Šta je novo?

Stanje hdd-a!

Vasko_tv

Slavan
Učlanjen(a)
19.01.2007
Poena
309
Znaci treba mi neki program koji pokazuje stanje hard diska u system tray-ju,temperaturi i sl.

Poslednja izmena:
Everest, Speedfan...

SpeedFan, ko sto borab rece . . .

HD Tune - mali(400k), kompaktan(samo 1 fajl), besplatan, minimizuje se u tray gde pokazuje temperaturu.
Samo raspakuješ taj 1 fajl gde hoćeš i izvučeš shorcut na desktop ili gde već. Instalacija radi isto to samo sama...

animation.gif

Poslednja izmena:
Sve sam rekao samo zaboravih da dam link za HD Tune, ya slučaj da se neko teže snalazi sa google-om. 😀
www.hdtune.com

Pre svega, GIF je od pogrešnog programa. 🙂

Neke stvari me zbunjuju kod HD Tune. Prvo, kaže da mi je drugi HDD neispravan. Ova konstatacija počiva na vrlo čudnom interpretiranju SMART podataka. Naime, on čita "worst" podatak, a kako se desilo da je tamo upisana katastrofalna vrednost ja sam pisao ovde (kriv je Partition Magic). U stvari, nema ni jednog relociranog sektora i ovaj HDD je totalno ispravan. Dakle, on javlja sasvim pogrešno.

Drugo, benchmark HDD-a (tog drugog, prvi još nisam merio) je po većini parametara blizu najbržem skoru koji on za taj tip HDD-a daje na njegovom sajtu, a u nekim je i znatno brži. Meni je ovo čudno jer mi je uključen acustic management i verovatno bi bez toga moj skor bio znatno bolji. Malo mi je čudan tako dobar skor.

Pre svega, GIF je od pogrešnog programa. 🙂

Izvinjavam se svima na širenju dezinformacija.
Moja greška :lupko: Pogledao sam sajt, video da program izgleda drugačije na sličici nego kod mene, ali sam video da je u pitanju novija verzija, pa se nisam puno udubljivao. Mada mi je posle bilo sumnjivo da su toliko promenili program između verzija 2.52 i 2.53. Evo ovoga puta linka ka stranici sa screenshot-ovima (ovog puta ispravnim) http://www.hdtune.com/hdtune.html. Ima ih suviše da ih kačim sve.

Neke stvari me zbunjuju kod HD Tune. Prvo, kaže da mi je drugi HDD neispravan. Ova konstatacija počiva na vrlo čudnom interpretiranju SMART podataka. Naime, on čita "worst" podatak, a kako se desilo da je tamo upisana katastrofalna vrednost ja sam pisao ovde (kriv je Partition Magic). U stvari, nema ni jednog relociranog sektora i ovaj HDD je totalno ispravan. Dakle, on javlja sasvim pogrešno.
Drugo, benchmark HDD-a (tog drugog, prvi još nisam merio) je po većini parametara blizu najbržem skoru koji on za taj tip HDD-a daje na njegovom sajtu, a u nekim je i znatno brži. Meni je ovo čudno jer mi je uključen acustic management i verovatno bi bez toga moj skor bio znatno bolji. Malo mi je čudan tako dobar skor.

E, to ti ne znam objasniti. Preporuku za ovaj program sam dobio ovde, na Benchmarku. A nikada se nisam toliko udubljivao, kao ti. Jednom sam proveravao 3 diska "uporedo", i dobio sam odgovarajuće vrednosti. Odgovarajuće u smislu da je najnoviji imao i najbolje performanse. Matori HDD od 20GB je bio najlošiji, malo bolji jedan od 80GBstar par godina, a najbrži novi od 160GB i to mi je bilo dovoljno. Uglavnom sam ga koristio da kontrolišem temperaturu HDD tokom leta, da znam kada da uključim dodatni cooler, a i da proverim HDDe, na polovnjacima koje ponekad kupim. Do sada mi ni za jedan nije pokazao da je neispravan, tj nije mi se desio tvoj slučaj, što ne znači da možda neće. U svakom slučaju hvala na info, da znam da obratim pažnju.

Nazad
Vrh Dno