Šta je novo?

Star Trek (opšta diskusija)

Sve zavisi koje su kamere i film koristili.
Ne znam detalje, samo pretpostavljam.

Ako su TOS snimali na filmsku traku onda nije problem od toga napraviti BR ili HDDVD, filmska traka nema definisanu reezoluciju a poslednji skener za filmsku traku ako se ne varam ima 20k piksela po inchu a to je MNOGO vise od bilo kog HD-a.

ST TNG nativni format je NTSC SD video (Beta-Cam 480i). ST TOS je radjen na pravom filmu od 35mm koji ima vecu rezuluciju od HD-a.

Tacno je da su za TOS spec efekti uradjeni iznova. Ali bilo ih je jako malo, dok u TNG spec efekti postoje u svakoj epizodi. TNG je takodje editovan posto je 3:2 pulldown primenjen, pa ne postoji validni 24p cut.To znaci da bi morala svaka epizoda TNG da se uradi od nule a to nije moguce.

Jedino sto je moguce jeste da se uradi direktni upscale, ali rezultati toga ne bi motivisali ljude da kupe BluRay ako vec imaju TNG na DVD.

i ja da se upisem u thread kao fan :)

jedini ST Enterprise nisam odgledao jer mi se cinio nekako... bezveze. ali posle ovih postova ovde odgledacu ga (mislim da je burazer kupio sve sto ima veze sa ST - imamo jednu posebnu torbicu sa Star Trek filmovima i serijama...)

još jedan problem kod svih serijala osim ENT-a je taj što su svi rađeni u 4:3 ako ste primetili.
Baš sam pre neki dan skinuo prvu epizodu TOS-a u 1080p, nekih 4giga i odlično izgleda ali sa crnim linijama sa strane.

ST TNG nativni format je NTSC SD video (Beta-Cam 480i). ST TOS je radjen na pravom filmu od 35mm koji ima vecu rezuluciju od HD-a.

Tacno je da su za TOS spec efekti uradjeni iznova. Ali bilo ih je jako malo, dok u TNG spec efekti postoje u svakoj epizodi. TNG je takodje editovan posto je 3:2 pulldown primenjen, pa ne postoji validni 24p cut.To znaci da bi morala svaka epizoda TNG da se uradi od nule a to nije moguce.

Jedino sto je moguce jeste da se uradi direktni upscale, ali rezultati toga ne bi motivisali ljude da kupe BluRay ako vec imaju TNG na DVD.

Ok sad mi je jasno. A kakva je situacija sa DS9 i Voyager-om?

Verovatno ista.

Ok sad mi je jasno. A kakva je situacija sa DS9 i Voyager-om?
Ista.

Jeftije bi ih doslo da urade remake serija. U stvari, posto je Follywood u remake fazonu, to bi jos najpre moglo da se desi. Kroz 10-20 godina...

Odlično objašnjenje! :) Eventualno, šašavi izvršni direktori studija bi mogli da odluče da "remasterizuju TNG" tako što će upscaleovati pa onda primeniti some-strange-video-fx-word-that-can-do-wonders i od toga napraviti HD materijal.

Svi koji ne vole da gledaju crne linije po ivicama ekrana, neka uzmu stari Ei Niš tv i izbace seriju na tv-out. Onda bi dobili isti šmek prilikom gledanja kao i mi stariji. :D

Lenard (Leonard) je dragulj. Hands down.

Poslednja izmena:
Ja se ne slažem sa Dendijem samo oko priče za Enterprise, ali za film - da. Uživao sam u njemu prvi put jer sam tek primao podatke o tome šta se dešava i šta bi trebalo da se dešava. Ali svako ko iole zna malo fizike i astronomije, teško da može da proguta takav atak na sopstvenu inteligenciju. Spok koji se trka sa supernovom, crvena materija koja je u tečnom stanju, a tek ona kreira crnu rupu, vožnja warp speedom neko vreme, da bi kasnije izbacili Kirka na planetu koja je udaljena par stotina hiljada kilometara od Vulkana i to na kilometar od pećine u kojoj se krije Spok. (ako neko pomene spuštanje Luka Skajvokera na Dagobu, ubiću ga :))

Ne razumijem zašto nekima smeta što u TNG Enterprise ne napada „sve što se miče”. To psihološko ispiranje bi trebalo da nas iole promijeni u onakve ljude iz 23. vijeka ST univerzuma. Što se tiče TOS-a,Voyager-a :(, odgledao sam svega nekoliko epizoda, DS9 polovinu na preskakanje, TNG skoro čitav serijal. Od filmova samo Generations i First Contact. Sad gledam Enterpise na HRT2 i radnja mi se ne čini loša samo što glumci nisu dovoljno uvjerljivi.

P.S. Ako neko zna odakle da ukradem DVD verziju Generations-a sa hrvatskim ili srpskim prevodom mneka me kontaktira preko LP.

P.P.S. Live long and prosper.

Poslednja izmena:
Ne razumijem zašto nekima smeta što u TNG Enterprise ne napada „sve što se miče”.
Koji su to neki? Imena kolega, imena. :d

P.S. Ako neko zna odakle da ukradem DVD verziju Generations-a sa hrvatskim ili srpskim prevodom mneka me kontaktira preko LP.
I da zna, ne bi smeo da ti kaže. Pored toga, prevod, ma koliko dobar, mislim na generalno sve serije (ne samo ST), ne može da prenese geg (tj. foru) koja je zasnovana na američkoj ili američkom shvatanju svetske pop-kulture.

P.P.S. Live long and prosper.
Ponekad mi je jasno zašto ljudi gledaju na nas kao disfunkcionalne članove društva. "Jesus man, keep it to yourself.". :D

nuqneH!

Nazad
Vrh Dno