Šta je novo?

Stand-by i hibernate ne rade ono što bi trebalo...

sixstringer

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2004
Poena
304
Ola! Pomagajte, odlepiću!
Konfiguracija je ASUS P5LD2-X/1333, Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz, NVIDIA GeForce 8400 GS, WD160GB. Win sveže instaliran, nije prikačen na internet, instaliran je samo SP2 skinut sa neta pre pr sati, dakle friški. Dešava se sledeće: kada pokušam da aktiviram stand-by sistem obavi sve potrebne pripreme i kaže "bzzz", dakle, sve po p.s.-u. Ali, onda se odmah pokrene, kao da je neko pokušao da ga digne iz stand-by-ja. Nit' diram tastaturu, nit' mrdam miša, a sistem se diže sam od sebe. Da li je hardver u pitanju? Na komp je prikačen još samo štampač, ali je ugašen (probao sam bez njega, dešava se isto). Dakle, ništa što bi bilo aktivno pa da bude okidač za buđenje. Pokušao sam i sa hibernate-om i dešava se isto: preparing to hibernate--> ugasi se i odmah se pali, resuming windows i digne sistem.
Da nije neki jumper na ploči? Kratak spoj? Vrljav power taster? RAM? Drugi komp ima kablovski net tako da ako treba nešto da se skine, neki patch, mogu...

Evo, sad sam pokušao da "bacim" sistem na stand-by i komp se ugasio, kao da sam išao na shut down. Mislio sam da sam mahinalno promašio dugme pa sam probao opet, pri tom ciljajući na stand-by taster i opet isto...

...i sad sam ga ponovo upalio i shvatio da je sve što je bilo na desktopu ostalo na desktopu. Dakle, ponaša se kao da sam aktivirao hibernaciju. Proverio sam da li je aktivirana hibernacija i veoma sm se iznenadio kada sam video da nije. Dakle, hibernacija je disable-ovana a komp se baca u hibernaciju pritiskom stand-by tastera... Totalni trip!

Verovato, imas los windows... Malo kombinuj u Power Options podesavanjima...
Iskljuci sve, i ostavi When I press the power bitton on my computer: Stand by
Pa pokusaj da pokrenes Stand by pritiskom na dugme za paljenje kompa...
Ako tu zabrlja, onda ti ostaje samo da reinstaliras win...

To ti je S3 stand-by. Slično kao hibernancija, samo ne kopira podatke iz RAM-a na disk, već ostavi RAM pod napajanjem. Ukoliko komp u S3 stand-by-u ištekaš iz struje, windowsi će to viditi kao da si ga ištekao upaljenog i ponovno bootati, dok će u hibernanciji ostati i ištekan.

To ti je S3 stand-by. Slično kao hibernancija, samo ne kopira podatke iz RAM-a na disk, već ostavi RAM pod napajanjem. Ukoliko komp u S3 stand-by-u ištekaš iz struje, windowsi će to viditi kao da si ga ištekao upaljenog i ponovno bootati, dok će u hibernanciji ostati i ištekan.

...a podesavanja za to se nalaze u BIOS-u, u "POWER" sekciji, bar kod Asus-a :)

Power on ac loss, S3 resume (tako nesto), itd.

Imao sam skoro "problem" sa Foxconnom koji nije hteo da se gasi vec se restartovao. Stvar je u tome da je kod njega po default-u bilo ukljuceno "power on AC loss" itd. :S:

Ako je u tim podesavanjima problem, ali i dalje ne umes da resis, javi pa cu da ti kazem sta i kako konkretno iz mog bios-a (trebalo bi da je isto) :wave:

Nazad
Vrh Dno