Šta je novo?

Standby dugme nedostupno ?

• Začetnik teme Začetnik teme Borko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Znaci u shutdown ekranu XP-a Professional SP1, imam Restart, Turn Off i zasivljeno Standby. Ranije sam imao umesto Standby Hibernate dugme koje je bilo dostupno, ali sam to iskljucio da dobijem 512 Mb na disku. Nema standby ni u control panelu za Power Schemes (samo turn off monitor i hard disk).
Pogledam u Device Manageru i instalisan je Standard PC, a ne ACPI. Ploca je sigurno ACPI kompatibilna, to je radilo ranije pod 98.
Moze li se i treba li to konvertovati u ACPI PC iz device managera. Da ne bude da tada sve PnP uredjaje namesti na 1 IRQ ?. Dobija li se time nesto uopste sem da je dostupno Standby dugme ?

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
jel si instalirao sve uredjaje? Ako nesto (tipa modem) nema drajver, neces imati StandBy

Sve instalirano. Nisam ja zapeo da mi to nesto treba nego cisto da razjasnim. I u principu ako se instalise kao ACPI od pocetka da li uvek sve/vecinu PnP uredjaja veze na 1 IRQ ?

Sada mi je sve lepo razdvojeno.

mislio je na drajvere

Vidi da ti drajver za grafiku nije potpisan od Microsoft Corporation.

Kod mene driver za graficku nije "signed", ali je dugme dostupno 😉

skini najnoviji bios i reinstaliraj win

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
Nema veze bios ako mu je pre radilo ...

Normalno da nema veze sa Biosom. Inace je najnoviji. Nego pitam ja vas je li to pravilo u XP-u da nema standby dugmeta ako nije instalisan ACPI, tj. kada u device manageru stoji Standard PC u stavci kompjuter ?

pazi, do tako neceg je sigurno ...
jer meni nema recimo standby dok ne instaliram plocu ...

Tako da je do toga naj verovatnije ...

Nazad
Vrh Dno