Šta je novo?

Stanje Wireless InterNeta u Nisu...

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jel zna neko kakvo je stanje sa Wireless InterNetom u Nisu, tacnije za naselja Pantelej, Durlan i Delijski Vis?

juzznjak je napisao(la):
ja koristim medianisov na 5, ove na 2.4 nisam hteo, lokacija mi je Durlan (od Rodica nanize, imam opticku vidljivost - gadjam Simpo).
Ja sam kod Swissliona, nisi mi bas jasan oko pozicije antene.Kod kog Simpa mislis???

Simpa na bulevaru, ja sam ispod RK Rodic, na obali Nisave,.. izadji na terasu, pa ako vidis pocetak bulevara ima sanse 🙂
da, moze biti interesatno, danas sam bio do SBB-a oko ugovora jer sam se preseilo, nece biti neta sigurno jos pola godine... j... ga, ako ti bas treba vidi za wireless mada je skup, ja cu ga drzati jos mesec dana sigurno, a onda cu najverovatnije na ADSL jer je ista cena.

Poslednja izmena:
juzznjak je napisao(la):
ja placam oko 50 eura za mesec (to ukljucuje rentanje opreme koja je paprena), a paket koji sam uzeo je 600MB. Medianis jos nema flat, i to mi je najveci problem, uz opremu koja bi me kostala po sadasnjem oko 500 eura!
Oprema 500 evropljana?? Nemoguce, sta si ti stavljao... Ukoliko imas ok vidljivost i rastojanje do 2km od provajdera onda je max 200 evropljana i to ako moras da stavljas AP jer ti je antena daleko od kompa.

A sto se ponude tice, Banker trenutno ima tri AP-a. Centar ( iznad pozorista ), staro groblje ( ul Stevana Sremca - kod kasarne ) i Trosarina. Uskoro ce biti pokriven i ceo Bulevar. Za sada samo pravna lica imaju mogucnost prikljucenja, ali se radi i na paketima za kucne korisnike.

kustera je napisao(la):
A sto se ponude tice, Banker trenutno ima tri AP-a. Centar ( iznad pozorista ), staro groblje ( ul Stevana Sremca - kod kasarne ) i Trosarina. Uskoro ce biti pokriven i ceo Bulevar. Za sada samo pravna lica imaju mogucnost prikljucenja, ali se radi i na paketima za kucne korisnike.

Na kom objektu se nalazi AP u Stevana Sremca i ima li sanse da bilo sta bude u delu iznad zeleznicke stanice, mislim na deo Bubnja i Ledenu Stenu koje jedino mogu da vidim preko Nisave?

kustera je napisao(la):
Oprema 500 evropljana?? Nemoguce, sta si ti stavljao... Ukoliko imas ok vidljivost i rastojanje do 2km od provajdera onda je max 200 evropljana i to ako moras da stavljas AP jer ti je antena daleko od kompa.

trosim medianis wireless, tj. motorola canopy, cini mi se da ti radis u bankeru, pa bi trebalo da znas kako stoje stvari. Kao sto rekoh, jedini ozbiljan wireless, to je cinjenica, vrlo nepristrasno govoreci. Ajde jos nesto, 3. i 4. novembra je bio ICT forum, jedan od ucesnika je bio PTT, tamo su takodje najavili uslugu wireless interneta, i to takodje na 5 i nesto (jedino pravo), pa eto...
btw. ja trosim wireless jer nemam alternativu (jos sledecih 2-3 meseca) inace je zaista nepovoljno, sto yes yes.

Nazad
Vrh Dno