionaran, vlazni san svakog sw geeka, zaokret u odnosu na fantasy RPG-jeve i jedna od retkih igara vrednih licence. Jedno kratko vreme bio je xbox 1 ekskluziva.

Za njima Jedi Knight 1 i 2, koje sam svojevremeno igrao dosta i u multiju... Zanimljiva tranzicija iz FPS-a u TPS.

Posle Jedi Knight ide KotOR koji je bio zaista sjajan u ono vreme. Mada danas i nemam toliko visoko misljenje o toj igri. Prvenstveno zbog Bioware i njihovih sablonskih zapleta i likova.

Mislim da ne postoji čovek koga nije iznenadio zaplet u kotor 1, po meni jedan od najboljih zapleta u igrama uopšte.

Jel zna neko gde kod nas, i da li ima još da se nadje The Old Republic: Collector's Edition [BG], treba mi za poklon? :)

Game-S nema na sajtu.

Nazad
Vrh Dno