Šta je novo?

"Stand by monitora"

KBD

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2002
Poena
609
"Stand by monitora"

Evo u cemu je problem.Hteo bih da kada ne koristim racunar a ukljucen je(recimo kada svira MP3)da iskljucim monitor.Problem je sto imam TV-Tuner kartu pa ne mogu da ukljucim nikakvo automatsko iskljucenje posle odredjenog vremena neaktivnosti(znaci opcija iz Power Management-a za gasenje monitora posle zadatog vremena mi ne igra)

Monitor ima mogucnost power saving moda(prelazi u Stand-by kada nema signala).

Znaci,traba mi neki programcic,najjednostavniji moguc,koji kada se pokrene rucno(znaci ne sme da radi automatski) iskljucuje signal sa video karte a vraca ga kada se pritisne nesto na tastaturi ili pokrene mis.

Trebalo bi da radi pod Win9x i Win XP.

Ako neko ima resenje bio bih zahvalan za odgovor.

Pozdrav svima.

KBD je napisao(la):
"Stand by monitora"

Evo u cemu je problem.Hteo bih da kada ne koristim racunar a ukljucen je(recimo kada svira MP3)da iskljucim monitor.Problem je sto imam TV-Tuner kartu pa ne mogu da ukljucim nikakvo automatsko iskljucenje posle odredjenog vremena neaktivnosti(znaci opcija iz Power Management-a za gasenje monitora posle zadatog vremena mi ne igra)

Monitor ima mogucnost power saving moda(prelazi u Stand-by kada nema signala).

Znaci,traba mi neki programcic,najjednostavniji moguc,koji kada se pokrene rucno(znaci ne sme da radi automatski) iskljucuje signal sa video karte a vraca ga kada se pritisne nesto na tastaturi ili pokrene mis.

Trebalo bi da radi pod Win9x i Win XP.

Ako neko ima resenje bio bih zahvalan za odgovor.

Pozdrav svima.

Mislim da takav program ne postoji,a drugo nemoj da postavljas jedno isto pitanje u dva foruma

Skini PowerStrip, u njemu ces naci ono sto ti treba, ali potrazi neku od starijih verzija, jer koliko vidim ovaj poslednji nema takvu opciju .....

EagleOne je napisao(la):
Skini PowerStrip, u njemu ces naci ono sto ti treba, ali potrazi neku od starijih verzija, jer koliko vidim ovaj poslednji nema takvu opciju .....

Da,da,da..............sad sam se setio da ima taj PowerStrip.cheers

Kao prvo nisi postovao u dve sobe sto rece Cvele, nego u tri !!!
Svi clanovi vide sve sobe i to je potpuno nepotrebno...

Kao drugo nije mi jasno zasto ne igra opcija iz Power Managment-a ? Namestis da iskljucuje samo monitor, apsolutno sve ostalo radi i dalje...tj. kakve veze ima TV-Tjuner karta ?...ajd objasni to malo...

>Skini PowerStrip, u njemu ces naci ono sto ti treba, ali potrazi neku od starijih verzija, jer koliko vidim ovaj poslednji >nema takvu opciju .....

Nasao sam Power Strip i u verziji 3.20 postoji opcija da se definise kombinacija tastera kada gasi monitor i sve radi kako treba.Jedino sto je malo nezgodno je sto sam nasao "trial" verziju(nema mogucnost unosa ser.broja)pa svaki put po pokretanju otvori prozor za cije se zatvaranje mora cekati 5 sekundi.

>Kao prvo nisi postovao u dve sobe sto rece Cvele, nego u tri !!!
>Svi clanovi vide sve sobe i to je potpuno nepotrebno...

Da,ali sigurno ne prate svi(iako ih "vide")sve forume.

>Kao drugo nije mi jasno zasto ne igra opcija iz Power Managment-a ? Namestis da iskljucuje samo monitor, apsolutno sve >ostalo radi i dalje...tj. kakve veze ima TV-Tjuner karta ?...ajd objasni to malo...

Pa ne mogu da garantujem da je to neophodno kod svih TV-Tuner kartica,ali kod nekoliko sa kojima sam radio jeste,da se iz Power Manager-a iskljuce i Screen saver-i i Monitor Switch Off(to cak i pise u manualu za moju karticu) posto se u suprotnom pri gledanju TV posle zadatih vremena aktivira Screen saver i gasi monitor.Ja konkretno imam Zoltrix Genie TV karticu koja hardverski nije losa ali je softverska podrska ocajna,pa se u zavisnosti od koriscenih driver-a u slucaju aktiviranja screen savera ili gasenja monitora racunar zaglavljuje.

...dobro je sto si pomenuo da se kod nekih tv kartica monitor gasi... jer evo ubijam se danima da resim problem tog gasenja kod Kworld i Intex kartice koje su veoma slicne, narocito softverski.... ali posto je takva situacija dizem ruke od menjanja grafickih kartica i menjanja drajvera... :crash:

A zašto jednostavno ne isključiš monitor?

Nazad
Vrh Dno