Šta je novo?

Stampanje PDF fajlova

mbr

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2004
Poena
319
Potrebno mi je da stampam pdf fajlove dvostrano;
i to dve strane fajla po listu.

Znaci:
na jednom papiru 1.,2. strana fajla, pa na njegovoj drugoj strani 3.,4. strana fajla;
na sl. papiru 5.,6. strana fajla, pa na njegovoj drugoj strani 7.,8. strana fajla;
i takop redom.

Postoji li neki 'download free' program koji to moze da uradi?

Opcija, za stampanje, 'print only even pages' ili 'print only add pages' uz 'print 2 pages per slide' ne radi, negO:
stampa: 2.,4, na jednpoj strani, pa 6., 8. itd...[umesto: 1.,2.; pa 3.,4.; itd..]

Pozdrav.

Odstampas prvo sve neparne strane, a zatim okrenes papir u stampacu i odstampas sve parne strane.
Posle stampe prvog seta strana pusti papir da se malo osusi i to je to.

Poslednja izmena:
mbr je napisao(la):
Potrebno mi je da stampam pdf fajlove dvostrano;
i to dve strane fajla po listu.

Znaci:
na jednom papiru 1.,2. strana fajla, pa na njegovoj drugoj strani 3.,4. strana fajla;
na sl. papiru 5.,6. strana fajla, pa na njegovoj drugoj strani 7.,8. strana fajla;
i takop redom.

Postoji li neki 'download free' program koji to moze da uradi?

Opcija, za stampanje, 'print only even pages' ili 'print only add pages' uz 'print 2 pages per slide' ne radi, negO:
stampa: 2.,4, na jednpoj strani, pa 6., 8. itd...[umesto: 1.,2.; pa 3.,4.; itd..]
FinePrint
www.fineprint.com
Nije džabe, ali ima trial verzija.

Uzmeš lepo Adobe Acrobat (ne Reader), otvoriš dokument, odabereš Acrobat Distiller kao štampač (ovde može da ti posluži i neki drugi program za kreiranje PDFova koji radi kao "štampač"), i onda imaš pored imena "štampača" Properties, pa Layout, pa Pages per sheet staviš da bude dva. I onda ga "odštampaš" u novi fajl. Možda će trebati malo sređivanja pre i posle, čisto da lepše izgleda. A posle regularno štampaš taj novi pdf fajl.

Marko37 je napisao(la):
Uzmeš lepo Adobe Acrobat (ne Reader), otvoriš dokument, odabereš Acrobat Distiller kao štampač (ovde može da ti posluži i neki drugi program za kreiranje PDFova koji radi kao "štampač"), i onda imaš pored imena "štampača" Properties, pa Layout, pa Pages per sheet staviš da bude dva. I onda ga "odštampaš" u novi fajl. Možda će trebati malo sređivanja pre i posle, čisto da lepše izgleda. A posle regularno štampaš taj novi pdf fajl.
FinePrint je i manji i jeftiniji i laške uradi posao nego ovo...

ZoNi je napisao(la):
i ja mislim da je ovo najbolje resenje za to sto si trazio!
Oće li ljudi ikad pročitati postove pre nego što odgovore na njih... :trust:

Nazad
Vrh Dno