Pa normalno je da će svi uvek da nas lože do nebesa, a da će da ispune samo deo obećanog (u najboljem slučaju). To se zove marketing. :d
Zato se ja i ne uznemiravam mnogo oko tih stvari, očekivanja i tako to, već sudim o nekoj igri tek pošto je pokrenem na svom kompu.
U suprotnom, ako se izložim na hajp ima samo da se razočaram kad pokrenem igru, koliko god na kraju ispala dobra ili loša.
Ovako ne gajim velika očekivanja pa lepo provedem dan-dva i uz prosečne ili gore AAA napucane naslove. I dobro je što kampanje u takvim igrama traju tako kratko, jer duže često ni ne izdržim da igram takve igre.
Što se TFU-a tiče, mnogo su napucali glavnog lika, ali mislim da igra ne bi funkcionisala sa strane gejmpleja da su sveli te ludorije na neku normalu, to je takav žanr jednostavno. Pogledaj sve igre tog tipa i videćeš da svi vitlaju neka predimenzionirana oružja, skaču u nebesa i oni i neprijatelji kad ih odvali itd. itd. tj svi likovi u takvim igrama su neki tamo džedaji, muda sarme.
Ali i pored toga, meni je i prvi i drugi deo TFU bio ok. Zezanje s fizikom je ipak odrađeno za klasu bolje nego u većini AAA ostvarenja, sve je bilo solidno upeglano i igrivo s pola mozga, ali me je zato Republic commando oduševio.
A pošto nikad nisu izbacili drugi deo (iako bi trebalo, s obzirom kako se završila igra), nadao sam se da će 1313 biti bar približno dobar, s obzirom na sve ono što smo videli do sada.
1313 je po konceptu bio najsličniji Republic commandu, po meni barem.
Baš šteta. Voleo bih da ipak nešto neko izmulja da se rad na igri nastavi, mada čisto sumnjam.
Evo recimo, Prey 2 je preuzeo da radi drugi studio, ali iznova, pa možda kojim čudom bidne nešto i za ovo.
Ali Dizni sigurno ima neke svoje planove, koji verovatno uključuju Džar Džar Bingsa u nekoj fensi platformi ili tako nešto.