ST TNG nativni format je NTSC SD video (Beta-Cam 480i). ST TOS je radjen na pravom filmu od 35mm koji ima vecu rezuluciju od HD-a.
Tacno je da su za TOS spec efekti uradjeni iznova. Ali bilo ih je jako malo, dok u TNG spec efekti postoje u svakoj epizodi. TNG je takodje editovan posto je 3:2 pulldown primenjen, pa ne postoji validni 24p cut.To znaci da bi morala svaka epizoda TNG da se uradi od nule a to nije moguce.
Jedino sto je moguce jeste da se uradi direktni upscale, ali rezultati toga ne bi motivisali ljude da kupe BluRay ako vec imaju TNG na DVD.
Ista.Ok sad mi je jasno. A kakva je situacija sa DS9 i Voyager-om?
Odlično objašnjenje!ST TNG nativni format je NTSC SD video (Beta-Cam 480i). ST TOS je radjen na pravom filmu od 35mm koji ima vecu rezuluciju od HD-a.
Tacno je da su za TOS spec efekti uradjeni iznova. Ali bilo ih je jako malo, dok u TNG spec efekti postoje u svakoj epizodi. TNG je takodje editovan posto je 3:2 pulldown primenjen, pa ne postoji validni 24p cut.To znaci da bi morala svaka epizoda TNG da se uradi od nule a to nije moguce.
Jedino sto je moguce jeste da se uradi direktni upscale, ali rezultati toga ne bi motivisali ljude da kupe BluRay ako vec imaju TNG na DVD.
Koji su to neki? Imena kolega, imena. :dNe razumijem zašto nekima smeta što u TNG Enterprise ne napada „sve što se miče”.
I da zna, ne bi smeo da ti kaže. Pored toga, prevod, ma koliko dobar, mislim na generalno sve serije (ne samo ST), ne može da prenese geg (tj. foru) koja je zasnovana na američkoj ili američkom shvatanju svetske pop-kulture.P.S. Ako neko zna odakle da ukradem DVD verziju Generations-a sa hrvatskim ili srpskim prevodom mneka me kontaktira preko LP.
Ponekad mi je jasno zašto ljudi gledaju na nas kao disfunkcionalne članove društva. "Jesus man, keep it to yourself.".P.P.S. Live long and prosper.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari