Šta je novo?

Star Trek: Resurgence

anicai

Cenjen
Učlanjen(a)
08.06.2017
Poena
185

Izlazi na proleće 2022. za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC. I biće Epic Games Store ekskluziva.

Star Trek: Resurgence is an interactive narrative video game that tells an original story set in the era shortly after the events of Star Trek: The Next Generation. Stationed aboard the U.S.S. RESOLUTE, players will assume the role of two principal characters, First Officer Jara Rydek and Engineering Crewperson Carter Diaz, as they unravel a sinister mystery involving two alien civilizations on the brink of war. Throughout the game, players will immerse themselves in the Star Trek universe, interacting with new and returning characters through a variety of dialogue and action gameplay to determine the course of the story.

Ako misliš na grafiku, slažem se da je mogla biti bolja, a što se tiče same priče, to će se tek videti. S obzirom da na njoj rade bivši zaposleni u Telltale-u, ima šanse da bude dobra igra. Ja volim ST i choice and consequence igre, te ću je svakako odigrati i onda doneti sud.

Mogli su bar da urade motion capture animaciju :)

Šta znam, ovako na prvu loptu mi izgleda kao nešto od pre 10 godina 😕

Konačno sam prešla igru, i moram da kažem da je prava poslastica za ST fanove. Pogodili su taj Star Trek stil i osećaj. Ne bih da spojlujem bilo šta, ali radnja igre se nadovezuje na jednu TNG epizodu, pa se odlično i uklopila u franšizu. Glumac koji je pozajmljivao glas Spoku je odradio savršen posao, zaista zvuči kao da slušaš Nimoja lično. A tu je i Rajker. Iako je priča dobra, ipak mislim da je potrebno voleti ST i imati neko (pred)znanje da bi se maksimalno uživalo u igri jer nekome koga ST ne zanima ili nije nikada gledao može biti dosadna. Više je interaktivni film, nema preterane akcije, ali ima pomalo pucanja, skeniranja i naravno etičkih dilema.
Jedine zamerke koje imam su loše urađeno kretanje likova, naročito Džare i loše implementiran audio, u nekim trenucima se pojača za 50%, pa se opet vrati na normalnu, podešenu jačinu. Ali zaboravi se na sve to kad počne da se igra. Što se mene tiče, odlična igra i nadam se da će uraditi nastavak. Subjektivna ocena 9/10.

Uh, ja tek sinoc "provalio" da igra postoji i to mi je slucajno iskocilo na yt-u...I pritom je rec o bivsim zaposlenim iz Telltalle studija, a kada se igra spominjala mislio sam da je rec o nekom VR naslovu pa je prosla ispod radara...
Zavrsio bas sinoc TT The Expanse koji mi je legao, bacam se na The Invincible i Indiana Jones & TGC... Ova je sledeca na "listi za odstrel"

Nazad
Vrh Dno