Šta je novo?

Stampac za tehnicke crteze

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
Potreban mi je stampac za prijatelja, do sada je radio na HP 845c ink jet modelu koji je postao previse mator i nerentabilan.
1. Brzina stampe je totalno nebitna, do sada je koristio bas spor model tako da je svaki brzi od njega
2. Preciznost je veoma bitna, znaci ne mora da stampa lepe fotografije ali linije na crtezima moraju da budu prave :)
3. Format A4 je sasvim dovoljan
4. Rentabilnost, potrebno je da bude jeftin i jednostavan za dopunu, mesecni obim stampe ne prelazi 500 stranica, ali se jedna boja koristi vise od drugih tako da je najbolje da moze pojedinacno da se puni/menja kertidz.
5. Budzet je ogranicen na 100-150eur

Gledao sam razne kolor laser i ink jet modele ali nekako mi se cini da je neki Epson sa Ciss-om najbolji izbor, medjutim ne znam koji model i dako neko ima slican da zna kako su se pokazali u praksi, jer ne zelim da kupim nesto sto ce da povlaci po 10 papira od jednom, da se zaglupljuje, da mu glava crkne posle 300 strana i slicno. Znaci potrebna mi je dobra zamena za HP 845c koji se stvarno pokazao kao izuzetan uredjaj.

Da li mu obavezno treba kolor stampa ?
Da li stampac mora da stampa od ivice do ivice lista papira ?
Da li koristi deblji papir od standardnog 80g/m2 ?

Taj 845c je sto se tice dugovecnosti i rentabilnosti najisplativiji stampac. Leko se dopunjava, dugotrajni kertridzi. Arhitekte ne stampaju na tako malim formatima. Nek uzme neki epson sa cissom. Nema neki izbor tako da nema sta da bira a uklopice mu se u budzet. Cah sta vise oko 20hiljada je kostao a3 sa cissom

Nazad
Vrh Dno