Šta je novo?

StandBy --> BSOD

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav svima. Imam problem sa odlaskom racunara u StandBy. Nece. Kada odem na StandBy izbaci mi plavi ekran sa greskom vezanom za fajl ati2mtag.sys. Windows XP Pro SP3. Ocistio sam sistem od starih Catalyst drajvera i instalirao 8.12 ali opet isto. Jel ima neko ideju sta moze da stvara problem?

Pa eto vidis moj problem 2 posta ispod tvog, niko nista da gukne, a slicna stvar. Danas ga testiram ceo dan, ne gasi se vise a jedino sta sam uradio je da sam izvadio antenu od kablovske iz tv kartice! Slucajnost ili onaj poznati problem sa naponom u kablu...

pa nem pojma...obrishi ti drajvere i probaj sa nekim drugim (starijim) drajverima ako vec nisi...

Mozda ovi zadnji atijevi drajveri prouzrokuju BSOD. Ostavim da mi radi extended desktop (lcd TV) sa dvb viewer-om ukljucenim i posle nekog vremena bsod sam od sebe i restart... a neko krace vreme pre toga izfleshira primarni monitor i prijavi da je drajver na kratko prestao sa radom,tako nesto i spomene ati2mtag.sys... Tako da predlazem da cekamo novi catalyst pa da vidimo sta posle.

@Wabbit
Nisam probao sa starijim jer gde god sam na netu nasao slicnu diskusiju svi su predlagali novije drajvere.

probaj u biosu da promenish rezhim rada standby-a da ne bude str(suspend to ram) ako je ovaj mod ukljuchen nego stavi drugi.

Ja sam imao te probleme i uspešno sam ih rešio kada sam postavio da mi se ne gase hard diskovi kada komp ode u stand by i da se ne gase kada su idle, a win mi je prijavljivao nešto totalno nevezano za HD. Probaj sa tim da rešiš problem, pa javi da li je uspelo.

@Marko_
U biosu nemam nista vezano za stand by.

@R0B0T0
Probacu. A gde to ima da se podesava posebno sta da mi iskljucuje a sta ne?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
pa to ti je to shto sam ti ja rekao namesti rezhim standby-a da ti se ne gase hardovi i ventovi na kompu, to ti je to.

Pa vidim da ti radis pod Vistom. Ja imam XP, a u njemu to nema.

isti problem sam imao sa najnovijim drajverima za ati graficku kartu.koristim xp sp3.
instalirao sam najnovije omega drajvere i sve je sad kako treba.

Poslednja izmena:
Da, ali najnoviji Omega drajveri su radjeni od Catalyst 7.12 drajvera, a to je bas staro.

instaliraj samo drajvere a Catalyst Control Centar ne instaliraj.

probaj sa samo jednom plocicom memorije...

Nazad
Vrh Dno